Tuesday, January 31, 2012

friends are like a sunshine...

Posted by cahayaberbisikan at 6:21 PM 0 comments
assalamualaikum n gd evening to all blogger..ok, today's topic is we gonna talk about friends..msti korg sume ad kawan kn?? tpu lah if org kte takde sbb dari umr kte 5 @ 6 thun kte dah ad kawan...i mean mse kte kt alam tadika lg la...can u imagine bdak umr 4 thun pn dh ad kawan la..tak kisahle kawan dlm dnia maya or reality..this is from my experience la...can u all imagine budak umr 3,4thun dah ade FACEBOOK a.k.a FB..kanak2 skrg ni pn lbih 'up' dari kte seh..aku sndri pn ad  FB  mse form 5 kot tak silap..korg pulak bila?? sblum tu aku just pnah dgr Fcebook tpi tak tau ap tu Facebook..org kampung la ktekan(not really la..heheh) klau korg nak tau kekuatan kawan dalam hidup kita mcm ni "A good friend is a connection to life, a tie to the past, a road to the future, the key to sanity in a totally insane world."
tgk, org lidi pn ad kawan tau
so bygknlah betapa besarny impak kawan ni dlm hdup kte ni..seriously talking la klau kita tkde kwn hdup kte mmg gler2 sunyi beb!! korg surely akn rse macam korg hidup kt dunia sorg2 je.. macam tu la...aku sndri pn ad kwan mse umr 3@4 thun..mse tu aku tggal dgn atuk aku kt kmpung..1st friend aku smestinya fiza a.k.a sepupu or lbih tepat lg makcik aku(tkkn nk pnggil makcik kot?? umr kitorg pn bze bpe thun je..)hehehe...bila dah darjah 1 kt sekolah rendah, lgila kita dpt knal ramai kawan..mse tu korg ingt tak ragam korg mcm mne??? mesti ad yg menangis bila mak ayh nk tgglkn korg kt sklah kn?? klau bleh nak berkepit dgn mak ayh, tehn cikgu pujuk korg gne kawan korg kn??? hahahah...tak pyah nak malu2 la ngaku..ni lah scene yg aku nmpak mse aku darjah 1.. so start darjah 1 tu la kita dah kumpul kawan2 kn?? bila naik skolah menengah lagilah banyak kita dpt kwn sbb kt skolah menengah tu la kita expose dgn kaum2 lain plak mcm chinese, india n so on la...mse aku form 1 dlu aku rpat dgn sorg bdak cne..nmenye yu cheng..hahahah...dia ni agak 'kecoh' la..n fasih la jgak ckp mlayu..so sng kn nk interact each other?? hehehe..then bila aku msuk matrik pn dpt kawan baru trmasuk sabah n sarawak..indah kn hidup ni?? takkn sunyi tanpa kawan...jom tgk gambar kwan2 matrik aku



last day for all tutorial, lab n lecture
so, hargailah kawan2 korg ye...yelah makin jauh kita pergi tu bmekne makin jauh kita terpisah dgn kawan kita semua..belum tentu kita dapat ulang kenangan mcam dlu2 lagi..klau waktu sklah dlu kita boleh g mkan sme2 kt kantin, dduk bergosip time cikgu takde kn?? tpi cuba pk balik, dapt ke kte buat tu sume lg skrg ni?? tkde lgsg kn??


me n nora

syaza,mira(standing),aku, melisa, nisa

me,murny, syaza
mira n umi
daya!!
aida, kila, aku(tdung ptih), serin(hjung skali)
ok, till there...bye u all..assalamualaikum

Friday, January 27, 2012

hilangkan segalanya

Posted by cahayaberbisikan at 12:03 AM 0 comments
Semudah cukup hatiku dilukai
sekian lama rasa tak dihargai
sampai bila harus aku menanti
saat indah setelah dikau pergi
inginku hapus semua
rasa mencengkam ini
hanya padamu ku meminta
aku pasrah


hilangkan rasa gundahku
hilangkan rasa dukaku
hilangkanlah segalanya
ku tak ingin sakit lagi


hilangkan kekosonganku
hilangkan keasinganku
hilangkanlah segalanya
ku tak ingin lara lagi


hilangkanlah segalanya


ku menanti saat sinar mentari
ku menanti cahaya dalam hati
inginku gapai bintang yang gemerlapan
agar terang jiwa yang kegelapan
inginku hapus semua
rasa mencengkam ini
hanya padamu ku meminta
aku pasrah

Thursday, January 26, 2012

mcam2 nk share ni...

