Monday, November 28, 2011

knp aku rse nk mnngis sngat ni???

Posted by cahayaberbisikan at 12:04 AM 0 comments
tak tau la knp dgn aku ni...tbe2 plak cm ni mlm ni....actually bkn mlm ni je, dari ptg tdi sbnrny...aku asyik tringat mse lalu n tringt arwah mak ngah aku...knp hati aku meronta-ronta rindukan dia...i miss my cousin too...arwah mohd syafiq... dia mninggal lpas habis pmr 19/10/2009...genap 2thun dh dia prgi....aku tau aku tak sbaik n seperfect mne pn...tpi aku try bljar brubah sikit2 n i know i can't do it drastically...nice talk with heskim tdi...dia lhir bln yg sme dgn aku cme aku awl 2hri dri dia...hati aku mcm kosong je skrg ni..mcm takde sape2 kt dnie ni...knp msti aku rse cm ni ya allah...sedangkan aku msih ade org lain kt sisi aku wlpn jauh dri mte...i miss so much lebah...rndu nk gurau2 dgn dia..."ya allah,jika dia benar utkku dekatknlah hatinya dgn hatiku..jika dia bkn milikku damaiknlah hatiku dgn ktntuanmu....tapi aku tak pasti rencana ilahi..apkah dia akn ku miliki"... jgn biar aku lmah cm ni ya allah...aku tak nk jdi wanita yg tlalu murah air mte ya allah...smlam awl muharam n kita dh msuk thun baru kn...so kte perlukan 1 tranformasi utk diri sndri...aku pn rse tlalu bnyak ksilapn aku utk thun lpas2...mgkin secare sngje n mgkin scre tak sngje jgak...aku harp thun ni n thun2 mndtg ade kbaikan,kbhgiaan,ksngan n kejayaan yg tbaik utk aku ya allah...aku try bljr assume ape yg blaku slme ni just 1 skrip crte yg ad dlm hdup aku ats ktntuan allah biar aku jd org yg lbih matang....nme je umr aku 19thun..yet 20 to be...dah tggl sbln lbh je...aku hrp aku mmpu bgi kbhgiaan kt parents aku...tnpe diorg aku bkn sape2 hari ni...dah jauh ni aku mlgkah...aku tak bleh dah nk toleh ke blkang lg..lupakn ap yg dh blaku sblm ni...n blajr hadapi ap yg ad dpn mte skrg ni...mgkin tak mudah tpi asalkn ad kmahuan...insyaallah ad jalan yg tbaik utk aku....

Saturday, November 26, 2011

andaiku pergi

Posted by cahayaberbisikan at 5:41 PM 0 comments
Cerita hidup kian berlalu..Membawaku ke penghujung..Kaku langkah kian lemah...Kelu lidah untuk bicara..Langit jingga warna senja..Desir bayu membisik duka...Kealpaan nan semalam..Inginku lepaskan luka silam...Bersama rayu doa....Damba keampunanNya..Andai diriku pergi...Tinggalkanmu sendiri..Usah kau sedih..Usah tangisi duga dari Ilahi..Andaiku pergi dulu...Tiba tika dan waktu...Telah tertulis takdir untukku...Perjanjian yang Maha Agung....Doakanku sejahtera disisiNya
...Rasa gentar rasa rindu....Bertarung di fikiranku...Wajah ceria, senyum manja...Kisah kita menghapus resah...Maafkan diriku kasih...Kerna buat kau menangis...Restuiku dengan cinta...Jangan kau titiskan air mata...Pintaku redhailah...Terima kasih atas segalanya....Hidup ini sementara..Ujian pasti setia hati...PadaMu kekasih....Moga rahmat hidayahMu...Mengiringiku, menemaniku....Saat akhir waktu....Bersaksi diriku...Tiada lain...hanya Kau satu...Memiliki cintaku....Ku serah segalanya kepada Mu

Tuesday, November 22, 2011

esk cuti....

