Monday, September 5, 2016

interview ukcg sept 2016😥😥😰

Posted by cahayaberbisikan at 9:41 PM 0 comments
Fuhhhh, alhamdulillah.. lega sangat aihhh dah settle iv ukcg utk calon guru interim.. actually, aku x expect lgsg pn dpt iv ukcg ni.. ye la aku apply lg 2hri sblm position closed. Jwtn ni closed mse 7/8 hritu.. pastu tggu pnye tggu senyap ja aihhh xdok jwpan..makanya aku pn assume jela application xde rzeki utk been selected. 

Makanyaaa, marilah kita move on pi caqhii keja baru naa.. tup2 mse 2hb lps, kwn aku hntaq WA kt aku " najwa dh check iv utk cikgu" + dia bg link skli kt situ aku pn cm ehhh??  Dh bleh check ka?? Aku pn tnpe rse pape tap jela link tu pastu kluarla part sruh isi no ic.. dalam hti aku mmg xd hrap pn utk dpt iv tu yela sedar dgn lack dri aku.. sbb mse apply tu mmg aku mindset camni "xpela, apply je" 

Tup3 nahh, terkojut den.. nama den ado sekali mehhh.. den pn kaboknla kpd omak& ayoh den.. tp xsyonya sbb iv tu 5hb (which is today)..makk aihhh ado test lg + ukf.. ble mseny meh den nk poghii exercise + nk study lg ni??? Mcm dh suntuk sgt ni.. maka dalam hti on ragu2 nk pi ke idokk la..

Makanya, selespas ayoh den berkeras sruh den poghi dem pun memulakan misi menggoda pakcik google demi mencari maklumat.. acehhh, jumpa la info bkaitan tu.. makanya, jumpa la hint2 soalan iv yg mgkin ditnye, iv bidang pendidikan so smstinya related dgn pendidikan negara.. makanya, sehari lbh jgk la den trperuk dlm gua utk menelaah.. acehhh, menelaah la sgt ye?  Paling sendu bila kau cri sport shoes kau pastu mak kau dgn selamba ckp cmni " rseny dh arwah msuk dlm api" .. sbb sport shoes tu nk gne time ukf wehh.

Makanya stlah Shri lbh menelaah, makanya sis tawakal jela utk pi iv tu pgi td.. tepat jam 7.40 pg den pn selamat menjejakkan kaki di ipg kampus tun hussein on batu pahat.. 1st session smstinya utk register khdiran korg which is sign je kt nme korg dlm 1 krtas name lists yg ipg provide. Lepastu ad briefing session pkl 8-8.30pg sblm korg smua sit for the insak test.. ad 2part which is A & B with total 135 number of questions. U all kne jwb within 45min.. oppss, sblm tu ble korg dh siap part A dlm 30min awl tu, korg xbleh proceed utk part b tau sbb kne tggu pngwas exam bg kbnran jwb part b tu.. makesure korg jwb laju2 tnpe ad 1 soaln pn tercicir lpe nk jwb ok.. 

pastu settle & u all bleh dh sengih2 smbil usha2 org sblh lpas omr paper dgn soalan tu dikutip. Ahahahaha.. jiran sblh aku lelaki pastu dpn, blkg & kiri aku smua pmpn.. 1 dewan ad 72org tp ad yg xdtg so ad la rongak2 td.. ohh td, aku jwb test dgn pkai bju sukan sesiap.. tp td aku pkai bju kaler light grey sbb aku xtau pn yg bleh pkai bju kaler hitam. Disebabkn cuak tkut kne mrah sbb xpkai bju kaler putih tu yg mnyebabkan aku pkai bju light grey tu.. kt surat tu xd plak state kaler bju apa bleh pakai & tak.

