Thursday, December 25, 2014

dear YOU

Posted by cahayaberbisikan at 10:46 PM 0 comments
tik tok, tik tok, tik tok 
the clock ticking unstoppable.. yes, in reality u may stop the clock from ticking by removing the battery but did u realize that for the REAL one, it is unstoppable..
u gonna have pass through what had chosen for u,
ALLAH,the almighty who keep monitoring all over the world,
HE never left us aside,
in the sorrow, sadness, happiness,
HE never hurt u..

previously, i never thought that i could reach this level. never thought that i'll be one of them further the study at the university, living in the "all in one" environment.. full of joyous, sadness sometime. NO! i never thought i could reach it.. how time flies so fast, soon i'm gonna be 23 and for the next 3 years maybe i will be someone's wife and a mother to my cute junior of me and husband..

i never know who is my right man?? honestly saying that first love is hard to forget and hard to be accepted that we are not meant to be together.. 6 years relationship ended with nothing. but as the time passed by, i had learned something that " whatever u thought u had planned the best, HE had planned the better for u afterward" i keep on saying this repeatedly to myself every time and everyday whenever i feel hurt deep inside my heart. soon, i "recover" from those kind of feeling and could accepted it. 

with YOU, 
i hope that the "relationship" will end with something sweet in my life. people may keep saying that u're "nothing" but i can see "something" hidden in yourself. something that can't be described by word and the one whom feel it. 

Dear YOU,
i hope that u'll always take a good care of yourself,
i hope that u'll be the one which will be my imam,
i hope that u'll be the one which will guide my through the life to be a better person as well as a good wife in  the future.

i may not know what the future will be,
but i hope that u'll the one in my future,
distance separates us but the distance too tighten us in dhu'a,
"please take care of your heart"

Monday, December 22, 2014

masih kurang..

Posted by cahayaberbisikan at 9:13 PM 0 comments
     mungkin, masa aku tulis entry ni aku dalam mood yang bercampur aduk..dont know how exactly i feel & dont even know how to describe it...apa yang aku rasa saat ni ialah diri aku ni sangat useless..iam so sorry..sampai saat umur aku hampir menginjak 23tahun, masih takde satu benda pun yang mampu aku banggakan hasil usaha sendiri.. kalau orang lain, mungkin umur macam aku ni dah ada kereta sendiri, pekerjaan yang tetap..tapi aku???? ijazah pun belum lepas lagi nak dapat.. masih terkial-kial pi kelas, buat assignment pun loqlaq-loqlaq..entahla.. 

      being a second daughter of family is not something so awesome..but i'm glad & thankful for everything i had all this while..well said, i just have a sister that already get married.. automatically, i'll the one whom my family hope for gaining a better life,future..macam pak dengan mak lain la, kalau sorg anak dah kahwin, mestila diorang harap anak diorang yang sorang lagi tu mampu walaupun tak banyak tapi at least boleh repay diorang balik.. well, aku sebagai anak pun memang ada perasaan yang sama, yela takkan nak senang sorang-sorang plak lepas dah berjaya ada ijazah and kerja bagai.. tapi aku tahu,

aku anak yang banyak menitiskan keringat mereka,
masih kurang jasa aku terhadap mereka,
aku anak yang banyak menyusahkan mereka,
masih kurang yang aku beri kepada mereka,
aku anak yang mungkin kurang dalam tutur kata,
masih kurang kemaafan darinya,

saat ada yang menuding jari kepadaku,
aku sedar kerdilnya aku,
tanpa ada seorang yang cuba memahami,
tanpa ada seorang yang cuba mendengar cerita,
tanpa ada seorang yang cuba berkongsi rasa,
masih kurang dalam semuanya.

aku manusia biasa cuma,
aku manusia terkadang kecewa,
aku manusia biasa yang punya rasa dihati,
masih kurang SEMUANYA,
aku sedar itu..



Saturday, December 13, 2014

as time pass by, people change!

Posted by cahayaberbisikan at 3:01 AM 0 comments
     hmmmm, feel a lil bit relieve right now.. i'm just done with my fyp1 presentation.. a good knowledge gain as well as get a giveaway been "trolling" by my panel.. good experience huh??? hahahaha..personally i feel that it is good being trolling by someone instead of being bash by someone.. coz, i think if someone are bashing u, this might gonna make u loss yr confidence or in simple word, u loss yr mood to speak at all.. because all yr negative aura had been take place in yr body..lalalalala... well, just another one week to go before, the study week for my 1st semester of 4th year begin.. but, there still mountain liked assignment and project need to be done..otherwise, yr carry mark will get effect lol...huaaaaaaaa..admit that, im not perform so well in my test for each of the subject for the semester, but still i'll try my best for the last test2 for the artificial intelligence this sunday.."last kopek maaa"

