Sunday, June 28, 2015

2 hari lepas

Posted by cahayaberbisikan at 10:23 PM 0 comments
nak dijadikan cerita aku short escape sekejap balik muar

plan memang nak hntr barang semata

yela, sebab banyak barang kan memandangkan aku dh tamat belajar.. insyaallah

harap takde sangkut pape subjek la...

plan awal nak drive sendiri je, tapi takut plak mak ayah aku nanti risau, so aku pun ajak la fasly teman kan aku

mula-mula tu ingatkan dia tak free

tapi alhamdulillah, dia temankan jugak...

patutnya dia jadi penumpang tapi dia plak yang drive

thank you fasly!

well, kitorg memang dah kenal lama dah

daripada zaman sekolah rendah sampai la satu u ni ha

hahahahahah.. kuat jodoh ek??

leulsss.. takdela

to be honest, aku memang selesa la berkawan dengan dia

dengan dia je aku boleh free jadi sengal-sengal..menjeng gila-gila

yela, dia pun tau aku ni macam mana.. family aku pun kenal jgak la di tu..

pendek kata, sape je yang kawan dengan aku automatik akan jadi kawan family aku jgak!

this is serious! sebab family aku ni memang jenis yang boleh kamching dengan sesapa je..

teringat dulu time dia diploma then aku plak sambung matrikulasi, ada la jgak dia call aku.. memang terharu la.. sebab dia antara orang yang memang suka tolong orang lain

teringat time kat matrik tu, kebetulan aku tengah tunggu isyak masuk waktu

tetiba dia call, tanya aku dah makan ke, tengah buat apa.. memang kelakar!

lepastu time aku daftar untuk degree masa 1st year dulu, dia la org 1st yg mesej aku tanya aku dah settle daftar ke belum, aku kat mana.. tapi aku tak sempat reply pape pun

sampai la seminggu lepas MHS, baru la dapat jumpa dia.. thanks sesangat sebab datang jumpa aku..

ayat 1st dia masa jumpa aku lepas mhs tu

fasli: najwa asal ko gelap?? panas sgt ke sampai ko sunburn??
me: aku memang time mhs ke orientasi mudah sunburn.. dulu time kat matrik pun kena jgak
fasli: najwa. kelas ko macam mana?? ok??
me: ok la, cuma packed sikit jadual la..
fasli: takpela, nanti lama2 biasa la

korang guess what??? dia bagi aku guna laptop dia.. kalau sehari dua takpela, tapi dia bagi aku guna tanpa ada time limit.. boleh guna sampai bila-bila

sumpah terharu! 

kebetulan, aku memang tak bawa laptop time tu sebab ayah aku risau hilang kt locker bilik aku nnti sebab locker tu ada problem dengan keylock dia

thanks fasli for the sincere friendship since primary school until now! 

to be honest, kalau dengan dia memang macam2 benda aku boleh merepek and berborak panjang..

memang ada je benda nak cakap! lagi la kalau on phone, boleh jadi dekat sejam!

and again thanks for the friendship..

nanti kalau ko dah kahwin, mesti aku rasa macam hilang something sebab ko antara kawan aku yang aku respect sebab ilmu kau and prinsip kau!

ayat dia selalu untuk aku: TAK PANDAI TAKPE NAJWA, ASALKAN TRY!


semoga nanti, kau kat sebelah aku plak time aku konvo! his last 2 years convocation!

Thursday, June 25, 2015

risau

Posted by cahayaberbisikan at 6:15 AM 0 comments
alhamdulillah, hari ni masuk ramadhan ke-8 dah..semoga dipermudahkan segala urusan sepanjang ramadhan ni. 

alhamdulillah juga sebab dah habis semua paper semalam.. sehari gedebak gedebuk dua paper terus.. lega dah habis semua paper

tapiiiiii

risau tunggu result plak sekarang ni.. yela sem last dah ni.. semoga tak kena repeat paper la.. kalau ikut perancangan, insyaallah, konvokesyen ke-15 bulan 10 ni.. hope so that im the one which will be graduate this october.

to be honest, aku blank tgk soalan yang very unexpected masa paper last computer network petang semalam.. 

memangla semua soalan tu aku jawab tapiiiii..,

entahla, jawapan aku macam tak menepati kehendak soalan je..

aku harap sangat la aku lulus,,, aku dah tak kisah kalau dapat c ke apa.. asalkan aku lulus.. 

daoakan kejayaan aku ok semua

sekarang ni, tinggal nak tunggu sv aku confirmkan pasal thesis la sebab kena hardbound kan.. 