Posted by cahayaberbisikan at 12:04 AM 0 comments
yes3...esk cuti...bestny...tpi just 1 hari je kot...adoi...knp la dia tak wat cuti smpai 2,3hari kot???? kn best ckit klau cm tu ....ap la aku ni...tak ingat ke kje dh mlmbak tu tggu??? hahahahaha...actually aku nk try cyapkn n smbg math assgnmnt yg hari tu tpi kirg tau jelakn skrg ni mte aku tgh mngantuk thap dwe...mklmle smlm tdo kol 2lbh pg....nsib baik hari ni kelas aku start kol 11 pg seh...klau tak cnfirm aku blur n terkebil2 je cm cicak kobeng kt dlm kelas....tpi aku versi cicak kobeng yang 'cute' ye....hahahaha...jgn jeles ye....pastu pg td lpas sir bg 'tazkirah' n sbg hkuman kitorg ad quiz wei...dhle aku tk wt revision lgsg psl c++...ha ,amk aku bleh tbe2 ad kuiz hri ni...aku bru je hbis test math tdi...pastu trus balik bilik n solat...then after solat tu aku pn tlg la cyapkn jahit jubah kwn aku...hahahah...best gak sekali-sekala dpt praktiskan ilmu yg mak aku turunkan tu...yela,aku pn dh lme tak pgg jarum n benang kot...hbis matrik aku dok makn tdo dlm 2mggu then trus kje then ble time nk rye tu aku just beli baju dh cyap terus je..ha amik aku!!!harge baju tu je aku bleh dpt 3psg baju kurung biase kot...hahaha...bkn ap nme pn aku ni 'comel' bdn so saiz tu mmg special n susah ckit nk cari la so ble ade saiz tu hrge dia pn mmg best la wei...hahahahah...tpi takpe, duit aku sndri kn??? lgpn mak aku dh ckap awl2 thun ni pnye rye dia mlas nk jahit bju so aku pn decide la beli je....wne biru weiii....tak nk le cte psal bju rye lg wehh...tggu rye thun dpan plak la...ha, msuk ckit la psal rye thun dpan....ckitttt jeee...hehehe...h'm, actually aku planning rye thun dpan aku nk beli jubah je....hheheheeh....dh lme tak pkai jubah kot....cn u all imgine how my appearance will look like?? mcm hantu agkny kot?? hahahah...pape jela...dh lme dh aku nk pkai jubah sbnrny tpi ad kte2 sumbang sbnrny drpd 'org2' tmsuk la dri akak aku tu...so aku pndamkan jela...so sejak aku ad kwn yg sme saiz dgn aku ni pkai jubah so aku pn cnfident la nk pkai jubah...tpi nnt2 la...aku pn tak rjin la nak kluar g cari n beli....tggu cuti je kot nnt ek?? sng ckit...nk g mne2 ad org hantar...