      okkk,sto speaking london.. eden ni tak teror mana pun..saja2 menggedik speaking london jemahhh oiii.. ok, nak dijadikan cerita tadi, kiah ni pergi la makan dengan eton..sambil jalan2 kai otw nk pogi kedai makan tu sembang-sembang kosongla..pompuan kan?? biase la alau dok potpet2 24jam.. melainkan time tdo jela, senyap semeta...pumpang-pumpang tu, terbuka cerita time sebelum masuk u, masa zaman2 matrik and zaman sememeh time sekolah dolu-dolu...hahahaha.. mula-mula dok la cerita pasal panel troll kitorg msg2..lepastu, eton pun kata la, "kalau ada title, engr xtau la nk buat apa?? kje apa la agaknya..engineering bukan passion a**" apelagi, gelak sakanla time makan tu..maaf la kome semua ye..kiah dgn eton becok time makan.. tapi tula, its the way we share everything.. aku pun sambungla "n**** plak, agaknya ada title engr. kt depan nama tapi nanti kerja sbgai chef je kt sukasucre bistro..pastu kt card name word engr. tu kecik gila" utk pengetahuan kome-kome semua, kiah ni memang berimpian besar la sangat dapt jadi anak didik dato' fazley yaakob tu.. i adore his skill and talent so muchhhh.. sampai dengan sv aku sendiri pun aku dok excited bercerita.. aku memang suka bab2 masak ni especially baking2 ni la..masak lauk berat tu errrrr, bolehlaaa sikit2..

        pastu xtau la cam mana aku boleh terbuka cerita pasal 1st interview time lepas spm dlu...hahahahaha..ingat balik je, memang macam tak percaya sungguh yang tu aku...ceehhhhh ayat, tak menahan... aku memang sebelum ni zero la bab2 kena interview ni.. senang kata,semua dokumen nak pi interview tu pun mmg 100% mak aku yg sediakan.. hahahah,,teruk beno perangai teman kan kome?? oh, lupa n bgtau apa nama tempat kawan pi interview tu.. sebenonya kawan memang bercita2 besarla nak jadi doktor tak pun pharmacist.. teman pi interview utk intake pharmacist pnye course offer by KPJ college. hahahaha, sabo najwa..tahan gelak dulu...

        u all nk tau, i jadi first org yg kena interview, mak aihhhh sape je yg tak cuak kn??? experience memang OUT..ZEROOOO.. tapi sebelum tu, memang diorg ada provide pamplet tentang bidang2 yg kita pilih tu la.. aku ada la dapat 2,3helai pamplet bkaitan bidang aku tu.. tapi memang tak masuk langsung pun apa yang aku baca, yang hnye aku tertarik semestinya gmbr dia yg warne warni mcm riang ria hari raya tu..hhahaha..ok, masuk part interview session dalam bilik tu:

   situasi: 2org panel..sorg lelaki ada misai and sorg perempuan cina tua sikit dh..i pun confidentla pi dduk kt kerusi bos2 tu sbb diorg suruh beb..sambil tu automatikla aku spinning the chair kiri& kanan ikut sesuka hati sesedap rasa aku...

sir: hai, salam & gd morning nur najwa..H, SO, THIS IS YR 1ST INTERVIEW SESSION?
ME: yes + senyum mua innocent
mdm: so, najwa, where are u come from? and tell us why u choose to be the part of the kpj college? looking at your trial result, quite good.
me: grind, im' from muar, johor..hmmm, because i wanna gain some knowledge.(jawapan poyo gila)
sir: (serious face) hm, but yr trial is quite good like mdm(err,aku lpa plak nama dia) said. and what say if u are being offered a better choice to further yr study??
me: i dont think that there will be another option for me, my trial is not so good like others and im prefer to join the KPJ college if i get the opportunity.
sir: tell me about u and yr background briefly.
me: pumpang-pumpang...bla...bla...bla...
mdm: what do yo understand with pharmacy??
me: pharmacy is mainly about the medicine.. for example, the pill is a medicine..it has colourful colour....bla..bla..bla.. eg, panadol are in white colour, period pain are in the pink colour..
:
:
:
:
sir&mdm: both grinding and laugh at me...
me:????????

nak dijadikan cerita, aku memang daoat betul tapi, tula org kata, allah dah tentukan yang lebih baik untuk aku..yela, offer tu betul2 sampai dan2 aku hari yang sama lepas aku daftar matrikulasi(10 mei 2010)
:
:
:
:
:
lani, aku pun dah hampir selamat menempuh tahun 4 semester1...insyaallah, another one semester to go..harap takde pape paper yang sangkut la..ameen..
iam final year 1st semester student, taraaaa..eyebag dah berkilo-kila, tdo pun dah ke mana, makan pun ntah ke mana.. time ni memang aku tak tdo langsung dok prepare fyp1 punye task la.. thanks a lot my beloved sv, engr.norfaiza(soon to be dr. title) for guiding me and us.. i love u!


candid by aen
senyummmmm..23-to-be


Wednesday, November 26, 2014

Posted by cahayaberbisikan at 9:25 PM 0 comments
terlalu lama bertahan, 
hari ni aku rebah

aku mahu jadi kuat tapi hari ni aku lemah
aku mahu hidup sendiri tapi hari ni aku "terganggu"
kenapa mesti buat aku macam ni?
tidakkah aku bernyawa?
tidakkah aku berpeluang untuk meminta walau sedikit?
tidakkah aku berhak untuk rasa sedikit gembira dihati walau seribu sakit ditanggung?
kenapa buat begini?
bukan sekali, 
tapi berkali-kali,
aku punya rasa dihati walau tak terluah dalam perkataan
andai senyuman tiada lagi di bibir dan hambar memandangmu,
maaf,
satu perkataan yang menjelaskan semuanya
"AKU KECEWA"