Posted by cahayaberbisikan at 3:40 PM 0 comments
assalamualaikum n hello to all blogger..how your's day?? hopefully,beneficial aktiviti yg korg buat tu ye?? rsenye dh lme aku tak update blog terchenta aku ni since last entry aku 11hb hri tu kn?? mklmle smnjak balik rmah ni, aku bz blajar masak dgn mummy terchenta..heheheh..smpaikan aku pny cerpen tergendala till now 70% je cyap..heheh..brmle dgn aku cbuk wt muffin n kek smpai lah hri ni aku cbuk msak spageti..heheh..dh lme sbnrny aku ngidam nk makan spageti ni...since sblum balik u lg..cme kekangan masa je kn..tu yg asyik bertangguh-tangguh je nk msak tu..so hri ni smntre ad mse yg sekangkang kera ni(aik, wjud ke masa sekangkang kera?, bantai jela)aku pn update la blog aku ni..nk tgk gmb spageti tu??


spageti org bujang..yummy2

alhamdulillah wlpn ni 1st attemption aku msak spageti sndri tapi habis 1 priuk mi n kuahnye tu...hehehe..actually aku bkn nk post pasal bab2 masak ni..alhamdulillah aku dh slmat memasuki usia 20thun 21hb yg lepas..thanks to my mum n dad yg dh bersusah payah bgi kek srbe pink kat aku,..ok, jom lyn gmb2 ni...
20th pinkish birthday cake


prayers of the mum n dad


lilin tu just hiasan..tak tiup pn


jom potong...


a 20's girl smile for u!!




ok tu la antre gmbr yg dpt share dgn korg..actually ingtkn nak celebrate kt luar tpi cancel sbb hujan kn mlm kitorg nk kluar tu..so just potong kek kt rmah jela..then mse hari isnin tu kitorg g la hangout..plan asal nak mkn pizza then cancel sbb adik aku yg amirul tu tk nk join..so cm tak best la kurang family member tu yg  just gathering kt kfc muar je..jom kita lynnnn!!!

adik aku lyan krushers oreo dia


sis n adik aku farah


me,myself..bju tu buat perut aku nmpk mcm buncit..benci!!


my little sis..launch her spec 4 the 1st time..heheh


mum n dad


gler2 dgn akak aku..naga nak makan aku!!


ini saya!!


ok la, i think this is enough 4 my entry today..nnti aku melalut macm2 korg pn tak nak bce kn..night all..see u next time ok!!   a❤4 u !!

Saturday, January 14, 2012

menulis dari hati

Posted by cahayaberbisikan at 11:42 PM 0 comments
Ok,best tak tjuk entry aku kli ni??? Hmmm, "mnulis dri hati"... Tak tau la knp tbe2 aku dpt hidayah nk tulis pasal tu..ni mrupakan entry aku yg ke-2 utk blan januari ni...mmndgkan aku cti final sem 1 sblan so aku try praktikkn la mse yg ade ni..hahaha..klau asyik tdo kang, kne label hippo plak..hehehehe..tpi seriously aku mmg dh lme tak tdo wktu ptg beb...ok, zaman korg sklah dlu msti dh puas kn wt essay?? Tak kre la bi or bm..mmg perlukn kte wt essay kn?? Wat essay ni mmg le mmbosankan tpi smela mcm mkanan kn klau kte tak ske n tak biase mkn mknan yang 'pelik' cnthnye mcm ni...

