Friday, May 29, 2015

demi mereka

Posted by cahayaberbisikan at 12:32 PM 0 comments
demi mereka aku harus kuat

siapa mereka?

ayah, mak and family tercinta

tiada yang istimewa?

siapa?


sejauh mana kasih dia pada diri kita?

tidak! 

tidak akan lama!


sejauh mana kebergantungan kau pada manusia itu sendiri?


tidak! tidak akan lama


mereka akan lupakan kau


mereka akan pergi dari kau


bila mana mereka ada yang lain


tapi aku ada ALLAH


saat aku jatuh, saat aku lelah, hampir putus asa


DIA...ALLAH yang menghidupkan dan pada DIA aku akan kembali jua


AWAK, terima kasih sebab "ajar" saya jangan terlalu harapkan JANJI PALSU manusia biasa..


AWAK, terima kasih sebab "ajar" hati saya supaya kuat walaupun terluka


AWAK, terima kasih sebab buat macam ni dekat saya..


AWAK. jangan suka janji kosong...banyak hati kecewa


bila mana saya pergi, saya harap saya akan terus jauh daripada awak...











Thursday, May 14, 2015

erti menghargai dan dihargai

Posted by cahayaberbisikan at 9:49 PM 0 comments
hari ni nak out of topic daripada biasa sikit.. well, apa yang korang faham dengan menghargai? dan dihargai?
pendapat aku sendiri ialah:

menghargai dan dihargai ialah dua konsep fahaman yang berbeza

ecehhhh

bajet pro la plak kau ni najwa ek???

apa yang aku faham ialah:

menghargai: ko terima setiap apa yang orang buat untuk kau dengan hati yang terbuka & gembira..
contoh:  org tersayang bagi ko something.. for sure ko akan happy tahap tah hengat dunia sampai rasa nak menari tarian sotong kan??

dihargai??

hmm, dihargai pula ialah, org yang ko syg tu hargai diri ko.. macam kalau satu hari ko tak whatsapp dia ke hapee dia akan rasa mcm incomplete

haaaa, nampak tak perbezaan mudah aku tu??

huahuahua

well, i nak say thanks la kepada richard yap version malaysia sebab bagi i red rose tadi.. terharu i c'uolls.. fefeeling macam prince charming proposed plak..


"will u be my princess for the entire of my life??




#imemangsukadenganorangchineselooknisebabdiorgsepet 


taraaaa..tq richard yap versi malaysia..my 1st red rose i ever had




Thursday, May 7, 2015

silly me

Posted by cahayaberbisikan at 6:11 PM 0 comments
well, how's your day?? better than yesterday?? may allah grant all of us with his merciful.. 


well, u all nak tau x??


nak dijadikan cerita, semalam after almost 3months i tak drive then roomate i tu hulur la car key dia?? aku pun memula muka blur jgak..

awat??

dia sengih ja

sekali tu aku baru perasan dia pakai sebelah kasut je sambil sebelah lagi hold macam2 la stuff dia.. well, dia ni agak busy jgak la orangnya..

pastu aku pelik, asal dia trus buka passenger place sebelah driver ni?? laaa, aku pun amik jela car key dia..

geletaq jgak la bila lme tak drive ni..

tapiiii....

hahahaha

aku boleh tanya soalan yang agak bodoh la..

"mira kenapa, tak boleh jalan ni??"

dia pun muka pelik je..

fews second later, i just recogise that the handbrake was not fully released..


huahuahua...


this is so silly me..



Image result for funny quotes             


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

my passion...my soul... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

I LOVE MISS CAHAYABERBISIKAN