Friday, November 21, 2014

wishlist: *subject to be changed

Posted by cahayaberbisikan at 1:44 AM 0 comments


ok, amik mood dulu..cam biasa bro! hahaha..maklumla, teman baru lepas minum coolblog choc fruitty blog with strawberry topping, tu yang jadi mcm ni..over excited.. well, pejam celik, lagi sebulan lebih je umur ni nak masuk 23tahun.. wohooo.. 23tahun??????? betul ke?? mcm tak percaya je kn?? dalam umur nak menjangkau 23tahun ni, rasanya banyak lagi yg aku belum mampu nak capai lagi.. almaklumla, status still pegang status pelajar..so duit pun tak dak banyak mana..alhamdulillah, ada certain benda yg aku dh berjaya dapat la..errr, ada yg aku usaha sendiri & normal la klau ada org lain jgak yg tlg tunaikan.. but there is still something missing..yela, belum mampu nak dapat lagi.. 



tak salah pun kan, kalau kita berangankan something..well, berangan tu free je cik kiah oii.. aku ni pun sebenarnya part time day dreamer.juga..tapi kadang2 la..heuheu..shhhh, kita2 je yg tau okkk... so, untuk future ni, ada satu, dua benda yang aku target untuk beli..insyaallah..mudah-mudahan dapatla capai sebelum umur menjangkau 30 tahun la harapnya..sebabnya, nnt umur dh 30 tahun mesti la kena fokus kt family & anak-anak plak kan??? mungkin umur 28tahun nanti, anak aku dah sorang dua kot..isshhh..tu pun klau dh nikahla.. ye dak??


1. Fujifilm polaroid instax mini 8..wuwuwu..salah satu sebab aku tetiba minat ialah rindu awak 200% punya penangan..ala, suzie armel tu..cam cantik je.. yang ni insyaallah la..mungkin nak kerja and kumpul duit gaji sikit2..heheh


credit: Fujifilm official website
2. acer aspire S7...as iam a big fan & loyal user of acer laptop..tapi kalau ada rezeki org nak bagi macbook air pun apa salahnya..berangan jela najwa oiii..

ohhhh, im meltinggggg

3. perodua MYVI.. hehehe, macam nak buat loan dengan parents je untuk duit muka..agak2 dapt tak ek??? nak beli suzuki swift mcm tak mampu je..but, who know kalau ada rezeki kan? 

my DREAM car.... credit: perodua website


4. Apple Iphone...ha, yang ni aku xtau la version bape yg aku mampu beli nanti..yela, skrg ni tgh viral iphone 6 and iphone 6plus series kan?? hmmm..KIV la dulu..

may dream come true
5. A vacation at the winter country with beloved one.. ameen..

dear future one...
6. to be continue or subject to be changed..muehehehe




#kitaberbezadanituyangmembuatkankitaberjodoh



Thursday, October 30, 2014

pedulikan mereka

Posted by cahayaberbisikan at 11:35 PM 0 comments
Nak buat pape mesti la kena ambil mood dulu, barulah kerja yang berkualiti dapat dihasilkan (chaikkk,apa benda motivasi ntah aku melalut ni..tapi takpe sebab valid untuk diri aku je..korang2 jgn ikut ye).. well mid sem break just passed by a week ago.. hmmm, tapi aku tak habiskan pun cuti seminggu tu kar rumah.. sebabnya ada test dalam sehari untuk isnin tu..so aku decide la nak balik awal.. ayah aku pun pelik sebab dia pun mmg dh arif dgn ank perempuan sorg dia ni yang teramatla tak suka kalau kena balik bp awl2.. well tapi tu dulu la..semenjak officially dapat title final semester student ni, kena korbankan banyak benda terutamanya cuti.. hahahaha.. tak pe, just another 2 semesters to go..insyaallah.. hopefully, everything went well..ameen.. 
    so, sementara nak tunggu mood aku ni sampai(naik kereta api mungkin..lambat bebeno), aku decide la nak conteng2 blog aku tak berapa lawa ni dengan tulisan aku yang merepek mungkin... whateverr! apa ada aku kisah, my blog, my territory, my bla..bla..bla...(najwa,behave please!) mungkin pengaruh caffeine kot..hahaha..adrenaline rush.. ha, tgk, aku merepek lagi..tapi tu la..macam yang aku bgtau awal2 kt mukadimah blog tu..nak ambil mood la katakan..yela, i got one test more for OSHA.. i sorg je uall yg ambil utk subjek tu..budak2 rumah swe i ni ada yg dh ambil awal2 & ada yg drop.. aku?? takde pilihan..kena la ambil je.. well cakap test ni, mesti korg pun tahu kan keadaannye mcm mna?? ada yg prefer study last min & ada yg prefer study awal2 supaya at the end nanti takdela stress sgt so nnt bolehla just revise balik je & paling tak pun just skimming read je(tu mdm sv fyp aku yg bgtau la.. hm, aku??? aku tgh2 kot..hahaha..melalut lagi.. honestly, aku agak suka study awl2 sebenarnya tapi tu la, masa kadang2 takde..yela drpd 100% tu boleh dikatakan 70% busy dgn lecture class tiap2 hari plus assignment plus fyp plus bla,bla,bla, pastu 15% merepek+kacau orang lain, main2 + 15% lagi membuta.. well tidur itu nikmat! hahaha..bagi aku la..tapi semenjak aku ada insomnia ni, tidur tu dah kurang sikit la..mugkin 10% je..jadi la tu wlpn 5% decrement je..hohoho..well, it is depend on you which style do u prefer more..no one will stop yr preference..tapi tu la, normal la kan kalau tetiba nanti ada makhluk tuhan yang men'down'kan korg time study.. jangan risau, butakan mata dan pekakkan je telinga.. mesti korang pun dh terbiasa kan dengar dialog2 kulat mcm ni kan "kau study ni masuk ke?" .. lagi2 kalau time kt luar dewan kan?? the simple way is those kind of people may shift to the left or right as far as they can if they dont want to see any person reviewing their notes..hm, abaikan je bila diorg ckp mcm tu.. faham tak dengan istilah rezeki?? manalah tahu, yang last2 korg baca tu la yg dan2 terpampang keluar.. untung kan kalau dpt skor part tu? yela, mungkin part yang lain tu korg tak brape skor ke..naaa, nampak tak rezeki tu??? 

