Sunday, January 26, 2014

keep on smiling!

Posted by cahayaberbisikan at 12:21 AM 0 comments
hmmm, long time i didn't update my blog..well, bz la ktekn dgn projek, test and other assesments.. And most of my time, can be said that habis kt library(bukan nak riak, cme bgtau kebenaran je..yela almklumla kadang2 smpai xbalik rmh swe). sem ni la sem yang agak complicated and make me had a fever or at least had been attacked by headache..tua rsenye..tapi rasanya ada hikmah kot sem ni "pelik"..yela, sem ni bjye buka hati aku utk 'kerap' balik rmh parents..hahah..well said, bukan apela..cme klau nk dibandingkan dgn sem2 sebelum ni rseny aku mmgla xde rasa langsung nk balik rmh melainkan klau time midterm break, final break or at least 2/3hri mse stdy week..tapi tahniah kepada semester5 sbb bjye "buka" pintu hati aku..hahah..seriously, i need my mom avery single seconds..hahah..tahap nazak kn aku ni??



gedik semacam mengalahkan budak yg bru msuk hostel tu ha..but i have to admit it sincerely yg mmg tu la rse hati aku..seriously stress yg amat..tambah2 lg plak tpkse bjauhan dengan en.lebah tsyg..mmg la slme ni kitorg dh bjauhan pn tapi mmg lain rseny ble bjauhan antara negeri & negara..yela, dia tpkse LI overseas kn??? setiap saat rse risau tu mmg ada memandangkan dia kt negara orang..kita xtau mcm mne keadaan dia..selamat ke tak..yela, klau nk dibandingkan dgn negara kita ni yg aman, belum tentu negara orang tu aman setiap masa kn? perang bila2 mse je bleh meletus.. tu la buat aku rsau and i miss him double triple muchhh..so utk kurangkan rasa tu, hanya doa jela mampu jd penghubung waktu tu kn? wallahi, smpai kadang2 tu bila tak tahan sangat, aku akan menangis but i'll make sure that i'll be alone n no one can see me first..harusnya yg mnjadi mngsa tpkse tgk aku menangis ialag my sweet bedroom kt rmh swe tu..


yela kt rmh tu kn aku "sebatang kara" & akak2 rmh tu pn xtau ap jd kt aku semestinya..i'll prefer to locked myself in my dark room until i'm ok by myself..hahah..thats it the true fact about myself..ok, nk share lg 1 true story ni, ujian yg paling besar rseny ble lab report kne reject! kne reject sbb late for a few mins.. u all tau ap yg jd lps tu??? mmg agak huru hara la sbb org lain dok ber"study week" but a few of us which is the "victim" need to spend most of our time to redo the report back..seriously, mmg spnjg kt rmh time stdy week tu aku xtenteram memandangkan aku balik rmh almost a week spnjg study week tu..tup2 bleh plak ad post kt group fb klas kitorg tu pasal bakal2 nasib utk  "victim" tu..wallahi, gua memang xtenteram..tdo pn tak lena..apatah lagi nak makan..mmg xde selera..thanks la kpd ma n ayh sbb sggp xtdo temankn anakanda mu..yela, mlm 1st  ma aku temankan smpai pkl 4.30pg and the next night ayh aku plak tmankan wlpn aku just pandang screen laptop je without doing anything on my report..

seriously bukan malas or saje2 xnk redo tp wallahi xtau nk buat cm ne n ubah apa...ok, just left this story unsaid..dh lepas..jadikan sempadan je..next story ialah rasa kecewa! bukan rasa kecewa sbb putus cinta tapi kecewa dengan paper final..senang kte kecewa dgn most of the subject for final paper..nk kte aku stdy last min pn xjgak tapi mungkin ada hikmah kot utk semua yg trjdi ni..korg mesti dh biase kn facing dengan situation whereby u all study lain but the end the other one come out? hahah. well said tips mmg ade dpt la jgak tp gua rse tips tu mcm membantu sangat la.. 

ble pk balik bagus jugak wujud pepatah ni "sediakan payung sebelum hujan" kn?? yela, jgn terlalu obses dgn tips instead of u must find others alternative jgak la..senang kte cover la chpter utk stiap sbjek ye..aku rse ni la rse kecewa yg paling teruk aku rse klau nk dibandingkan dgn rse kcwe sbb ada org curang..smpai aku locked dri dlm blik n bergelap smpai trtdo..ble sedar2 dh pkl 4.00pg..hmm, ape pn nasi dh jdi bubur..so, jadiakn sempadan ye najwa..don't give up! keep moving on ! next sem will be semester6 anndddd i'm going to have my internship..seriously, honestly saying that i don't have any idea on where should i do my internship..i have do some survey but still thinking and considering for it..may allah ease everything for me..ameen.. 

#p/s: setiap kesusahan itu pengakhirannya kesenangan, setiap kesedihan itu pengakhirannya kegembiraan, setiap kesabaran itu pengakhirannya kemanisan..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

my passion...my soul... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

I LOVE MISS CAHAYABERBISIKAN