Thursday, April 26, 2012

terima kasih kawan < 3

Posted by cahayaberbisikan at 9:15 PM 0 comments
assalamualaikum blogger!(xjwb dosa, jwb sayang~)
hm, lme rseny x update blog aku yg dh hmpir usang ni(usang ke?? dh nk kot hmpir..hehe~) sbnrny bkan aku xnk update ap2 entry cme kekangan mse n aku x sihat kblakangan ni yg mmbataskn ckit.. hm, klau u all nk tau aku kne attack dgn demam for the 2nd time mse naik dri cuti midsem lps.. kli ni mmg power pnyela aku kne.. mmg pkej lgkap n terbaik la aku dpt..demam smpai hmpir xbleh bgun, sakit tekak, kne alergi + ulser..klau 1 je ulser aku kne xpela tp ni aku kne 3 ulser kot dlm mulut..klau ikutkn mmg xlarat  lgsg tpi demi klas, aku gagahkn dri jgak..ilmu itu harus dicari xkira cm mne pn kn?? berpegangkn prinsip tu la aku g klas..korg nk tau x?? disebabkn aku skit tekak yg teruk, aku hnye mmpu trsnyum je..nk ckp pn suara serak gler..diorg smpai kte aku dh cm 'rockers' dh..haha...ok jgak kn skali-skle suara serak..hehe~ FIY jgak mak aku pn kne demam sme dgn aku..jodoh kitorg nmpkny kuat la..tpi aku nk ucapkn terima kasih bnyk2 la kt kwn aku CIK OLA tersayang yg bersusah payah mse aku demam..sggup hntr  n jge aku wktu demam hari tu..yela, korg bygknlah dia teman aku g amk wuduk nk solat..yela, memandangkan aku mcm nk pitam je kn mse tu...dia pnyela rsau smpai suh aku msj dia klau nk g mne2 or nk pape..thanks again ye cik ola..muchh love! mak ayh aku pn pnyela rsau..u all bygknlah aku smpai blik rmh smle mse mlm khamis tu..ayh mmg suh stay lme ckit kt rmah but aku kne g kl plak mse hri sbtu tu...ad trip utk ilmu falak..wajib g kot..klau x hbisla mrkah koko aku.. ok la, till there.. love u all!

true friends are hard to find!

Saturday, April 7, 2012

encik 'tisu'

Posted by cahayaberbisikan at 9:57 AM 0 comments
heee~ maaf la awk, sy xtau nme awk ap so sy pggil awk encik 'tisu ' jela ye..thanks 4 the tissue ok..sorrg cz sy xamik..first time in my life org yg aku xknal nk bg tisu..klau prmpuan tu kre ok la ni llaki beb..sumpah, super duper gua terkejut bdak llaki dri sksyen lain yg dduk dpan gua mse test math mlm jumaat lpas hulur tisu mse aku terbersin mlm tu..

mmg buruk gila bunyi gua terbersin tu..haha, tp nk wt cm ne kn? bkan gua sngja kot XD....cme 1 gua geram, kwan bdak llaki yg dduk sblah dia tu bleh gelakkn aku..eiii, ko x pnah tgk org terbersin ke?? actually aku ad 1 habit smstinye aku ske tahan bersin aku mlainkn klau dh xthan sngt brula aku lpaskn  je bersin tu..bkn ap, kn wktu bersin tu kte akn mati sesaat.. aku dpt tau bnde ni mse tgk 1 prgram kt tv9..ad sorg ustazah bgtau..maafla , nme dia aku xingt plak..kbtulan encik ashap pn ad bgtau bnde yg sme dlu..hmm, jd tu la sbbny knp aku ske tahan bersin kadang2 :-) ..okla, till there! chao..assalamualaikum..MUCHHH LOVEEE!!

Sunday, April 1, 2012

binnabil huda

Posted by cahayaberbisikan at 12:31 AM 0 comments

Binnabil huda Ya Rasulussalam
Wayamursala rahmatan lil anam
‘Alaikassolatu wa’alaikassalam
Wasohbika wattabi’inal kirom

Dengan Nabi yang membawa hidayah
Wahai utusan rahmat sekalian alam
Selawat salam pujian untukmu
Para sahabat juga tabi’in yang mulia.

Binnabil huda nahnu jundul huda
Sanabqi ‘alal ‘ahdi tulul mada
Bazzhalnaddima wartadhoinar-roda
Li nashril huda Ya Rasulussalam

Dengan Nabi yang membawa hidayah
Kami sambung perjuangan sucimu
Berkorban jiwa raga untuk agama
Janji taat setia selamanya

Ya Mustofa Rasullallah
Ya Sanadi Ya Sayyidi

Wahai yang Terpilih, Utusan Allah
Kau sandaranku, Pemimpinku

Sollu..Sollu, sollu, sollu..
Allahumma solli wassallim ‘ala sayyidina Muhammad wa aalihi Muhammad
Allahumma solli wassallim ‘ala sayyidina Muhammad wa sohbihi Muhammad

Mari selawat beramai-ramai
Ya Allah, selawat atas baginda Muhammad, dan keluarganya
Ya Allah, selawat atas baginda Muhammad dan para sahabatnya.

Binnabil huda nahnu jundul huda
Sanabqi ‘alal ‘ahdi tulul mada
Bazzhalnaddima wartadhoinar-roda
Li nashril huda Ya Rasulussalam

Dengan Nabi yang membawa hidayah
Kami sambung perjuangan sucimu
Berkorban jiwa raga untuk agama
Janji taat setia selamanya

Ya Shafi’ie Khuz biyadi
Ya Rasullallah, Habiballah
Huwal Hadil Basyir

Wahai yg memberi syafaat ambil/pegang tanganku,
Pesuruh Allah, Kekasih Allah,
Dialah petunjuk, dialah pemberi khabar gembira.

Sollu,sollu, sollu, sollu..
Allahumma solli wassallim ‘ala sayyidina Muhammad wa aalihi Muhammad
Allahumma solli wassallim ‘ala sayyidina Muhammad wa sohbihi Muhammad

Mari selawat beramai-ramai,
Ya Allah, selawat atas baginda muhammad, dan keluarganya,
Ya Allah, selawat atas baginda muhammad dan para sahabatnya.

Shafi’una..shafi’una..shafi’una..shafi’una..
Wahai yg memberi syafaat,
Rasulallah..
Habiballah..
KeNabiyallah..
Sofiyallah,

Pesuruh Allah,
Ya Allah, selawat atas baginda muhammad, dan keluarganya
Ya Allah, selawat atas baginda muhammad dan para sahabatnya
Ya Allah, selawat atas baginda muhammad, dan keluarganya
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

my passion...my soul... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

I LOVE MISS CAHAYABERBISIKAN