"...aku lalui sendiri dan aku hadapi semua. aku punya cara sendiri aku punya rasa dihati.."  fragmen:aku-DCT 
credit to google




#ok,chill!dahpenatmenaip,nakbasuhcawan&study#

Saturday, October 25, 2014

awak!

Posted by cahayaberbisikan at 10:09 PM 0 comments
mood, mood, mood... dimanakah kau menghilang..aku perlukan kau di saat ini.. kembalilah kepadaku.. i need u right now... well, hectic life seem never to be end... sabar.. sabar..sabar okkk.. pujuk diri sendiri...insyaallah another 2 semester to go.. may allah ease the way for me.. bila mood takde, diri melayang ke mana pun tak tahu la.. kenapa jadi macam ni?? kenapa?? 

   mungkin sebab R.I.N.D.U kot.. R.I.N.D.U teramat rindu.. sorry.. seem like i can't stand with this feeling.. satu tahun.. satu tahun pendam, simpan, diamkan diri..doa? tak pernah putus..siang dan malam..walaupun hanya mampu jumpa awak dalam mimpi je, itu pun dah memadai..  wahai empunya diri, awak rasa tak apa yang saya rasa sekarang??? mungkin awak tak rasa, sebab awak jauh..jauh dari saya..awak tak nampak saya, saya tak nampak awak.. tapi saya harap DIA takkan jauhkan hati saya dari terus mendoakan keselamatan awak, kesihatan awak.. awak, saya rindu..rindu sangat-sangat.. 





"rasaku kamu ada, disetiap sedih dan juga senangku..rasanya kamu sudah menjadi bintang terang hidupku.." 
                                                                                                                #terbaikbagimu:fragmen#

Thursday, October 16, 2014

it is a facts!

Posted by cahayaberbisikan at 11:04 AM 0 comments
well, it has been 1 month i didn't post anything since the last entry..quite busy preparing the FYP project proposal and class..i'm hoping so much that my proposal will be accepted..  this is my final year of study. hopefully i can finish it by next semester.. ameen.. as this is my final year, so it can be said that my course subject are getting "tough"..no more electronic lab session instead of MTA lab.. i think most of the university are having their convocation ceremony and so do my university..  ok, lets "run" away from the normal topic.. what say if we talk about anything about ourselves.. sometime sharing would be better..and i would like to share 20 facts about me. 

20 facts:

