Sunday, October 30, 2011

sy rndukn dia....

Posted by cahayaberbisikan at 1:47 PM 0 comments
hari ni dia msj..tpi dia g dh nnt 8hb...skjapny dpt jmpe dia...i do really miss him...rndu sngat2 n teramat sngat...sedih sngat...dia cnte hati sy....blik ni pn klau dpt jmpe dia  yela wktu start cuti kn tak sme....klau la bleh ckp dpan2 dgn dia kn best...rindu sngt2 kat dia...rndu gurauan dia...rndu suara dia...rndu nk mnje2 dgn dia...rindu sgle2ny tntg dia...

Thursday, October 27, 2011

hri ni aku mcm bteri tak cas......

Posted by cahayaberbisikan at 9:59 PM 0 comments
hmmmmm...tak tau la knp dgn aku hri ni...sbji mcm bteri hp tak cas...asyik cm loading pn ad(hm,yeke aku loading je??) td klas bel pn aku cm blur je...tak tau lgsg nk wt cm ne....adoiii...i need fasli to help me rght now...to teach me on how to do it..."fasli aku nk nngis, ble nk blik jmpe ko ni..knp bel tu complicated sngt??"...hmmmmm...truk ek aku ni?? come on najwa...u're 19teen not a month..

aku rnduuuuuuuuuuuuuuu dia

Posted by cahayaberbisikan at 8:46 PM 0 comments
hmmmmmmm..lme tak dgr psal dia,msj dgn dia,grau dgn dia...mnje2 dgn dia...n sgle2ny dgn dia...i do really2 need him now..missing him with all my heart...dia dh lpe kt aku ke??? tak adl kn klau aku je yg ingt dia tpi pd dia aku lgsg mcm tk wjud...bila aku jauh dia 'kjar' ble aku dkat 'lari' plak....hmmmmmmm....skrg ni aku asyik teringt rmah je...seolah2 mcm jasad aku kt cni tpi roh,jiwa n hati aku sumeny dh kt rmah.....truk ek??? come on najwa...jgn mcm ni....td au tbce pasl jdoh kt 1 blog ni...antre petikanny:
1.jgn bhnti berdoa,sentiasa berdoa agr dpt jdoh yg baik..minta mak ayh doakn jdoh yg baik utk kte
2.ble smpai hari lahir kte digalakkn puase n buat solat hajat...
hm...yg no 2 tu btul2 wt akuy tertarik...yela,sme ni aku tak tau pn yg klau brthday kte tu elok puase...yg aku tau slme ni mse bce surah yassin n mntak dprmdahkn sgle2ny n pnjg umr...hmmm...ni la mnsia kn...bnde yg cm tu pn tak tau kn??? cetekny aku ni....