Thursday, June 18, 2015

throwback!

Posted by cahayaberbisikan at 6:50 AM 0 comments
secara rasminya hari ni satu ramadhan. selamat berpuasa bagi yang beragama islam. alhamdulillah masih berpeluang menyambut dan berpuasa dalam satu ramadhan ni, second time puasa diperantauan.

takdela perantauan sangat.. first time dulu time matriculation... time raya je balik..

alhamdulillah.. alhamdulillah.. alhamdulillah

well, masih ada dua paper berbaki

dua paper dalam sehari yang sama

doakan yang terbaik untuk aku ok!

alhamdulillah, untuk peluang tunaikan solat terawih secara berjemaah dekat surau berdekatan dengan rumah sewa aku ni untuk pertama kalinya

memang dah pasang niat awal2 sebelum puasa lagi nak terawih and kenal penduduk kat kampung ni.. 


dialog bila balik rumah jalan kaki dengan ain:

both: tak sabar nak solat terawih kat surau tu, yela boleh kenal2 dengan orang sini.


yela, insyaAllah sem last dah ni.

to be honest, lama jugak la tinggalkan solat terawih ni,, last buat pun masa form5 dulu..

teringat time kecik2 dulu,,, tiap2 malam ikut atuk dgn arwah nenek pergi bandaresah(surau).. teringat jugak la 2,3 hari sebelum ramadhan pergi ikut atuk gotong-royong bersihkan kawasan kubur.. lepastu settle je bersihkan kawasan kubur, ikut atuk cuci bandaresah..

best betul time kecik2 dulu.. banyak kenangan.

aku ni memang manja dengan atuk & nenek.. serius, time kecik2 dulu aku tak suka stay dengan parents aku.. aku lebih suka duduk kampung.. berkepit je dengan atuk nenek..

merasa jugak la nakal2 sikit dulu,, hahahha,,

aku mesti menempel kat atuk cepat2 kalau dia ada ura-ura nak pergi pasar tani.. ada la benda nanti aku pau atuk.. atuk pun memang suka belikan cucu dia ni pape.. 

terima kasih bapak(panggilan utk atuk aku)

teringat pulak time solat terawih zaman2 kecik dulu, time atuk nenek aku dengan yang lain solat terawih, time tu la aku dengan makcik aku(not so makcik la, tapi ikut pangkat dalam keluarga) kitorg buat kubu kat rak telekung dengan sejadah.. memang ciput je luas dia.. jadi la asalkan ada kubu

tapi kitorg tak buat bising pun.. just kengkonon buat kubu je untuk menyorok.. 

hahahah.. baru buat solat terawih dalam 4rakaat, aku tanya kt arwah nenek

me: mak mon, boleh tak nak berhenti kejap.. penat la..

mm: boleh, tapi jua jangan bising2 ye.. mak dengan yang lain nk sembahyang. ko tggu mak kat belakang.. kalau nak tdo, baring belah tepi kat belakang ye

me: ha yela..

tapi satu tabiat aku, aku takkan tdo kat tempat selain daripada katil aku or port aku biasa tdo.. tak kisahla mengantuk tahap jin pun memang mata aku tak boleh lelap klau tempat tu bukan port aku..

malam tadi, bila solat sunat terawih ramai2 tu time tula semua kenangan muncul balik.. serius! sayu, sebak pun ada..

teingat zaman kecik2 dulu time dengan atuk and arwah nenek, dekat 4tahun dah nenek meninggal.. rindu time buka puasa dengan atuk and arwah nenek.. arwah nenek ni memang rajin buat kuih time nak buka puasa.. ada je benda alah nenek buat.. sampai benda tu pun kadang2 ada yang aku tak pernah nampak and tau..


tapi.............. semua dah lama berlalu.. tinggal kenangan


alfatihah untuk nenek....

ramadhan wording
credit:google

#moodrindusayusebaksemuanyaakatfamily




Tuesday, June 9, 2015

bahasa tu penting!

