Friday, September 30, 2011

mcm mne bleh jd cm tu??

Posted by cahayaberbisikan at 11:11 PM 0 comments
hye blogger...smlm entry aku pasal kcwe tpi hri plak tk nk lah crte psal kcwe2 ni lg..mgkn smlm yg blaku tu ad hikmahnye kn??? so just straight to the story la ye...nk dmlekn crte ptg td wktu hbis klas pngjian islm dlm kol 5ptg cm tu kitorg g la singgah mkn kt arked sbb kwn aku yg nmeny fin tu lapar...kcian kt dia yela kn ad gastrik so aku tak nk lh jd pape plak nnt...after walking , tu akhirny kitorg pn smpai la kt arked...menu kitorg ptg tdi ialah bakso..korg pnh mkn tak?? takpela klau tak pnah lg mkn,nxt time try ye u all...tpi yg ptg tdi kitorg mkn tu bknlah pure bakso i mean kalu pure bakso supposely dia gne bihun tapi tdi dia modified dah..iaitu maggi bakso...hahahaha...nk tglak pn ade ptg tdi seh...tpi aku wat le mke slumber je..ala rseny sme je cme pkcik tu kte bihun dah hbis so alternatifnye msti la maggi..mgkin maggi mudah kot..hahaha..ntahle korg...nk jwpn yg sahih knela tye pakcik tu sndri ye...ok,then aku pn orderla jus kimau nipis tpi tu gne kordial la ye..jenuh le klau nk pkai yg limau nipis ori kot..mau ptah jari kot nk perah sume tu...hm..then aku bce bismillah dlm hati then trusla hirup 1 sudu kuah bakso tu tpi wktu aku tak perasan 1 bnde...korg nk tau ap??? lalat seh..puas aku godak2 dlm sup tu barulah aku tau rpeny bkn sekor seh tapi ad dlm 3 ekor...mcm mne la aku bleh thirup ekkk??? yerrkkk!!! pas tu aku pn pggil la pkcik tu..korg tau pkcik tu pn tkjut mcm mne lalat tu bleh ad...tp nk wt cm ne kn..bkn kte yg mntak lalat tu msuk...dh bnde tu jnis yg mryap je terbang kn...so pakcik tu pn ganti la baru maggi bakso aku tu...so tulah crteny ap yg jd kt aku hari ni..moral of the story sblm mkn make sure check dlu btul2 mknan tu ye nxt time...ni lah kreny pch rekod seh..yela sblum ni tak pnah aku mkn kt luar dlm mknn aku ad lalat or pape...tpi bnde dh lpas kn so dh jd pngjrn dh pd aku...maaf le no gerai tu aku tak nk la sebut sbb nnt bleh mngaibkn diorg plak..to all food hawker,makesure yr food is clean ok...

Thursday, September 29, 2011

kcweny hati aku...

Posted by cahayaberbisikan at 7:09 PM 0 comments
assalamualaikum to all blogger n visitor...tak taula knp hari ni hati aku insist nk tulis smething kat blog ni...aku pn dh brpe hari tak update blog ni..mgkin sbb hari ni aku frust sngat kot...tpi korg jgn slh fhm plak yg aku frust sbb pakwe or clash dgn pkwe....bnde yg wt aku frust thap dwe hari ni psal lab report utk programming..korg bygknlah aku dh bsengkang mte smpai pkul 2lbh pg tpi at the end utk yg part 2 report tu tak lengkap..nak tau ap yg tak lngkapny tu??? aku tak wat tentg step2 yg pntg dlm programming...yg just ad kt part 2 lab report aku tu just cpy of prnt screen result je..tp anlysis n segala yg bsgkut paut dgn result tu takde lgsg...mcm2 hati aku rse..nk nngs sngat2 pn ade...tpi aku kn dh umr 19thun n i should be more matured rght??? tpi mcm mne dgn markah aku nnt?? mcm mne plak nnt dgn instructor aku pn nor'aisah tu??? aku tak nk kne mrah or pape..tpi can u all imgine ap yg aku rse?? bsengkang mte pas tu bgun awl n dgn tak ckup tdo lg...ya allah mcm tak berbaloi lgsg at last tak cmplete gak bnde tu...dhle mrkh bnyk plak kt c2...ya allah...bantulah aku...tpi mmg aku tgh tak ok skrg ni..mgkin ni jgk pngjran pd aku spye nxt time be more carefull..yela,wlpn dble or triple check pn msti ad yg tak ok lg pnye...but,i'm just a normal person n i can't escape from doing mistake...ya allah,,tabahknlah hati aku..dh le tu 1st lab report yg kne submit n time tu jgk la aku dh wat clap..yg effectny nnt kt markah aku jgk..

Friday, September 16, 2011

akhirnye aku bglar mahasiswi uthm...

Posted by cahayaberbisikan at 2:00 PM 0 comments
first of all, let me say the most magical word which is alhamdulillah...hmm, sbb dh hmpir seminggu lbih aku kt bumi batu phat ni wlaupn aku ni org muar n takde la jauh sngat pn just around l hour tp aku mmg le ank yg bkn sng2 bleh kluar hang out or pape...so mmg dh lme dh tak jejajk kaki kt cni sblm ni..tu pn jejak kaki kt  cni smle mse nk bka akaun bank muamalat...hahahah...mmg truk aku kn?? nme je org johor tapi g batu pahat pn takde...wht type of person am i??? 