Monday, October 24, 2011

Posted by cahayaberbisikan at 9:29 PM 0 comments
smlm mmg best wlpn in fact aku mmg tak ske hari ahad...yela korg nk tau tak sbb ap aku happy n ske ahad yg smlm tu???? sbb smlm aku hang out n spent time dgn family aku..best tu...smlm fmily bf akak aku pn ad skali tpi papepn tak kisahle sape pn ad yg pntg aku enjoy throughout the day ...not 1 whole day la but just bbrpe jam je actually..hahaha...yela aku geram seh dgn ayh aku...tak hbis2 knekn aku...can u imagine yg bpak aku bleh call dlm pkul 12 lbh n wktu  2 dh msuk wktu zohor pastu dia kte lg bpe mnit dia smpai..pnyela aku kelam kabut thp dwe g mndi wlpn sbnrny aku mmg dh mndi n g solat zohor pastu...yela bpak aku tu sbnarny pantual ckit...tpi rpeny smlm aku kne tpu je...ble aku dh cyap pkai lwa2...( "lwa ke??") pape jela...then pkul 1.30 pn dia tak smpai lg...aku pn apelagi sms la mak aku..n mak aku ckp bru smpai smpang 5 je...adoi..korg tau tak yg tmpt tu jauh lg nk smapi bp...adoiiii...at last dkt2 pkul 3 bru diorg smpai..n ble aku msuk dlm krte ayh aku bleh sengih cm kerang busuk...aku on ape lg..."ayh ni macam keling la" tu la ayat 1st aku...hahahah...anyway bapak aku tu mmg jnis tak kisah n kitorg ni mmg dh biase grau2 cm tu pn...hahahaaah....rpeny diorg g rmh fmly bf akak dlu n drop akak aku kt rmah diorg...hmmmm...hampehhhh btul...geram pn ade tp tak lme pn geram aku tu....hahahahaha...pastu mak aku bg tupperware n dlm dia ade nasi mnyak...mati2 aku ingtkn ckit je tapi rpeny bnyak seh...at last, kak norli kne buli dgn aku...hahahah..tpi ttp ade lg wlpn dh share dgn kak norli n aten..korg nk tau 1/4 drpd nasi tu dh msuk dlm tong smpah...klo la diorg tau msti aku kne bebel pnyela..yela dhle nsi tu mak n ayh aku yg msak...tpi nasi tu dh selamat pn msuk dustbin...kecian diorg kn?? jahatny aku...astaghfirullahaladzim.... pastu kitorg hangout kt bp mall n intention aku sbnrny nk g bli printer je  but at last aku g beli laptop jgak...n printer ayh aku kte nnt dia je yg blikn..hahaha...so officially i'm posting my new entry today  by using my new laptop..hehehehe...launching my new laptop la kot lbh kurg ...(ehhh,yeke???)... dhle..till there 4 tonight...bye...assalamualaikum....

Friday, October 21, 2011

hmmmm.. dh smggu rpeny

Posted by cahayaberbisikan at 8:32 PM 0 comments
pejam celik- pejam celik dah smggu rpeny...esk dh hari sabtu..kje mmg dh mlmbak dah ni...pg td ad test bee...tpi korg jgn slah fahm plak ye..bee doesn't stand 4 lebah ye but stand utk sbjek jurutera n masyarakat...hahahahhaha...sdap kn bnyi kod tu..bee..hahaha mcm pnggil mnje2 kt bf plak...opppss...ahad ni nk outing dgn family..hahahahahah...alhamdulillah, hadiah utk mak n akak dah settle...aku dh slamat pn beli brg tu...adik aku pn dpt gak...kcian plak tgk dia tak dpt...cme skrg ni mslahny hadiah tu tak berbungkus lagi...tak tau la nk bli cm ne..sumeny tak mnrik mnat aku pn la....dh le bnge2 kbnyaknnye..pleaseee la,tak mnat lgsg seh...mlm ni aku plan nk wat assgnmnt math yg mmg dh mlmbak soalnny tu..dh le nxt week kne hantar..krtas kje khdmat msyrkat dhle aku tak wt lg...adoi...mne nk cari snrai nme ek??? scretary dh tak chat coz jtuh kt msjid hari tu...ckap psal msjid ni aku nk inform kat korg yg masjid baru uthm dah cyap n rasmi bleh gne dah..hari tu mse hari rabu tula 1st time aku dpt jejakkn kaki kt c2...alhamdulillah...wlpn blum bpluang solat kt c2 tapi at least aku dpt dah msuk n jejak kaki kt c2...mmg cntik n mengagumkn btul...mlm tdi ad  majlis solat sunat hajat perdana smpne prasmian masjid baru tu..klo korg ad mse dtg le ye kt uthm ni....blehla msuk tgk tpi jgn lpe ye wat ibdah kt c2...yela takkn la dh alg2 korg wt lwtan tak nk solat kat c2 kot??? ok la..till there...bye n assalamualaikum

Sunday, October 16, 2011

tiada kte slain terima kasih...