kcian ayh aku...tpi dia tak kisah pn sbb aku kn ank tsyg dia...heheheh....korg nak tau tak mse mak n ayh aku amk aku mlm wktu nk blik cuti sem 2mggu lpas, kitorang g mkn seafood...hahahah... best gler...smpai rmah dkt pkul 1 pg kot...heheheh...smpne brthday aku nnt ayh aku dh jnji nk bwk aku g mkn lg kt 1 tmpat tu...topi dia tak ckp lg kt mne...well dia mmg dah pro psal ank dia ske mkn ap....tak sbar nk dpt hdiah brthday dri ayh aku....maybe a watch....tak taule knp instinct aku ckp bnde tu...yela hari tu mse kluar g jln dgn mak skli dia ajk aku g kdai jam then dia tnjuk 1 jam tu...dia tye hrge n pastu dia kte'wa ske jam cm ni kn?'...then dia tye 'wa pny brthday bln 1 kn?? '....korg nk tau tak jam yg dia tnjuk tu square shape,tali wne ptih leather n ad diamond bnyk2...mmg taste aku wei...mmg expert btul bpak aku ni tau je ap aku ske...smpai ad 1 ksut aku tu bpak aku yg plih n dia main byar je hrge ksut tu bpe...mak dtuk mmg mhal weh...lpe plak nk cte hri tu aku blik kmpg atuk aku bg hadiah....hahaha...mle2 mse g mall tu aku sje2 la kecek2 jam jnme U2 wne ptih favourite aku tu...then mse tu atuk aku tu dia mcm tak bpe bknan n reason dia kte bsar sngat pastu yg aku pelik dia bleh ajk aku g kt bhgian jam seiko,titans,roscani, n citizen...mak dtuk,pastu atuk aku nk bg 1 jam jnme seiko...klau nk dbndgkn hrge, jam U2 tu dkat2 rm 200 lbh  je tpi seiko tu lbh mahl kot... tp aku tak amk pn...yela,bnyk pn sbbny...tak nkla aku dilabel cucu ksygn atuk plak nnt...tu pn ble blik adik aku nmpak ap yg aku dpt, mke diorg bengang gler n smpai tak tegur aku cyot ...tpi aku dpt hdiah lain dah..."thanks bapak..cyunk bapak"...klau atuk aku tkde nnt cm ne la aku ek?? drpd kecik aku dia jge...teringat plak mse kecik2 dlu aku slalu ikut dia g mne2 n slalu tggl kt kmpg...aku ske tggl dgn atuk aku...bestny klau dpt blik kt wktu tu lg...best gler.....dh2 le ingt pasal kmpg aku tu...nnt aku sayu plak...ok la..till there...bye...Eh sblum tu meh aku tnjuk kt korg gmb jam yg aku nk gler2 tu....takpe2,tggu ayh bg nnt...hahahahah...

Saturday, November 19, 2011

keharuman setanggi syurga.....

Posted by cahayaberbisikan at 9:08 PM 0 comments
i love this song so muchhhhhhhhhhhhhhh.....mmg best....tak tau dah kli ke bpe aku dok repeat dgr lgu ni...korg try la dgr lgu nasyid by in-team ni




Percaya kata janjiMu 

Kerna ku yakin apa di genggamMu 

Keharuman setanggi syurga 

Bukan kilauan sebilah belati 



Tersiksa jiwa merindu 

Bagai terkurung dibasah tengkujuh 

Kewangian aroma bunga 

Tak menggugah keteguhan iman 



Cinta tak pernah terbunggar dan terlebur 

Pada redup renung mata yang menipu 

Tuntas ku mendaki 

Puncak cinta teragung 



Izinkan aku melafazkan kata 

Bicara hati yang mudah diterjemah 

Betapa aku gerun pada teduh untuk bernaung 

(Kerna awan itu rapuh) 



Bahagia buat mereka 

Yang bertemu cinta yang teragung 

Yang membawa ke syurga hakiki dan abadi 



Dendam tak marak menyala dan membakar 

Oleh putih salju yang berguguran 

Kerna dosa itu 

Lebih hitam dan kelam 



Ku anyam rindu menjadi hamparan 

Kerna ku pasti adanya pertemuan 

Di sana nanti bukti cinta suci dilafazkan 

Tak bertemu pengucapan 



Percaya kata janjiMu 

Kerna ku yakin apa di genggamMu 

Keharuman setanggi syurga 

Bukan kilauan sebilah belati 



Kata janjiMu... 

Seharum setanggi syurga



Friday, November 18, 2011

aku nk conteng2 puas2.....

Posted by cahayaberbisikan at 8:39 PM 0 comments

It’s been said and done

Every beautiful thought’s been already sung

And I guess right now here’s another one

So your melody will play on and on, with best we own

You are beautiful, like a dream come alive, incredible

A center full of miracle, lyrical

You’ve saved my life again

And I want you to know baby


[Chorus]

I, I love you like a love song, baby

I, I love you like a love song, baby

I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat
I, I love you like a love song, baby

I, I love you like a love song, baby

I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat
[Verse 2]

Cursing me, boy you played through my mind like a symphony

There’s no way to describe what you do to me

You just do to me, what you do

And it feels like I’ve been rescued

I’ve been set free

I am hyptonized by your destiny

You are magical, lyrical, beautiful

You are…I want you to know baby

[Chorus]