Posted by cahayaberbisikan at 9:05 AM 0 comments
nak dijadikan cerita, haritu aku rajinkanlah diri melawat kawan aku kt hpsf..


tak lama, sekejap je pun..

yela, sunat kn melawat orang yang sakit..

sampai2 je kat hospital tu, aku dgn mak ayh pun terus la berjalan pergi kt deretan wad punya blok.. 


wad 11 - wad3

aikkk?? mana wad 2???


ayah aku dah mula tunjuk muka "jangan main-main boleh tak wa?"


aku pun blur ahh

mana la aku rajin pi hospital der


kalau orang tu kata dia kat wad2 maknanya aku akan cakap bulat-bulat wad2


so, ayah aku pun tanya la kat sorang abang guard muda bila sampai depan entrance door wad3 tu..


erkkk, hensem?? tak kot!


sebab perspektif aku pasal hensem ni kalau bahasa percakapan dia pun cantik


amboiii bahasa abang guard ni


peuw,peuw,peuw.. berdesir macam peluru der!


sampai muka ayah aku totally berubah! sebab apa??!


sebab abang guard tu cakap macam ni:


ayah: dik, nak tanya sikit

guard: ye pakcik. tanya apa ye?

ayah: wad2 kat mana ye?

guard: wad2? dekat depan gate masuk tu.. dulu wad2 tu wad orang bersalin pakcik

ayah: tula, bila ank sy ckp wad2, terkejut la sy

guard: wad2 dua ni pakcik wad orang sakit berjangkit, tibi, kusta, wad orang gila

ayah: ?????? (muka dah berubah..macam nak telan aku je rupanya)

guard: wad2 tu kat depan pakcik, dekat2 dengan bilik mayat.

ayah: wa, pergi tanya kawan dia kt mana? (suara komander)


aku pun dengan muka tak bersalah pergi la call kawan aku ni


zaie: wa, kau kat mana? kat hospital ke??

me: yo la..ko kt wad2 kn??? katil no berapa?? kenapa aku cari takde??

zaie: kt depan la wad2 tu..dekat dengan gate masuk tu ha. kenapa dtg mlm wa? tak dtg petang tdi

me: takpela, nnt aku cari kau ye.

moralnya ialah, mulut abang guard tu buat ayah aku ni fikir yang anak perempuan dia ni kawan dengan orang ntah pape.. 

sepanjang jalan kaki cari wad2 malam tu, aku ternampak la signboard wad2 tu..takdela pun wad2 tu seblok dengan isolated wad ke wad org psikiatri tu yg mcm dikhabarkan  abang guard tu.. 

cuma wad2 tu blok dia berdekatan dengan blok2 wad pesakit tibi, isoalated dengan psikiatri je.. 

tapi still tak satu blok or kongsi blok

dear you abang guard!

behave sikit dengan bahasa kau guna bila nak explain dekat waris-waris pesakit ok!

disebabkan mulut kau tu, tak pasal2 bersilat aku nak menjawab dengan ayah aku!

hei, i know my friend very well!

dia just kne infection kuman kat jantung je disebabkan dia excident tahun lepas

bukan sakit kusta, tibi or gila ye!

rasa nak lepuk dengan cepuk je mulut kau tu!


grrrr!

Image result for mulut
ada mulut tu jaga sikit bahasa.. kau tahu ke hati manusia tu macam mana??








Thursday, June 4, 2015

combo story maybe

Posted by cahayaberbisikan at 1:39 PM 0 comments
well, semester 8 will officially ended soon.. not so really ended lah as i got 1 group project to present on this 11th june.


hahahahahha...

oppps, i'm not done yet with my FYP thesis writing lehhh.. ergghhh! im still planning to do some improvement to my program..


but now, the exam war just begin

study week ??

or study weak??

u've decide it la..

hahahahaha

well, thinking deeply through all of this i can't believed that the my "big day" just around the corner, just few steps more!..

can imagine it?? all this while i feel like 4years studies like a 40 years.. what a long duration..

to be honest, my mouth never stop zikr with "bila nak habis study ni?" 

hahahaha.. never matured! yeahhh, that's me!

well..deep inside my heart, i feel sad to leave all my colleague, coursemate, roomate and of course my housemate too.. 

last 2 weeks i'm just done with my FYP2 poster presentation.. well, alhamdulillah, everything went smooth even my software no really work well 100% on that day..

well, it just that the matter of the hall environment on that time is too noisy.. the noise made by the air cooler used in the hall.. 