  1. really love Zantedeschia aethiopica... hahah, sound like a chronic disease name right?well it just a scientific name of a flower or simply call calla lily.. a nice flower with a nice smell.
  2. really love cats, hamster or anything that are cute..cat with super dupper big tummy would be my first concerned..IDK why, but i do love so muchhhh fat and lazy cat
  3. HIGH OBSESSION WITH RIBBON OR BOW.i can deny that most of my shoes have a bow.. HAHAHAHA
  4. an ASAM PEDAS lover.. i can help myself when i see this dish..SUPERB BEST
  5. A FAN OF SEMBONIA, NAUTINI & CR2 shoes brand..can't take my eyes off with this brand.. i do have a few pairs of shoes with this brand(it doesn't mean that i want to showoff that im loaded person type but when the thing comes to the shoes matter, i would probably choose the best one for me..kalau beli yang biasa, pakai sebulan dua confirm dah nazak la..).. KASUT @ SHOES jela yg i akan beli yg agak mahal sikit.. i tak minat kat handbag2 ni.. but sometimes i don't stick strictly with that brands as i would considered about the design too..other brand will be ok but those brand still will be my 1st consideration and list..
  6. no shoes with other colours except black, beige, cream, nude, white...
  7. really love backpack with plain design and colour.. black or dark blue will be ok.. PINK will be considered and to be think many times..hahaha
  8. a lover and a big fan of analog diamante rose gold watch + white leather..can't let my eye off with this stuff.. tak kisahla kena marah berapa kali dengan mak ayah sbb beli design yg lebih kurang sama asalkan aku happy..hahahhaha
  9. chocolate lover.. toblerone oh toblerone
  10. ada 3 gambar yang mesti aku tengok sebelum nak tdo.. 1st mak ayah, 2nd gmb konvo fasli yg ada aku kt sblh dia(motivation la katakan) + gmb konvo adik aku yg diapit mak ayah semestinya..
  11. suka drive sorang-sorang tapi setakat ni aku berjaya buat sekali dua jela.. sebab masing2 sibuk dok tanya aku nk ke mana klau ternampak aku pegang kunci kereta.
  12. love neatness.. so tak yah nak pelik kalau kt dpur tu aku terlebih rajin kemas sbb aku mmg tak suka buat org lain sakit mata tgk bersepah-sepah dgn bekas2 makanan yg kosong tanpa di basuh..sorry to say, kalau nk jadi penternak kulat yg berjaya sila gunakan bekas anda sendiri ya.. and ternakla seberapa banyak pun kt bilik anda sendiri.. yg ni mungkin aku ter'adapt' perangai mak ayah aku..tak suka bersepah/MESSY! ..kalau aku boleh "senangkan" mata korang, so please buat benda yang sama juga ye... tapi aku tak kisah kalau u all buat sepah kt tempat sendiri okkk.. yang ni memang adik-adik aku selalu kena marah or bebel dengan aku.. peace(y)
  13. DISLIKE CHEATER!! maksudnya, kalau dh tau diri tu berjanji itu dan ini, makanya tolonglah tunaikan..maklumla melayu ni memang mudah lupa.. so pandai-pandaila take noted ye!
  14. love watching cartoon movie or anything that have no terrorism and Violence.. buat semak kepala je kalau tgk movie ada unsur2 macam tu.
  15. love baking, patching and beading so much.. tak taula kenapa tapi tu la fav all the time aku..biasanya yg jdi mangsa kena makan semestinya family aku..hahaha..kalau patching and beading plak, tu aku apply kt most baju aku la..cantik ke tak, nasib aku la..
  16. reading novel... lagi tebal lagi bagus sebab aku 'kurengg' sikit layan novel yang nipis-nipis ni..tapi kalau setakat nak lepas gian baca novel tu, boleh la novel yg nipis-nipis.. i'm a big fan of melur jelita.
  17. LOVE TO LOOK AT THE SKY.. don't have any idea why i love to do that so much..
  18. can be talkative(hnye valid bila aku dengan org yang sngt rapat dengan aku je) & a quiet person at the same time.
  19. A LOVER OF CARTOON PRINTED T-SHIRT.. yang ni memang natural habit aku sejak dari kecik..mak aku dah tegur banyak kali tapi aku tetapla beli tshirt ada kartun-kartun ni,, umur bukan penghalang aku nak pakai baju mcm tu..
  20. BREAD LOVER.. my life would be incomplete without a bread.. nasi bukan tak makan cuma i'll take in small amount..

Monday, September 8, 2014

andai bisa kau fahami

Posted by cahayaberbisikan at 9:59 PM 0 comments
kau tahu apa yang aku rasa?
kau tahu apa yang aku fikir?
kau tahu apa yang aku hadapi?
kau tahu macam mana rasa pendam dan tahan rasa hati?

jawapannya...

kau memang takkan tahu apa aku rasa
kau memang takkan pernah peduli apa aku fikir
kau memang takkan pernah nak kisah apa yang aku hadapi
kau memang takkan tahu macam mana susahnya simpan dan pendam
sebab apa??
sebab kau hanya kisahkan diri kau saja
sebab kau hanya pentingkan diri kau saja
sebab kau tak pernah anggap ada orang lain yang pendam rasa
sebab asalkan kau bahagia seorang diri, yang lain bukan masalah kau
sebab bila kau buat keputusan kau takkan fikirkan perasaan orang lain
sebab kau hanya tahu berjanji tanpa tahu memenuhi janji itu
sebab kau hanya tahu berkata yang manis-manis belaka tanpa fikir pembohongan yang telah kau cipta
sebab dalam setiap pertuturan kau hanyalah untuk melukakan hati orang lain

hidup dibekalkan dengan pilihan
dan aku pilih untuk jauh dari kau..
semoga detik waktu takkan pernah menemukan kau dan aku
jangan ganggu perjalanan aku
sedetik waktu berputar, sejuta langkah aku melangkah
cukup bila hati di sakiti..
aku hanya seorang aku...

DULU MUNGKIN YA, TAPI.... SEKARANG TIDAK..TO FORGIVE YOU IT MAY TAKE SOME TIMES BUT TO FORGET EVERY SINGLE THINGS U SAID AND DONE, NEVER...