ni keropok lekor rebus..1st time aku mkn..hehe..tak pnah seh sblum ni
tntula kte mcm nk tak nk je kn mkn..tpi cbe klau kte biasekn lme2 msti ske pnye...I'm talking from my experience guys...opps, rsenye sejarah pn perlukan kte wt essay kn?? Tpi takdela smpai kne wt essay cm bi or bm tu pnjg berjela2 smpai 350++ words...just kne wt essay fakta pasal tpik yg kte blajar..tmadun hwang ho, indus nbnyk lg la... Korg nak tau tak?? Even msuk u pn,aku ttap blajar sejarah..tpi bukan nme subjek tu sejarah la..tajuk dia up ckit "KENEGARAAN DAN PEMBANGUNAN MUTAKHIR" sedap tak?? Sedap kn?? Hehehe...mostly aku rse klau wt survey msti pratus org yg ske mnulis ni lbih ckit dri org yg ske mngira..hmm..mmg pn...lpastu biasenye mnulis ni sinonim dgn kaum perempuan beb..btul tak?? Yela,zman aku sklah dlu pnah kp aku label aku ske mnulis pnjg2 sbb dia kte aku jiwang..hahaha...well, tu la yg dktekn mnulis dari hati..klau kte ikhlas wt ssuatu tugas tu insyaallah allah akn bg kte idea yg tak putus2... Bnde tu jd kt aku sndri..tak taul a cm ne aku bleh dpt idea utk mnulis..once aku start mnulis, tgn aku tkkn bhnti..sng kte mcm aku ckp,mnulis dari hati or lbih sng mnulis dari kte hati n fikiran..tak sume org dpat cm tu...kn?? Bukanlah nk kte aku mnulis power dari korg...jawapannya mmg "TAK"...SEBABNYA aku mnusia biase n mmg tak lpas wt kesalahan..essay aku pn dlu bnyk tnde pen merah especially bi...hehehe..talking sincerely jela kn..tpi mmg seriously aku ske sngat2 bhse inggeris tu wlpn bhse tu dilabel sbgai bhse pnjajah oleh adik aku sndri..hahaha..aku kisah ap pn adik aku label cm tu..everyone have their own rght to choose what they like...kne ingt gak nnti wktu nk cari kje, bkn kte di interview dlm bhse mlayu tapi dlm bhse ap?? Bahasa penjajah tu jgak la kn?? BAHASA INGGERIS la ap lg...mlm ni tak tau la knp aku ad mood nk mnulis..ditemani lagu "ku ingin kamu".. Hahaha..jgn slah sgke ingt aku tgh jiwang coz dilamun angau ok..hahaha...tntg cnte?? Aku tak trse pn nk cncern psal tu thun ni..lgpn sape calon aku?? No one..sape la nk aku nikn?? Lebah?? Tak tau la kn..kitorg pn tak pnah declare pape..so nk mghrap tlmpau bnyak mustahil la kn...tpi kalau dah takdir n ktntuan allah aku tak mmpu la nk cegah kn?? Sebab allah tau ap yg terbaik utk kte kn??...hurmmm..no comment la psal ni..but i'm happy with him wlpn dia slalu bz n i admit yg i mmg rndu kt dia kdg2..trse cepat mse blalu kn?? 2011 dh mlbuhkn tirainye n skrg dh msuk ptgahan awl januari 2012 dh...aku pn dh smkin mndkati tarikh keramat aku dah..oppss jgn slh sgke plak ea?? Tarikh keramat tu bukan mksd tarikh aku khwin tpi tarikh birthday aku yg ke-20 ok...tarikh yg mne mak aku bertarung nyawa nak lhir kn lps mngandungkan aku slme 9bln 10 hari..actually, mak aku cte yang aku ni lahir lewat..klau nk diikutkan aku sepatutnya dah lahir pghjung thun1991..tpi due date aku lmbat plak n aku lahir thun 1992 plak.. Hehehe..papepn,tq mak..love u till akhirat n jannah..insyaallah..n tak lpe gak to my dad..yg bnyak dh brkorban utk kluarge..love u too!!!! ..tgk! once aku dh mrepek dh tak bleh bhnti dah..tu la yg aku kte mnulis dari hati...kne mnulis dgn ikhlas n jgn sia2kn ap yg terlintas dlm fikiran n hati sbb tu mgkin allah bg utk kte...hehehe..i'm not a motivator or a novelist ok..so anggap jela aku bckap just sbgai ske2 nak share dgn u all ok..hehehe...ok la till there ..assalamualaikum blogger...