CAN u all guest what, my system totally use the voice recognition, of course i need a quiet environment in order to make my system function well.. the sad thing is i forget to prepare a short video as the backup for my system functionality.. i'm never expect that the hall used will be so noisy.. OKAYY, my project title was "MOBILE INTERACTIVE AIDS NUMBER LEARNING SYSTEM FOR BLIND KIDS".. for sure this title was give by my SV.. at first when i get this title, my face was like "??????" but i managed to hide my "?????" face and succeed to convinced my SV..

yes, i did some testing for my system few mins before the panel come.. it still work but too slow for the system to response to my command..chett, maybe my system so "pening dengar banyak suara" at that time.. anyway thanks to ALLAH for making everything smooth and my panel too were in good mood.. one word "SYUKUR".. well, sleepless night and day was paid off!

1 week before my fyp2 poster presentation, we had a "konon-konon" convocation.. ahahaha.. preconvocation la! 

but the sad thing is, not all my friend are able to graduate on time..

u never know how strong u're until u see what u had achieved today. to be honest a life as student is not easy as we thought.. u need to sacrifice more! i wont elaborate more on this.. a story that have been told is not same as the one that u had experienced it! trust me..

i still remember the time that me and my friend struggling to find the supervisor for my FYP.. to e honest, we just got our SV on the next semester after the internship program finished..can u imagine it how it would be when ure on your internship but u cant focussed on yr internship just because u cant stop thinking who will be yr SV???

but, ALLAH had planned the best for us.. SYUKUR! thanks too DR.AFANDI for suggesting to us to meet DR.NORFAIZA. at that time, she just come back as staff as she just finished with her phd.


million thanks to DR.NORFAIZA, for the great supervision, leading and guiding us throughout this FYP.. even though she is now on her maternity leave, but she still concerned with us.

but, without her appearance, i feel like my other side was incomplete like a broken wing.. she just like a mother and second family to me here instead of my friend.


"selangkah lagi je! dont give up najwa"

with my humble richard yap malaysian version..hahahaha *my friend la*


partner in crime. the one that lift me up when i'm down! 




cant wait for the official moment of this! *sleepless face*


Throwback during the FYP1



ME during fyp1 presentation.  trying to convinced my panels



me with my colourful sugus design poster for FYP2! my roomate give it name sugus.. hahaha *ignore my sunburn face*





Friday, May 29, 2015

demi mereka

Posted by cahayaberbisikan at 12:32 PM 0 comments
demi mereka aku harus kuat

siapa mereka?

ayah, mak and family tercinta

tiada yang istimewa?

siapa?


sejauh mana kasih dia pada diri kita?

tidak! 

tidak akan lama!


sejauh mana kebergantungan kau pada manusia itu sendiri?


tidak! tidak akan lama


mereka akan lupakan kau


mereka akan pergi dari kau


bila mana mereka ada yang lain


tapi aku ada ALLAH


saat aku jatuh, saat aku lelah, hampir putus asa


DIA...ALLAH yang menghidupkan dan pada DIA aku akan kembali jua


AWAK, terima kasih sebab "ajar" saya jangan terlalu harapkan JANJI PALSU manusia biasa..


AWAK, terima kasih sebab "ajar" hati saya supaya kuat walaupun terluka


AWAK, terima kasih sebab buat macam ni dekat saya..


AWAK. jangan suka janji kosong...banyak hati kecewa


bila mana saya pergi, saya harap saya akan terus jauh daripada awak...











Thursday, May 14, 2015

erti menghargai dan dihargai

Posted by cahayaberbisikan at 9:49 PM 0 comments
hari ni nak out of topic daripada biasa sikit.. well, apa yang korang faham dengan menghargai? dan dihargai?
pendapat aku sendiri ialah:

menghargai dan dihargai ialah dua konsep fahaman yang berbeza

ecehhhh

bajet pro la plak kau ni najwa ek???

apa yang aku faham ialah:

menghargai: ko terima setiap apa yang orang buat untuk kau dengan hati yang terbuka & gembira..
contoh:  org tersayang bagi ko something.. for sure ko akan happy tahap tah hengat dunia sampai rasa nak menari tarian sotong kan??

dihargai??

hmm, dihargai pula ialah, org yang ko syg tu hargai diri ko.. macam kalau satu hari ko tak whatsapp dia ke hapee dia akan rasa mcm incomplete

haaaa, nampak tak perbezaan mudah aku tu??

huahuahua

well, i nak say thanks la kepada richard yap version malaysia sebab bagi i red rose tadi.. terharu i c'uolls.. fefeeling macam prince charming proposed plak..