Thursday, April 17, 2014

nervous mungkin

Posted by cahayaberbisikan at 8:32 PM 0 comments
pejam celik-pejam celik dah pun hampir smggu smester baru buka, yela smggu lpas dh berjimba-jimba midterm break kn?? well, a week midterm break teramatla sekejap..mana taknya, aku just balik rumah 3hari je memandangkan ahad tu aku ada first jpj test for my D class license..ohoooo, fail ke lulus?? u all rasa?? semestinya i failed u for my 1st jpj test..nk buat cm mana, takde rezeki bak kata cikgu imkd tu..yola tu takde rezeki kn?? ke mmg saje2 failkan ni?? ek ehhh, banyak pulak songeh aku kn?? well, honestly aku last drive manual car bulan 11 tahun lepas..lama gila taknye kn?? sir jpj yg uji aku pn terkejut dgr bila aku ckp cm tu..hahaha..nasib baik tak terlopong der..hahahahahah..ok2, i jujur la kata i drive kereta secara illegal sbb i ada lesen 'L' je..tapi parents i taula apa kje anak dia ni..hahah.. tu pn i drive dlm kwsan u je..tapi honestly saying yg kawasan U aku tu bukan lah sekangkang kera dol tapi sekangkang gajah mungkin..hahaha..hyper gila kan perumpaan aku?? ok2 ni antara short conversation aku dgn sir jpj tu.. 

sir: najwa, last awk drive bila?
 me: (dalam hati dok pk2 lg, nk ckp jujur ke xnak ek?) last drive manual bulan 11 thun lps tpiiiii slalu drive auto car la.
sir: apa? awak drive takde lesen??
 me: ada lesen tapi 'L'..HEHEHE
sir: najwa, awak tau kn 'L' tu untuk learner, nnt klau jadi pape mcm mana? xdapat nk claimed insurans
 me: angguk jela
sir: habistu sblm awk pergi test ni takde belajar drive manual ke?
 me: takde..tak sempat sbb sy trus balik muar, tgh midsem break skrg ni.
sir: laaa, mcm tu rupanya..sy nk tlg luluskan awk tapi bhgn dalam awk dh fail kn, nak tlg pun dah tak boleh..
 me: senyum jela..nk buat mcm mana


tapi seriously, sir jpj tu mmg baik gila-gila..aku doa sangat and harap sangat-sangat aku akn dapat semula dgn dia..sumpah, tak ada rasa nervous langsung time drive tu wlpn aku lama gila tak drive manual dah..rasa mcm org sblah aku time jpj test tu mcm kwn2 aku je..sangat-sangat baik ok..rezeki hari tu mungkin dpt dgn org yang humble cm tu..next repeat test tak tau la kn cm ne?? nangis guling-guling mungkin agaknye kot..actually, aku tak suka sir jpj yg bhgn dalam kt trek tu..mak aihhh, garang2 ok muka diorg.. jujurla, one of them shouted at me sbb bukit i failed..reason sbb kaki i trsgkut kt wire ngv so tak dptla nk tekan clutch..tragis kn??? takkan la dh kt ats bukit tu i nak main tekan brek je?? confirm la enjin mampuihh trus nnt, lagi la haru jawabnye..so, smstinya kena tekan clutch dlu sblum tekan brek. u all nak tau tak apa sir tu shout kt i?? "awak ni dah kenapa?!" ..takkan time tu jgak aku nk shout balik ckp kaki aku trsgkut wire ngv tu?? abg nas pn terkejut der, sorry abg nas..next time tak jd lg ok..i pun dgn muka redha, naikla ats wakaf tu amk borg utk buat trus bhgn 3.. mse kt atas tu, sir jpj yg shout kt aku tu tanya aku cm ni,tapi lembut gila nada..awww "awak baru 1st time ke?" aku pn apa lagi angguk jela then snyum..okla, till there la ye..nnt repeat test tu aku story next time ok..pray for me..tatata


#aku ni kdg2 boleh jd talkative and kdg2 aku pn boleh jd pendiam secara tiba2


Sunday, March 30, 2014

DIA sebaik-baik perancang

Posted by cahayaberbisikan at 11:20 PM 0 comments
dalam hidup ni takde sape yg nak kecewa, dikecewakan dan mengecewakan. kita hanya mampu merancang tapi ALLAH jua sebaik-baik perancang.."apapun yang terjadi berjalanlah tanpa henti" 

"Ya Allah

Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuanMu"

Monday, March 24, 2014

thanks a lot big brother!