Posted by cahayaberbisikan at 7:35 PM 0 comments
nk tau knp aku puny post title tu??? actually, td fasli dtg n korg tau tak dia bwakkn lakse penang utk aku...well, it so delicious...mmgle mmndgkan aku mmg ske thap dwe mkn lkse penang,...yela dh tu mknan fvrite aku kot...hahahah...tiap kali dia dtg msti ad je buah tgn...sblum ni dia dtg bwk jambu air utk aku pas tu td lakse penang...wlpn dia tak tau yg dia bg tu lkse penang  sbb dia kte dia tak tau cm ne lkse johor n penang tu...pape jela...mmg sedap..aku pn dh slamat wat kndri dgn aten tadi mkn lkse tu...sharing is caring rght?? teringat plak kt lkse mak aku wt...takpe2, sabar najwa...lg 2mggu je nk blik..tpi ingt kli ni ko blik cti smggu bkn utk hney baney tpi 1001 kje dh tggu ko...so,mnge yr time wisely ye dear...hahahaha..tu mmg reminder utk aku yg bnme nur najwa binti hamdan yg mksdnye ialah cahaya berbisikan ank kpd puji2an.....pape jela najwa...ok la...g stdy ye najwa...heheheh...ingat!!! 'STUDY SEPERTI ESOK ADA PEPERIKSAAN YG BESAR'

Friday, October 14, 2011

i need to rest...

Posted by cahayaberbisikan at 11:46 PM 0 comments
hmmmmmmmmmmmmmmmmm.......ni aku tak tau la brpe harkat pnye mngluh....tpi mmg ni la yg aku mmpu lakukan utk 2hari ni kot..org tye aku just mmpu snyum or pling ok ckit pn aku ckap 2,3path ayt je...ola,mira pn dh perasan aku lain je 2hari ni..tak bnyak ckap..actually, side reason aku jd cm ni sbb ulser kt mlut...so yg aku mmpu ialah snyum je la...aku ni mmg sng ckit kne ulser...wlpn berbotol2 air masak aku mnum...ntahla..mgkin cuace tlampau pnas n aku kne tgkatkn lg berbotol2 mnum air..parctce makes perfect...mmg 2,3hari ni aku cm ltih n lesu tak bmye je...mke pn cm tkde perasaan...aku baru je hbis test bec tdi..aku serahkn pd kuasa allah  n tawakal je la...ingat nk stdy tpi mmg aku dh tak larat dh ni...mte pn dh kuyu..mmdgkn mte aku mmg 'cute gler' a.k.a sepet so can u all imgne how my eyes will be?? mggu ni aku pn cm krg tdo n wktu tdo pn tak btul dah...hah,siang tdi aku jumpe shah dkt sblah atm yg kt bus stop tu..nice talking to n meeting him...dh dkt sbln kt cni bru jmpe dia...to fasli,thank's 4 yr willingness to call me...happy birthday n happy holiday..nnt,kte jmpe ye,,,ad hadiah utk kamu...hahahahaha...apela agkny aku mrepek n merapu kt cni ntah...ni la aku ble dah ngantuk mlelah merapu n mrepek je...hahahahaha..okla...tgn aku pn dah lemah tak bmye je nk mnaip ni..tomorrow nver die,as it nver die so i'll trying to post a new entry ok...bye2..to mummy...happy 46th birthday...nnt blik,org bg hdiah jgak ea...

Wednesday, October 12, 2011

knp aku rse nk nngis sngat2???