"will u be my princess for the entire of my life??




#imemangsukadenganorangchineselooknisebabdiorgsepet 


taraaaa..tq richard yap versi malaysia..my 1st red rose i ever had




Thursday, May 7, 2015

silly me

Posted by cahayaberbisikan at 6:11 PM 0 comments
well, how's your day?? better than yesterday?? may allah grant all of us with his merciful.. 


well, u all nak tau x??


nak dijadikan cerita, semalam after almost 3months i tak drive then roomate i tu hulur la car key dia?? aku pun memula muka blur jgak..

awat??

dia sengih ja

sekali tu aku baru perasan dia pakai sebelah kasut je sambil sebelah lagi hold macam2 la stuff dia.. well, dia ni agak busy jgak la orangnya..

pastu aku pelik, asal dia trus buka passenger place sebelah driver ni?? laaa, aku pun amik jela car key dia..

geletaq jgak la bila lme tak drive ni..

tapiiii....

hahahaha

aku boleh tanya soalan yang agak bodoh la..

"mira kenapa, tak boleh jalan ni??"

dia pun muka pelik je..

fews second later, i just recogise that the handbrake was not fully released..


huahuahua...


this is so silly me..



Image result for funny quotes             


Thursday, April 30, 2015

sabar, teruskan berjalan

Posted by cahayaberbisikan at 9:27 AM 0 comments
well, its been a long time i didn't update any entry in my blog.. hurmmm, quite busy lately...a hectic life as a final sem student never fail to make me tired(kalau tak bernasib baik, confirm landing atas katil je terus berlayar ke alam mimpi..heuheu) hmmm, but thats not the point here.. as long iam not officially graduated so the hectic life as a student never stop..

the point here is, i  feel disappointed with him..don't know how to tell exactly.. it just maybe a test from god..

but... it so much hurt me

dear you,

i hope that this relationship will last forever
how i wish that u'll be the one that i could rely on forever
the one that can be my strength for all my weakness

dear you,

i don't know what game u're trying to play..
please
don't put me into this situation..




Sunday, April 5, 2015

alahamdulillah, for until now

Posted by cahayaberbisikan at 10:42 PM 0 comments
well, rasanya dah lama tak update blog.. memang pun! kehidupan sebagai pelajar tahaun 4 semester akhir ni amatla mencabar.. mencabar dari segi pngurusan masa, urusan kelas and lain2...memandangkan kedaan sekarang yang agak busy dengan psm plus with test.. assignment tu pun mula dah lecturer nak membuahkan putik2 bunga cinta.. kat kelas dah mula la dok ckp psl assignment..huahuahua.. please,please,please.... im wishing so much that all those assignment will go away.

ok, nak lari sekejap dari segala benda alah mak nenek tu..

now, nak share apa yang aku buat sepanjang past few months until la this evening.


ok, officially ptg tadi aku 1st time join kwn aku berkaraoke..hahahaha.. well, bukan selama ni takde kwn2 lain ajk but, they never succeed to pujuk me la senang kata.. hahaha.. nak dijadikan cerita, puncanya ialah sebab kwn aku si miss"H" ni sedih and frust sbb markah test dia yg "menggembirakan" sgt tu.. kalau kena kat batang hidung aku pun mmg confirm aku sedih tahap guling-guling.. yela, sape je yang tak sedih + frust bila something yang yang kita dh work all out tetiba lain plak result yg kita dapat kn??
memang rasanya tu sakit la...

so, untuk release stress tu dia pun ajak la pergi karaoke.. instant plan ja pun sebenarnya semua tu.. aku pun on jela.. yela, dah sem last pun ni.. tak tau la klau lepas ni ada peluang nak buat benda2 cm ni lagi.. mungkin lepas ni dah busy dgn kerjaya plak ke..

perancangan sambung master???

jawapannya: 

ada! tapi tu la.. aku aim nak fokus kat family aku plak.. kalau tuhan dah tentukan rezeki aku sambung belajar, insyaallah jalan tu ada..

ok, sesi berkaraoke jemah berlangsung selama 2jam ja pun.. ha, 1st time i pegang mic semata sebab nak menyumbang suara ala-ala itik serati i ni.. huahua... ade la dalam 4,5 buah lagu i sumbangkan suara.. 

nowwww, nak throwback la plakkk.


alhamdulillah, for everything i had untill now.. tuhan perkenankan permintaan aku walaupun ambil masa yang lama..

doppp ehhh, bukan i dapat kereta ke iphone.. tapi, ada little things yang aku dah lama berhajat then dah dapat sekarang.

tapi tu la, umur 23tahun baru dapat.. takpe, masa bukan penentu.. yang penting kita berjaya juga dapatkan.

ok, nak tahu apa benda alahnya tu???

okla, i reveal la apa ke bendanya tuhhh:

1. tiffany & co. bracelet.. hargaa?????  biarla rahsiaaaaa..