Posted by cahayaberbisikan at 7:27 PM 0 comments
halo...halo...halo..hai all!(ambil kain lap-lap..banyaknya sawang) lololol...well, rseny hampir sbulan la jgak tak update blog serba pink aku ni.. well, agak busy sikit la..sampai waktu sleep pun terabai kadang-kadang..lagipun, niat nak update tu memang ada cuma tu la kan, waktu terhad..so, nak buat mcm mana..try jela, curi-curi masa sikit sementara tunggu maghrib ni conteng-contengla sikit..well, 3hari lepas aku baru je balik rumah parents, almaklumla dh dekat sebulan lebih tak balik jumpa diorg & jumpa anak-anak angkat yang berekor kat rumah tu..so, memang rindu tahap hyper la kt diorg semua tu..

lagi satu reason aku balik mesti la sebab adik perempuan aku tu nak tuntut hadiah utk result spm dia tu..oppss, lupa pula nak say thank you so muchhh kt my 'big brother' yang hantar aku balik..hehehe! thanks awak! (3 love utk awk jgak) hahaha...let me share something kat u all..honestly, this is my first time meet someone yg nmpak je muka cm ala-ala gangster(not so really gangster la sbb awk hensem, ma & adik beradik sy pun ckp awk mmg hensem) tapi hati punya la mak aii berbunga-bunga! thanks again awak sbb jaga saya mcm lil sister awak..

terharu! i have to admit that all over the time how i wish that i could have a brother..coz most of my friends have their own brother..but i'm just have a married sister..yela, klau ada abg boleh la jd posmen awek-awek kirim salam..hahaha..dulu time sekolah, aku kan kiranya junior jugakla so kadang-kadang adela jadi posmen org kirim salam kat akak aku..lolol..berangan mak jemah jela aku ni.. but u really make it dorayaki! rasa mcm ada abg betul-betul..the things that make me feel comfortable with u is the way u act in front of me..

i can see & sense that awak memang tak ada sorok pape..even your abid..susah nk jumpa org yang mengaku ada gf terang-terang ni..lagi satu, the similarity between u & my beloved cousin ayep..i just noticed that yes! u're totally same  with my ayep..kuat menyakat, suka gelak..honestly, sy takkan suka-suka cepat mesra dgn org luar but with u, sy xtau la kenapa boleh mesra..mungkin cara awak kot..and yes! u're so funny like my ayep(cousin)..thanks a lot big brother!(padahal awak kurus) u make me happy, i make u a coffee..

#setiap pertemuan tu adalah ketentuan dari ALLAH..

Thursday, February 27, 2014

sana-sini

Posted by cahayaberbisikan at 8:39 PM 0 comments
alhamdulillah, dh pun selamat melangkah ke semester6..ni juga merupakan semester akhir sebelum kitorg proceed utk psm plak..nervous you! sape je kn yg xcuak dgn psm..dok asyik terfikir-fikir, psm kitorg nnt lulus ke fail..senang kata sem ni agak pack sikit la..n 1 more thing, ni la sem 1st merasa cuti bermula setiap jumaat sampai sabtu..almaklumla, johor dh tukar cuti cam tu kn? so ahad start class la cm biase..ohohoho..sekarang pun dah msuk miggu ke-3 kuliah..pejam celik cepat betul masa berlalu...

sem depan dah jadi student final year plak..harapnya dapatla tamatkan pengajian selari dgn schedule tu..amin..ok, now stop ckp psal kuliah bagai jom proceed dgn cerita lain plak..well, last week on 22nd feb our class had a nice convoy! 8buah kereta terlibat time ni..yeahh, memang best la sbb ni 1st time aku berkonvoi dgn diorg semua..sebenarnya, tu pn sebab our coursemate merangkap ex-roomate aku kahwin..ahahahha..klau tak disebabkan dia kahwin aku rasa, sampai sekarang la aku xjoin diorg kot..konvoi kelas sebelum ni aku xdpt join sebab ada hal related dengan lesen kereta aku..hohoho..a tiring day but memang best sangat2! majlis kahwin kwn aku ni kt bandar dato' onn je..

dari situ kitorang 'merempat' la plak pergi AEON tebrau..cuci-cuci mata je, klau ikutkan nafsu memang hbis la duit shopping sakan kn??! alhamdulillah la sebab tak ikut nafsu, selamat duit i..hahahah..sebab xtau nak beli apa memandangkan 3hari berturut-turut aku keluar pergi beli brg dengan kawan & family sebelum majlis tu..so, otak pn tak terfikir nak beli pape lagi la...ahahahah..lepas AEON tebrau tu, coursemate kitorg ni suggest la satu tempat ni.. nameny country garden..

masyaallah, superb a nice place & u guys should try to come here too! memang tak rugi la datang..cantik sangat..sebab dapat tengok sunset..it was really amazing! and lagi satu sandy beach dia tu sngt la best walaupun pasit tu buatan manusia je,haha..memang aku suka sangat tengok sunset..1 fine day aku harap sangat dapat tgk sunset dengan beloved husband plak..acececece,berangan mak jemah jela aku ni..insyaallah, rahsia allah sape yang tahu kn?? almost 2hours jgakla kitorg kt country garden ni..sempat la snap gambar sana-sini dgn diorg semua..dah snap gambar banyak2, perut mesti la lapasr kn?? so kitorg semua pergila ber'steamboat'..tapi tak semua la yang makan..mungkin tak suka kot...but this is the best moment we had shared together! thanks a lot! thanks too to the photographer! tak payah cerita banyak2, meh layan gambar yang aku share ni! tatatata..stay tuned!

with the girls

at the entrance gate of the country garden (muka aku bru bgun tdo ni)

at the lobby of the country garden

with myza n ain(housemate)

nice ha!

pool

night view

night mode scene

hai encik-encik turtle

us! wefie

with the bride

tara!

may allah bless your marriage faz & ikhwan

coursemates!

and again with the girls!

