Sunday, August 28, 2011

ap dah jd dgn hri ni???

Posted by cahayaberbisikan at 4:29 PM 0 comments
klau nk diikutkan hari ni hri last aku kje..mmg dh last pun...sdih pn ade n at the same time mcm rse2 ade kt hati ni...rindu dgn kletah ah bin yg cute 2...cm sayu je tgk uncle n aunt td...yela..slme ni bnyk dh diorg ajr aku mcm2...psl bil ,hp n mcm2 lg la...kje kt c2 bkn stkat jge kdai tp jge ah bin kdg2..tp aku tk kisah..lg best ade la...kdg2 main bingo,dam ular n mcm2 lg la dgn ah bin..hmmm..tpi nk wt cm ne...aku ad misi yg pntg utk hdup aku sndri smpai aku hmbuskn nfas yg trakhir nnt....1st skli aku mmg bengang dgn bangla..bkn stkat rse nympah je ad tapi mmg dh lbih dri rse tu skrg ni ade dlm dri aku ni...1st time aku tggikn suare n tengking sorg bangla tu...aku bnci la klau time aku tgh komited kje pastu ade je org mngacau..tlg la yeee...sy nk kje n bg sy buat kje sy sndri...skrg ni aku bengang dgn bpak aku plak...mmg le tak elok rse cm tu kt bpak sndri tpi ntahle..wlpn syaitan dh kne ikat tpiii....ntahla..aku ni mnsie lmah...slalu je ade sifat mazmumah dlm dri ni...slgi aku sbgai ank adam ni msh bnfas kt ats bumi smntre ni smpai ble2 la akn ade sifat tu mlainkan aku sdye upye muhasabah dri bnyk2..astaghfirullahaladzim....astaghfirullahaladzim...astaghfirullahaladzim....ampunkan aku ya allah...

Sunday, August 21, 2011

bila aku rse nk mnulis.....

Posted by cahayaberbisikan at 1:56 PM 0 comments
dh lme rseny aku tak 'conteng2' pape kt cni...hri ni dh msuk 20 ramadhan dah...alhamdulillah sebab aku berpeluang bertemu dgn ramadhan lagi untuk thun ni...mcm2 ade kt dlm hati aku ni tpi aku tak tau cm ne nk share kt cni...but i'll try my best...firstly,ni minggu last aku kje dgn T&T telecommunication..yela ahad dpn aku dh last kje..pas ni aku aku kreny bebas dh..tk pyah susah bgun pg lg nk g kje n pk krenah customer yg mcm2 n memenatkan tu...1st time kje n mcm2 aku dpt pnglman...knal prngai org yg kdg2 bleh cincai n kdg2 too much demand..n start 7/9 aku dh pgg status PELAJAR smle utk 4tahun..insyaallah..bkan mudah nk smpai ke thap ni..aku brmle dgn kesusahan..matriculation prgrmme tu bkn mudah..brpe kali aku tewas n brpe kli jgk aku hmpir2 nk give up..tpi aku bsyukur sngat allah kuatkan lg semangat aku nk cntnue smpai bjaye...akhirny sem 2 aku bjye dpt 3.47...alhamdulillah..wlpn mgkin pd org lain ni just pointer biase2 tapi tak pd aku sbb bkn mdh nk dpt n tpkse tmpuh mcm...sbnrny aku ad sbb plih matrik..1 sbb nk jmat mse mmndgkn matrik just 10bln then cntnue degree n kduany sbb nk lari dripada 'DIA'...hmmmmm...ingt dia mst aku mngeluh pnjg...aku tak tau la ap yg dia nk dr aku sbnrny..mse aku kt matrik bleh dktekn dia rjin kt msj tp smnjk ni takde pn..dlu mcm2 pjuk ryu tpi skrg ni sumeny mcm hmbar je...tak tau la kt mne tmpt aku skrg ni..mmg sdh gler..dlu dia kte aku tk fhm n cm tk kisah psal dia tpi skrg ni dia yg terblik kot plak...ble bosan bru cari aku gknye...dia kte syg sngt2 kt aku tpi?? bmkne ke sume tu kt dia??? ntahla..aku pn tak tau nk kte ap...ad 9hri lg kte puase..thun ni aku plih bju rye wne biru..hahaha.. tu pn sbb aku dh terbeli tudung wne bru awl bln 7 hari tu..hahahah..nk sve budget so beli jela wne bru..hjat dihati nk beli bju krung phg tapi takde rzeki kn so my mum plihkn bju krung moden..rzeki kje...hrge okla dlm rm 140 tpi kenyit2 kt akak tu dpt le less dlm rm115 je...cme skrg ni tak bli ksut lg je ni..vincci or fabiano ricco ye???? hahahah...tu jela jnme yg aku mmg ske...apepn nk kne pk dlu bdget yela nk msuk u sehh...bkn tadika so mstila bnyk pkai duit..hehehehe...

Thursday, August 4, 2011

does today brings any mean to him???

Posted by cahayaberbisikan at 12:39 PM 0 comments
hari ni 4 ogos..klau nk di ikutkan hari ni genap 5thun kitorang sme2...tapi dia ingat ke hari ap hari ni??? ke dh lpe sume jnji dia?? aku ni mcm tak wjud je kt dia...bz mmnjg...tu jela alsnnye nnt...org lain pn stdy gak n bz dgn sume assignment la tutorial la n mcm2 la..ingt psal dia je btul2 wt aku sakit hati n nyampah je rse...nk aku bg bpe bnyk lagi pluang?? 10000ke?? 1 juta ke???
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

my passion...my soul... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

I LOVE MISS CAHAYABERBISIKAN