2. lipstick.. ala..bukan jenama mahal pun.. nyx ja pun.. tu pun sebab mak i dah banyak kali cakap, 

"umur tu 20an, cubalah make up sikit2.. tak pun belajo la pakai lipstick."

opppsss, i bukan pakai merah terang menyala macam makngahhh ye cu'ollls.. kaler nude ja..

3.1TB WD hard disk.. huahua.. sekian lama mengidam, akhirnya dapat jugak.. ha, yang ni agak pokai dah i.. tapi dapat harga sebelum GST walaupun i beli masa 1/4/2015.. hahahaha

4. syukur, sebab allah bagi aku curahkan kasih syg kat makhluk ciptaan dia yang lain.. aku berpeluang jaga and membelek belai bunga ros.. i beli satu pasu kaler cream.

tapiiiii, takdir allah tu dah cantik untuk aku, mungkin ada hikmah.. genap semingu lebih, dia layu.. tapi aku redha walaupun memula tiap2 malam bergenang air mata.. sayu tengok keadaan dia.. selalu dok marah diri sendiri dengan dialog ni:

"aku beli dia dengan niat nak jaga & berkasih sayang dengan pokok plak, tapi aku sendiri yang bunuh dia"

mungkin cuaca tak sesuai.. memandangkan sekarang ni BP tahap panas melampau..tq kat mak, ain & roomate sbb selalu pujuk bila aku tak boleh terima hakikat.

5. berpeluang memiliki jam tangan "marc jacob henry skeleton".. harga??? jeng jeng.. tqqq sayang

6. ?????? nanti laaa, tak ingat dahhh..

"belajar hargai diri sendir.. biarkan mulut2 liar melontarkan segala nista.. kita berhak bahagia"


Image result for syukur

ok, sekian coretan untuk malam ni..

#testdahmelambaknajwa

Saturday, February 28, 2015

how life be

Posted by cahayaberbisikan at 4:42 PM 0 comments
alhamdulillah, i'm just done with my 1st week of class for this semester 8. hope that it will went well through this semester.. can't wait to have my "jubah day".. 

do pray for me ya!

life taught us to be prepared with anything that may happen into this life. sorrow, joy, happiness is one of the "ingredients" of life that would make our life merrier.. just like rome empires' itself was not developed in one day and it took a few decades to be built.

same goes to our life. life is like a long vacation. but the term vacation here referred to yourself.

the first one isn't necessary to be the winner.. ahaaaa!

this is true.. 

actually, i just had joined a tag & win contest.. at first me and my housemate just wanna have fun tagging 4 others friend's name. from this contest we can have a chance to win 10 pcs of jubah..ahahaha..

here is the converstion goes between us at first before joining the contest

she: wa, nanti jgn lupa join contest tag n win bellaammara. malam ni last dah.

me: oh, yeke? sat ha..


at the beginning, we just having fun by tagging our friend's name, but it turn into craziness to tag fast.. it is quite a good and a healthy competition. stay up one whole night because we are crazy fighting with other participants to see who is the fast one tagging the friend's names.

around 5am, the bellaammara announce the winner for the tag & win contest. we just knew it around 5minute later due the wifi connection. my housemate informed to me first. i can't stop laughing when see her funny face when she know the news.

she: wa, bellaammara dh screenshot sape menang.

me: oh yeke? sape? (tpi tak scroll insta lg)

she: waaa! nama wa ada sekali tapi yang first sekali! kita tak menang la..

me: ha???!(double triple shocked)

tapi takde rezeki.. yang penting happy joining the contest! peace yo! 

moral: The first one is not necessarily the winner


spotted my name at the 1st one..

#do follow BELLAAMMARA for their super duper gorgeous muslimah attire design collection


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

my passion...my soul... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

I LOVE MISS CAHAYABERBISIKAN