I, I love you like a love song, baby

I, I love you like a love song, baby

I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat
I, I love you like a love song, baby

I, I love you like a love song, baby

I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat
[Bridge]

No one can pause

You stand alone, to every record I own

Music to my hear that’s what you are

A song that goes on and on

[Chorus]

I, I love you like a love song, baby

I, I love you like a love song, baby

I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat
I, I love you like a love song, baby

I, I love you like a love song, baby

I, I love you like a love song, baby

I love you…like a love song…


hahaha...aku tak tau knp aku ske gler lgu ni...padahal mak aku geram gler dgn aku ble aku dgr lagu ni...hahahaha...mak aku kte mmgle sdap tpi bnyi cm kelakar...tpi aku ni bkn ksah pn klau lgu tu aku dah ske...hahahahah...dlu aku ske gler lagu hati yang kau sakiti...korg tau tak sape yg nyanyi?? rossa la...sbb knp aku ske gler lgu tu yela mse tu aku tgh mkn hati berulamkan jntung dgn ap yg ex-bf aku wt...korg bygkn ap yg aku rse ble dia snggup tpu n curang kt blkng aku?? dpn aku ktela knon syg la apela kt aku tpi rpeny tu sume palsu blake... PALSU BELAKA!!!  ingt sng ke nak baikkn hati aku yg mmg dh remuk + redam tu?? sampai aku amk kptsan larikan dri msuk matrik...nsib baik aku dpt kmns...at least kluar dri jhor n sngle aku nk blajr lpekn bnde tu wlpn mmg hakikatny mmg payah n susah....bpe lme aku snyapkn dri tak cntct sape2 mse aku kt matrik dlu...sumeny sebab ap?? sebab LELAKI TAK GUNA TU LA!!! ble aku ingat bnde ni blik mmg tak smbuh2 la hati aku ni...mmg skit n hancur lg....i'm trying to mend it back...tpi ktngan hati aku ni tak lme pn...ble hbis matrik, rpeny allah takdirkan aku akn dduk smle stdy kt jhor...yela aku dpt uthm...aduhhh,mmmg pyahle wlpn hakikat ny aku dkt dgn sgleny....dkt dgn family....mmg uthm ni ayh aku nk sngat aku msuk cni...dia kte tak nk dh jauh2 dgn ank dia lg...nnt klau ad pape dia susah nk tgk...tpi,aku mmg rse mcm ble aku kt jhor ni blik seolah2 aku mcm kmbli kt mse dlu...kngan dlu n sgle2ny yg dlu....aku tak nk dh ingt lg...ptg td wtu klas agme, ustazah ad ckap pasal jodoh..."sesungguhnye wanita yg baik adlah utk llaki yang baik dan lelaki yang baik utk wanita yg baik, mlm jmaat wktu bce surah yassin mhonla bnyak2 allah bg kte jdoh yg baik"...aku pasrah n serahkn sume tu kat allah....   mlm ni mte aku ngantuk sngat...so tu yg aku mcm gler n agak kebengongan ckit...mrepek n melalut je la aku kt dlm ni mlm ni...hjat dihati aku nk wt math assgnment sir bg khmis lpas...tpi nk wt cm ne klau skrg ni mte aku dh ngantuk cm ni...so aku knela wt smthing nk hlgkn ngntuk aku ni...aku pn amk la pluang conteng2 kt blog aku yg agk krg cntik n mnarik ni...mklmle aku rse mcm dh lme tk mngrut2 n mlalut2 kt blog aku ni...korg  tau jelakn naik je cuti tgh sem ni, mak datuk dia pnye bz n ad je kekangan waktu...smpaikan tdo mlnm aku pn agk trganggu n terusik ckit... tdo ntah kmne n mkn pn ntah kmne dh...nsib baik la ku ni jnis yg tak brpe n krg mkn nasi...bkn aku smbong nk eksyen tak nk mkn nasi tpi nilah aku yg sbnar...aku pn tak taula cm ne bleh jd cm ni...tal clap aku, aku start tak ske mkn nasi wktu kt matrik dlu..mgkin sbb aku tak ske bau nasi kot...ntahle...tak nk comment bnyak2 pasal nasi ni...tak baik org tue2 kte....hahahahah...aku nk mkn coklat cadbury aku yg dah cair tu....first time dlm tmpoh 19thun aku hdup ni la aku mkn coklat cair...serve me right!!! sape suh simpan kt tmpat yg ad chye matahri kot...mmg pdan le coklat aku tu cair...tpi sdap gak....hahahaha...lpe nak share plak...skrg ni i'm happy being wth somebody...dia pndai lyn krenah aku yg kdg ni mcm bdak2 n kdg2 kasar2 ckit...tu mmg tak deny la yg aku ni mmg agk ksar n gnas ckit...sume org yg rpat dgn aku ckp mcm tu...tpi wlpn aku ni gans n ksar ckit tpi aku ni bhti lmbut...cehhhh, tu la komen ola kt aku...tpi mmg btul pn.... tu la diri aku....rseny dh lme aku tak conteng pnjg2 kt cni...so aku curi mse mlm ni ckit utk blogging...hahahaha....yela,ble nk post new entry ad je kje, so asyik postpone jela jwbny..hahahahah...hari ni mmg plak ble aku tgk org yg jmpe aku jmpe je bce psl dri aku...td abg syed bleh tau yg aku g dtii tak ikhlas...hahahah...terror seh bleh bce aku....ptg td plak insiden dgn akak linguaphone tu...dia bleh tau nme aku tbe2 n dia bleh tau yg aku ni mmg rpat dgn ayah n mak aku...cme mggu ni aku tkcik hati dgn ayh aku ckit...yela, marah aku without a strong reason...td aku call mak aku pn just borak2 kjap dgn adik aku je...sedih sehhh...tpi ntahle....dhle,,aku mls dh nk mlalut n mrepek2 lg ni...nk try wt math...esk kne g dtii pkul 2 plak tu utk launching rela...adoii, tak skenye....redha jela....