hahahah..well,tak kisah pn nk kte ap...sblum tu credit to my lovely friend fasli 4 his willingness to lend his laptop to me...aku blogging ni pn gne laptop dia la ni...hhehehe...sumeny gre2 aku tak bwk lptop n ade tu ha kt rmah include my abg 'broad'...hehehe...ehhhh...rsenye dh jauh mnympang dari crte yg asal ni....actually aku nk share story  n exprience aku spnjg kt cni...i mean after being a uthm student's...first day mse dftar tu mmg le ade 1001 rse dlm hati n dri ni...rse cm nk blik pn ade...yela,aku bkn le bdk sklah lg or lbh specificnye aku dh jd student u dh skrg ni..mstila kne work harder n more to be a success student..kt cni tak bleh main2 lg n kne serius kt ap je...

wt mse ni aku tak nk le tlbat dgn cple2 100%...tkut bleh tjbak dgn dosa plak nnt..aku pn mnsie biase n sometime tljak kot...lets start dgn mse dftar tu..korg nk tau tk mse kt kaunter bank muamalat tu diorg bleh kte aku byr kt uthm just rm34.50 je...logik ke??? tu sume gre2 sistem bank la...sape kte sistem tu totally correct??? nasib baik la org tu g tye pgwai dia n those people said that nnt bnde tu akn reverse so mmg yg 34.50 tu just balance dari duit yg aku byr yran tu je...settle dah mslah...pas tu amik gmb plak..almak!!! bruk seh gmb aku...gmbr mse kt matrik dlu lg cun kot..heheheh..mklmle dh2 pnat cm tu then kne amk gmb mmgle mke tu cm cekodok je...apepun gmb tu dh jd kt matrik aku pn n nk tak nk kne pkai utk 4thun beb...pape jela..lgpn takde la bruk mne pn (sedapkn dri je)....

hm then g dftar g dftar utk klej kdiaman dh...mmg sblm dftar aku dh tau aku kne kt TDI or specific lg kolej kediaman tu dr.ismail...korg nk tau??? mak datuk tmpat tu dkt gler dgn kilang...bygkn aku pny tgkap mghdap kilang tu n mse yg sme gak mghdap tasik...ohhh god, 2 pmndgn dlm 1 mse...interested kn??? huhhh...bnyk le aku pnye interested ek?? dh le lpas hjan je sume tmpt bau asp kilang tu je...pncemaran btul la..aku dpt bli G4d-213..mak datuk mmg aku dpt exercise free tiap2 hari...mne taknye..kne naiktrun tgge utk stahun yela pas sthun kne cri rmah swe la plak..tpi  tkpe..think +ve..yela dpt krgkn lmak beb...hahhaha...ok...pastu dlm pkul 5lbh tu kitorg ade briefing plak utk MHS...mak aiii, mmg pnt gler wlpn tak sestraight orientasi matrik ....bygkn kitorg kne brebut naik bas n orientasi hbis dlm pkul 12lbh mlm...hmmm nk tak nk kne la jgk...kdg2 dpt duduk n kdg2 tak dpt dduk kt dlm bas tu...normal la tu kn...mhs hbis ahad lpas dh...

ok jom msuk kt mggu stdy plak..1st day mmg le pnat kne pgg map n mse yg sme gak kne jln kai cari tmpat..mmg sbjik cm foreigner dah..hahaha...kt cni coursemate aku smstnye fyn.farah,bazilah,ola,mira...tu je yg aku tau...nk djdikn crite mse 13hb tu aku dgn fyn bleh spai kt perwira..hahahah...mmg jauh seh...sumenye gre2 slh naik bas kot...heheh normal la tu kn...pas tu hujan plak tpi driver bus tu lgsg tak nk hntar kitorg blik TDI pn...3kli kitorg tkar bas..smpai basah bju kne hjan...truk btul seh..tp tula nmeny pnglaman kn?? tak henti2 kjar kte..tnpe pnglamn tak lgkap la hdup kte ni..ok stop dlu la..nnt aku cntnue lg...ngntuk dh ni...

Saturday, September 3, 2011

alhamdulillah...nk story mory ckit

Posted by cahayaberbisikan at 6:30 AM 0 comments
alhamdulillah,stlah hmpir sbln kte sume sbgai umat islam berpuasa akhirny dpt jgk smbut syawal dgn family msg2 ...thun ni smbtan rye cm biase je bg famly aku..mmg rye thun ni pnat gak la mcm thun2 sblumny..mmndgkn fmly sblah mum tu kbnykknnye dri kluarge yg rmai so smstnye lpas solat sunat hr rye rumak atuk tu kne serbu..mmg sries pnat..yela skali dtg smpai 3,4 buah fmly..mmg pnuh n tkde space rmah atuk tu wlpn rmah tu mmg bsar...thun ni aku blik kmpg naik mtor dgn adik aku..hahaha..mklmle krte tu tak muat...hehehe..tp sbnrny reason tu lbih kpd aku kne uruskn bnde utk msuk u...so mum suh la aku blik naik mtor b2 je nnt dgn adik aku mmndgkn diorg blik dlu...thun ni tak srpe nk smpat tawaf sngat sume rmah atuk kt kmpung tu..yelaa,cm ne nk twaf klau rumah atuk tu tak ptus2 ank2 adre atuk dtg...mybe smbung rye dgn pakngah nnt mse hri sbtu nnt..yela mybe sabtu baru dia blik kmpng..huhuhu...persiapan aku utk msuk u plak hmpir 70% cmplete cme ad2 certain2 jela yg tak wt lg cntohny beli brg2 keperluan aku..hahahah...borang pn ade 1,2 je kot yg tak wt la...mklmle bz...hehehehhe...rye dgn member plak stkat ni blum lg...tak tau ble lg mse yg ssuai..rseny cm dh suntuk sngat nk g brye...7hb nnt nk msuk uthm dah..lpas ni brmah n bkmpg la aku slme 4thun kat c2..hehehe..may success always be with me...amin3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

my passion...my soul... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

I LOVE MISS CAHAYABERBISIKAN