Makanya hsil menggoda pkcik google ad la tjmpe blog kt sorg hmba allah tu yg mngatakan bleh pkai bju wrne putih je..tu yg aku decide nk pkai bju kaler light grey sbb bju putih aku dh arwah lme dah..bila time briefing tu la bru pihak ipg bgtau hny pkaian hitam or putih je dibenarkan.. nasib baik ad org lain pkai bju kaler pelik2 jgak.. nsb baik bju aku ni mmg light grey hbis so xdela nmpk mcm lari jauh drpd kaler putih tu.. herherher.. pahh hbs test tu nnt kome akn dibriefing psl ukf & iv plak.. mcm aku, blik iv aku 3c pastu ukcg plak grp 3 so mkneny kitorg kne sesi iv dlu whereas other groups 1 & 2 buat ukf dlu la nonn..

Utk iv, kome jgn stress sgt..smua mostly berdasarkan apa yg korg bljr time kt u dlu tu jgk. Pastu ad campoq2 skit falsafah pendidikan negara, mksud "sehati sejiwa" & lain2 yg berkaitan. Interviewer kitorg mmg go through 1by1 sbjek ap yg kitorg bljr time kt u dlu.. utk iv ni aku dpt segroup dgn alumni uthm jgk.. daebak la.. pastu aku bnyk kne psl pengendalian makmal elektronik time aku bljr kt u. Jgn tkjut kalau Mmg akn ad interviewer korg yg bash korg time korg tgh bckp tu.. sbb kitorg smua kne.. redha jela non asalkn kte dh jwb yg trbaik. Iv ni slme 40min ye inc grp task skli.

Move on to the grp task, u all smua akn diberikan 1gmbr yg mmrlukan korg bekerjasama la utk bg pndpat msg2.. tp group iv lain aku xsure la sme ke x dgn ap yg kitorg kne buat. pastu sila tulis ats mahjong paper ye pastu diorg akn pick randomly sape yg kne explain..ahahahah*gelak seram..pastu smbg iv random lg & lastly bg pndgn korg msg2 la.

Last but not least ialah ukf beb.. ada 5 jnis test yg aku kne buat..
    bmi, pumping, variation sit up, unjuran yg kne           tolak block tu & bleep test.. 
yg ni korg usaha la sedaya mungkin. Pumping perempuan to step dia lain skit drpd bdk llaki. Harapnya aku dh buat yg terbaik jela. Ketaq2 tgn mak nak.. pastu part variation sit up tu mmg hmpir nk surrender trus la.. sakit pnggang mak nakk.. 1st sit up tpk tgn sentuh lutut, 2nd sit up siku msti sntuh lutut, 3rd plak mcm korg qiam tgn tgh solat tu kple korg mestila sntuh lutut, ke 4 silangkan tgn kanan & kiri, tgn & kepala msti trgkat rapat kena kt lutut, last skli tgn korg silang kt blkg kple & perut korg msti la rpat dgn lutut ye.

Sumpah penat ya hamponnnn non.. pegel2 satu bdn.. tp korg smua jgn risau sbb fasi2 ipg smua akn demo dlu kt korg sblum korg buat test tu smua ok.. Mse bleep test tu lari la sedaya korg ye.. klau korg dpt kad kuning msih slmt lg sbb lbh kurg mcm warning je so korg kne lari cpt2 sblm bleep tu bnyi.. tp klau dh dpt kad merah, maaf ya nonn larian anda setakat level tu je..serius rmai yg pancit td dh..to be honest aku mmg xsempat nk praktis exercise sgt sblm pi ukcg tu yela sbb mse mcm suntuk sgt mse dpt tau iv tu.. lg 2hri je iv tu mse aku dpt tau.. so shri sblm iv tu aku dok praktis smua 4test tu kcuali bmi tp ya hamponnnn rse mcm nk trcabut sendi gue.. settle semua tu bleh balik dh.. yeayyyy...  overall aku settle semua ukf tu pkl 1.10 tghri  la..

doakan la rezeki aku untuk dpt ipg tu ye, semoga adala peluang untuk aku jd pendidik. 

Well, sekian krgn tntg pnglmn iv ukcg aku yg bukan A+

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

my passion...my soul... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

I LOVE MISS CAHAYABERBISIKAN