Posted by cahayaberbisikan at 7:56 PM 0 comments
hri ni aku tk tau knp dgn aku...mood swing eventhough i am trying my best to cheer up my day...dpn diorg aku bleh knon2 snyum n ktwe tpi snyuman n ktwe tu just the fake one je...maybe depression is it?? don't know n not even knowing what has happen to me...mgkin dri aku tgh try adapt dgn keadan kt cni n mgkin tu la pnybabny aku jd cm ni...dlm hati aku ad rse tak kne,sedih n mcm2 lg la yg mgkin tak bleh trungkai dgn tulisan n kte2..what i'm doing rght now is trying to finish up my programming lab report...it is not easy like we thought..but what should i do now is not to give up early...trying n trying is the best solution...ptg tdi pny la aku bngang ble abg syafik snyap2 curi2 tgk aku cnteng2 je buku note waktu khdmat masyrkat...maybe, he is thinking yg aku tulis ap yg dia briefing or aku tgh tulis pape yg aku nk suggest...ha!!!.serve me right!! ntah le td mmg cm blur je..abg zai tye pape opinion pn aku bleh snyum je...truk kn?? tk mlmbgkn budak u btul...najwa...wake up...ingt ko ad tanggungjwb kat cni n ingt ap ko dh jnji dgn dri sndri...dh sjauh ni ko 'blari' n jgn bhnti slgi tak smpai kt 'tmpt tu'...bkn mudah najwa...ingt tak sglee susah sng yg ko dh tmpuh n lalui slme ni...org lain ad yg snsib baik mcm ko najwa...ingt impian ko...nk dpt well paying job, ad segale2ny hasil ushe n perit jerih dri sndri...mgkin ad org bnsib baik  yg blum kje dh ad sumeny tapi sume tu bkn hasil sndri n tak rse btape susahny nk dptkn bnde tu..."untung le kamu"....mggu ni dh ad 2 test..BEE n BEL...papepn msh blum tlmbt nk ushe... "MAN JADDA WA JADDA WA MAN ZARO'A HASADA"...


Terdampar jauh dihempas badai kuhanyut
Hati merintih terkunci mulut membisu
Perjalanan yang jauh bagai tiada sudahnya
Liku ranjau kutempuh dalam mencari jawapan
Di sudut kecil hatiku sering berkata
Apa yg terjadi ada hikmah sebaliknya
Kuberanikan diri menongkah arus yang deras
Demi hari esok ku relakan
Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh ku bangkit semula
Tuhan, hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan
Kini ku jauh memetik bintang di langit
Berakhir musim dingin kini mekar bunga indah
Tinggallah memori terpahat di dalam dada
Terjawab sudah segalanya

Aku hanya ingin merasa
Kemanisan hidup di dunia yang kudambakan
Tuhan hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan
Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh
Ku bangkit semula
Hanya titipkanlah doa
Agar permataku terus bersinar
Agar permataku terus bersinar

Friday, October 7, 2011

ni la kwn aku n mke aku yg blum 'putih' sbb sunburn

Posted by cahayaberbisikan at 8:45 PM 0 comments
hye blogger..huhuh..pejam celik,pejam celik esk dh hari sabtu kn?? hari ni klas smpai pkul 5ptg...nk wt cm ne kn?? dh tu tuntutan sbgai pljar yg kte kne wt so..tunaikanlah dgn berlapang dada... cepat btul mse blalu kn?? td ustazah pngjian islam aku, ad kte ble hjung tahun ni mse akn blalu dgn cpat..sthun akn jd sperti sblan, sbulan akn jd sperti smggu , smggu akn jd sperti shari n shari akn jd sperti sejam je..ble drenung dlm2 mmg ade yg mksd mndlm kn..tpi aku tak nk la cmment pape kt cni ckup la skdar bermuhasabah dri je..ok..sblum ni entry aku just bnyk dok potpet2 je kn..tk de pn tunjuk gmbr tbru aku kn?? kalo korg nk tau,mke aku dh agk gelap ckit ah sbb mhs hari tu..aku ni mmg dh tak amk port lg psl sunburn ni sbb mke aku mmg cm tu..dh tak hairan dh..yela ble ad pape prgram or orientasi mmg kne sunburn la jwb ny...bapak aku le org yg rsau thp dwe ble tgk mke ank dia mse hari dftar 'bersinar' tp ble blik 2 mggu lpas dh gelap n berbelang...nk wt cm ne kn?? dh mmg cm tu..mgkin sensitif kot kulit aku dgn matahari ni..ak, jom tgk gmb aku ni...