Wednesday, January 11, 2012

another 10 days 2 go

Posted by cahayaberbisikan at 4:25 PM 0 comments

selamat tinggal 2011 n selamat datang 2012...mgkin dah terlambat utk aku wish happy new year kt korg kn?? tpi sblum tu aku amk kesempatan ni utk wish happy new year wlpn mmg dh terlambat pn...rsenye dh lme tak update blog dgn entry baru...mklmle kekangan mse n fkus lebih pd final exam yg start 2 jan- hinggalah hari ni 11 jan..hmm...dah sblas hari rpeny aku mnginjak ke umur 20 thun..i'm not a teen anymore..hahaha..yela,kt ejaan umur dh takde lg pkataan "teen" lg..last ialah nineteen..hahaha...dgn termeterainya 11 januari hari ni bmkne lagi 10 hari umur aku akn genap 20 thun...pejam celik dah awl 20-an rpenye aku...thank a lot mum n dad...sbb dah besarkn wa n bersusah payah bwak wa lhir kt dnie yg smntre ni...ok,hri ni paper last exam ialah subjek engineer n society(BEE10202)...agak mcm nk tercabut la kple nk jwab soaln paper td tu..yelah kne perah otak sekua-kuatnye utk ingat ap yg aku bce mlm td..heheheh..what is engineering?? objective of BEM?? blablblablaabla lg la mcm2 soaln..hahahaha...n now i'm just finish packing my stuff..actually not really finish la...hahahah...tu yg aku dok lari dari mngemas update tercinta ni kejap...heheheh..rsenye dah lme tak mnekan keyboard ni..hahahah..nmpak sangat tpu kn?? well i mean mnekan keyboard utk mnulis entry la..hahahah..kalau setakat tekan keyboard tweet3 kt twitter n kdg2 kt fb tu ade la..hehehe...skrg ni aku lbh ske tweet je dari bls kmen2 kt fb..tak tau la knpe...mgkin aku slse dgn twitter kot..meeting people yg tak knal..klau fb tu mostly kwn yg aku knal...so we need to move n look for something new rght?? maybe sharing ideas...hahahah...ok nk share jgak kt cni hari ni aku dah dpt brthday present yg ptme..smstnye dari roomate aku..kaka norli..thanks akak...but she said "open it at home" haahahah...ok, menjunjung titah..hehehe..logik la kn?? takkn nk bka kt dpn dia kot..mstila dia malu kot...kn3?? ni dia hadiah dari kak norli..dlm goodies bag cartoon tu...taaarrraaa...


dari kak norli..
jgn jeles ok...hahahah...thanks a lot kaka norli...heheheh..bgi aku, ble umr aku genap je 20 thun itu bmkne aku akn lalui satu fasa baru..We will open the book. Its pages are blank. We are going to put words on them ourselves. The book is called Opportunity and its first chapter is New life..itu bmkne aku akn mncorakkn sndri 'buku' aku sndri..apepn aku harapkn yang terbaik jela dlm hdup aku..insyaallah...mlm ni insyaallah lpas maghrib aku akn btlak balik rmah..hahah..untgla ayh n mak yg amik kn?? actually ayh aku tu tak bg aku balik naik bas sebab dia rsau..hehehe..well ank prmpuan trrcinta la ktekn...uweekkk ;-p....bkn ap time matrik dlu apnah la jgak blik naik bas..adela dlm 2,3 kali je...yg last tu ayh aku trus tk bg..sebab dia rsau klau2 bas yg aku naik tu ad pape trjadi,,mklmle wktu tu kes yg bas delima eksiden tu tgh hot...tu yg dia rsau tu...mmndgkn aku tlak dri seremban pkul 7 mlm tpi pkul 11lbh tak smpai lg kt malacca central..so start dari c2 la dia tak bg lagi...heheheh..well,ayh sntiasa inginkn yg terbaik utk anknye right?? okla..till there..wait for my next entry ok...assalamualaikum
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

my passion...my soul... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

I LOVE MISS CAHAYABERBISIKAN