Sunday, January 26, 2014

keep on smiling!

Posted by cahayaberbisikan at 12:21 AM 0 comments
hmmm, long time i didn't update my blog..well, bz la ktekn dgn projek, test and other assesments.. And most of my time, can be said that habis kt library(bukan nak riak, cme bgtau kebenaran je..yela almklumla kadang2 smpai xbalik rmh swe). sem ni la sem yang agak complicated and make me had a fever or at least had been attacked by headache..tua rsenye..tapi rasanya ada hikmah kot sem ni "pelik"..yela, sem ni bjye buka hati aku utk 'kerap' balik rmh parents..hahah..well said, bukan apela..cme klau nk dibandingkan dgn sem2 sebelum ni rseny aku mmgla xde rasa langsung nk balik rmh melainkan klau time midterm break, final break or at least 2/3hri mse stdy week..tapi tahniah kepada semester5 sbb bjye "buka" pintu hati aku..hahah..seriously, i need my mom avery single seconds..hahah..tahap nazak kn aku ni??



gedik semacam mengalahkan budak yg bru msuk hostel tu ha..but i have to admit it sincerely yg mmg tu la rse hati aku..seriously stress yg amat..tambah2 lg plak tpkse bjauhan dengan en.lebah tsyg..mmg la slme ni kitorg dh bjauhan pn tapi mmg lain rseny ble bjauhan antara negeri & negara..yela, dia tpkse LI overseas kn??? setiap saat rse risau tu mmg ada memandangkan dia kt negara orang..kita xtau mcm mne keadaan dia..selamat ke tak..yela, klau nk dibandingkan dgn negara kita ni yg aman, belum tentu negara orang tu aman setiap masa kn? perang bila2 mse je bleh meletus.. tu la buat aku rsau and i miss him double triple muchhh..so utk kurangkan rasa tu, hanya doa jela mampu jd penghubung waktu tu kn? wallahi, smpai kadang2 tu bila tak tahan sangat, aku akan menangis but i'll make sure that i'll be alone n no one can see me first..harusnya yg mnjadi mngsa tpkse tgk aku menangis ialag my sweet bedroom kt rmh swe tu..


yela kt rmh tu kn aku "sebatang kara" & akak2 rmh tu pn xtau ap jd kt aku semestinya..i'll prefer to locked myself in my dark room until i'm ok by myself..hahah..thats it the true fact about myself..ok, nk share lg 1 true story ni, ujian yg paling besar rseny ble lab report kne reject! kne reject sbb late for a few mins.. u all tau ap yg jd lps tu??? mmg agak huru hara la sbb org lain dok ber"study week" but a few of us which is the "victim" need to spend most of our time to redo the report back..seriously, mmg spnjg kt rmh time stdy week tu aku xtenteram memandangkan aku balik rmh almost a week spnjg study week tu..tup2 bleh plak ad post kt group fb klas kitorg tu pasal bakal2 nasib utk  "victim" tu..wallahi, gua memang xtenteram..tdo pn tak lena..apatah lagi nak makan..mmg xde selera..thanks la kpd ma n ayh sbb sggp xtdo temankn anakanda mu..yela, mlm 1st  ma aku temankan smpai pkl 4.30pg and the next night ayh aku plak tmankan wlpn aku just pandang screen laptop je without doing anything on my report..

seriously bukan malas or saje2 xnk redo tp wallahi xtau nk buat cm ne n ubah apa...ok, just left this story unsaid..dh lepas..jadikan sempadan je..next story ialah rasa kecewa! bukan rasa kecewa sbb putus cinta tapi kecewa dengan paper final..senang kte kecewa dgn most of the subject for final paper..nk kte aku stdy last min pn xjgak tapi mungkin ada hikmah kot utk semua yg trjdi ni..korg mesti dh biase kn facing dengan situation whereby u all study lain but the end the other one come out? hahah. well said tips mmg ade dpt la jgak tp gua rse tips tu mcm membantu sangat la.. 

ble pk balik bagus jugak wujud pepatah ni "sediakan payung sebelum hujan" kn?? yela, jgn terlalu obses dgn tips instead of u must find others alternative jgak la..senang kte cover la chpter utk stiap sbjek ye..aku rse ni la rse kecewa yg paling teruk aku rse klau nk dibandingkan dgn rse kcwe sbb ada org curang..smpai aku locked dri dlm blik n bergelap smpai trtdo..ble sedar2 dh pkl 4.00pg..hmm, ape pn nasi dh jdi bubur..so, jadiakn sempadan ye najwa..don't give up! keep moving on ! next sem will be semester6 anndddd i'm going to have my internship..seriously, honestly saying that i don't have any idea on where should i do my internship..i have do some survey but still thinking and considering for it..may allah ease everything for me..ameen.. 

#p/s: setiap kesusahan itu pengakhirannya kesenangan, setiap kesedihan itu pengakhirannya kegembiraan, setiap kesabaran itu pengakhirannya kemanisan..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

my passion...my soul... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

I LOVE MISS CAHAYABERBISIKAN