1,2,3.....jeng3









mira n standing nxt to her is me





ok yg sblah aku tu nmeny mira..org selangor..korg nak tau?? dia ni kt selangor tggl kt tamn tun hussein onn ...then sklah plak kt smk bandar tun hussein onn 2 then   masuk u pn univ.tun hussein onn gak..sng kte mmg ktrunan kuat tun hussein onn la..hehehe..pcye tak korg tgk mke aku dh agk gelap ckit tu?? diorg dok tak hbis2 promote suh aku gne fair n lovely seh..sbnrny tu ayt perli ah tu kn?? ok meh aku tunjuk kt korg gmb kwn aku lg sorg plak




     sedia...1.2.3..............................







me n fyn






ok...yg ni plak nmeny afina tpi kitorg pggil fin je..tpi kdg2 aku ske pggl araci pintoi..hahaha..ske2 aku je kn..dia ni org penang...sblm ni blajr kt kmk..matrik kedah la klau korg nk tau...dia ni tggl kt ars 3 ala ats blik aku je..b4 ending my entry,credit to mira 4 her willingness upload this photo in facebook...ok..see u nxt time..




Wednesday, October 5, 2011

mcm2 cte ad.....

Posted by cahayaberbisikan at 8:06 PM 0 comments
hm,korg nak tau tak mcm2 blaku dlm 2,3hari ni...siang tadi wktu lab programming aku pnye pencil case bleh tanggal zip dia...masyaallah..yela klo nk pk blik logik la dia tanggal kot..mmndgkn aku dh gne start msuk matrik lagi..tpi nk wt cm ne dh aku syg gler kt pncil case aku tu...dlu mse kt mtrik pncil case aku la yg pling bsar n bnyk muatan..hahahah...klo pracmate aku tgur msti psal pncil case tu...smstnye diorg akn kte "besarnye pencil case ko" hahaha..mmg aku dh hafal dh bnde tu yg diorg nk ckap...pling tak pn diorg akn ckp "bnyknye brg ko" mmg le jd bnyk..aku sumbat aku pny gam,kalkulator tercnte,stapler, n mcm2 lg la khazanah aku..opss lpe plak,notepad or sticky note pn ad skali...hahahah...normal ah tu..korg ade ke??? huhuhu..tpi esk aku dh tak bleh bwk dah 'diorg' tu sume lg..that's mean yg aku kne deduct aku pny brg la..takpela nnt ble aku free aku g bli yg lg bsar ckit dr yg skrg la..pastu mse hari isnin lpas plak, tak psal2 markah lab report BEL aku kne tolak...sumeny gre2 lambat..patutle aku tgk kt nme penuh aku yg best tu ade huruf 'L' bmksd lmbat..tu pn aku tdgr instructor aku dok bcrte dgn group sblh workbench aku..tkjut + mke ketat ble aku dgr cm tu..tpi bkn sngje pn..korg bygknlah..library dgn bgnan c10 tu bknnny dkt pn...so kitorg pn g la solat zohor dlu kt library tpi mnelah kitorg tau yg bas akn lmbat amk kitorg...around 15min kitorg lmbt kot..instructor kitorg pn kte "lain kali dtg lab dlu then baru g solat n jgn nak slhkn bas ye...n tak adil kt diorg yg dtg awl tu"  hmmm...nmpknye 1st report BEL dh dh kne deduct markah..nk wt cm ne kn??? dh nasib bdn....well,experience is a good teacher..from experience n our mistake we learn on how to be a better person...right???? ok,lg 1 brte baik utk aku sndri la...mgkin next month kitorg ad trip ke perkampungan org asli a.k.a trip ke cameron highland..actually trip tu 2in 1 la...mmndgkn phang tu mmg dh ade org asli itself..hahaha..tp bkn bnde tu kot yg cheq nk habaq tpi cheq jd ajk pengangkutan n keselamatn utk trip tu nnt...hahahah..1st time kot...nk jge dri sndri pn blum tntu lg inikn nk jge dirg yg bpuluh2 tu..hahahah..tkpe prmlaan yg baik utk dri aku spye jd yg org yg btggungjwb....huhuhu..can u all imgne nnt cm ne aku jge diorg??? hahahah...okla..tatatitituuu...nntikn next entry aku ye...bye2..assalamualaikum...

Sunday, October 2, 2011

good morning....

Posted by cahayaberbisikan at 10:19 AM 0 comments
hye blogger...thanks to god coz i'm still have a chance to write in this blog...ok pg ni aku bgun cm biase la dlm pkul 6.20pg...hehehe..awl ke??? awl le tu...yela 10mnit drpd biase..hehehehe....pastu cm biase la g trus solat subuh...pastu cm biase la aku smbung tdo2 aym smle...hahahah..so scre rasminye aku bgun tdo dlm pkul 8pg..hehehe...then trus la bsuh bju n mndi...korg ade ke bgun tdo trus wt cm aku?? takde knn??? hehehe...just joking!!! jgn mrah ye...tu la bnde yg dah terbiase aku wt sjak mse matrik dlu..tpi dlu lg pecah rekod seh kot agkny..cn u all imagine yg pkul 7 sharp i dh mndi wlpn hari tu sbtu n ahd...mmg le tkde pape klas pn kn??? tpi sblum mndi tu aku dh cyap awl2 rendam bju...1 bnde yg aku tak pnah stop wt smstnye basuh bju...yela,rimas seh tgk bju btimbun dlm laundry basket tu..so tak plik la wlpn bju aku hnye 2,3 hlai aku ttp akn basuh gak..n wlpn klas lwat hbis cm ne pn aku akn ttap basuh gak bju aku tu mse kt matrik..cme aku cuti umum hari khmis la...yela eskny kn hari jmaat so aku bsuh wktu jmaat le...time tu mmgle bnyk kot bju....korg ade ke cuti umum basuh bju?? huhuhu...so kwn2 aku mse zman matrik dlu mmg dh msk dgn sikap aku yg tlbih rjin sbb diorg tau pnye klau aku trus rushing nk blik bilik tu sbb nk basuh baju la...hahaha..tpi tu sume cte zaman mde2 la..hahaha...tue no ke aku ni??? tak kot rseny kn??? still sweet 9teen...hahahah..pape jela...yg takkn brubah smstnye umur kte sbb dia hnye akn mngkat n takkn trun wlpn 1 angke pn kn...tu la kuase allah...hari hari ahad dah..klau korg nk tau aku mmg dri zaman sklah dlu tak ske hri ahad..tak taula knpe...mcm alergi sngat aku dgn ahad ni la..dlu klau korg nk tau aku alergi dgn ahad sbb bpak aku tak kje..tu mse time sklah la...tpi lpas hbis sklah aku tak tau la sbb ap tpi yg pastinye aku mmg tak ske ahad...so aku plan tak nk wt wedding ceremony aku hari ahad?? ha???? jauh plak aku mnyimpang ni...adoii..biase la pmpn kn...kdg2 smpai terover2 berangan dlm dnie fantasi ciptaan sndri...time ade mse ni la aku bpluang nk conteng2 blog aku ni...pas ni tak tau la ble lg yela dgn assgnment yg dh mmg sdia mmbukit tuggu jd gnung je la agknye...huhuhu..tpi tu lakn...klau dh nmeny student mmg dh jd lumrah kn??? time blajr la kte mrse dgn kesusahan btpe sushnye nk genggam sgulung ijazah nnt...sume tak dtg bglek..bak kte pepatah...yg pipih tak dtg melayang n yg bulat tak dtg bgolek..hm??? btul ke ap aku tulis ni?? mklumle dag dkt 2tahun tak blajr bhse mlayu..dlu last pn mse form 5...hahaha...time ni la terkenang2 zaman sklah..hahahah..ok la...dh bnyk sngat aku merapu agkny kt cni..till there..c u nxt time..hahahah..cm le aku nmpk korg kn??? hahaha...papepn..assalamualaikum n may yr day are brighten with joy,happinest n healthy
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

my passion...my soul... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

I LOVE MISS CAHAYABERBISIKAN