Tuesday, November 15, 2011

gler ke??

Posted by cahayaberbisikan at 11:49 PM 0 comments
 sayang awak like a love song....hahahahahaha
 sayang awak like a love song....hahahahahaha
 sayang awak like a love song....hahahahahaha
 sayang awak like a love song....hahahahahaha
 sayang awak like a love song....hahahahahaha
 sayang awak like a love song....hahahahahaha
 sayang awak like a love song....hahahahahaha

Thursday, November 10, 2011

tenang n sbarla wahai hati....

Posted by cahayaberbisikan at 1:32 PM 0 comments
smpai hati dia wt cm tu kn?? mcm aku ni dpbdohkn je hdup2..sape dia tu nk wt cm tu  kt aku??? sume pluang dia wt mcm smph je...mne sume yg dia jnji??? knp dlu tagih n hrapkn pluang dari aku?? tpi ble aku dh bg, ko buat mcm smpah n takde lgsg nilainye..ingatla!!! tak slmeny ko kt atas tu..hidup ni mcm roda ...n 1 hari ko akn  kt bwh jgk...dh puas dh ko skitkn hati aku...knp la aku bzirkn air mte aku sbb ko je??? zati, aku rndu kat ko...i'm trying my best to forget him..but it was not easy like what i thought..6thun aku dgn dia...at last bnde yg sme dia wt kt aku blik...ckupla...ya ALLAH,kuatknla n beriknlah ktngan pd diriku dn hatiku..biar aku yg prgi dariny ya ALLAH... ANDAI ITU TAKDIRNYA, aku pasrah ya ALLAH dgn semua ketentuan mu ya ALLAH...jgnlah airmte aku disia2kn lg hnye krna  dia ya ALLAH...

Wednesday, November 9, 2011

satu perjalanan hidup.....

Posted by cahayaberbisikan at 9:49 AM 0 comments
smlm aku g wat ic bru..yela ic aku tu dh cmel sngat kot n mmndgkan aku kne wt ptkran almat skali so aku g la wt smlm...crteny bmle mcm ni ...b4 g JPN smlm aku g la atm cz nk kluarkn duit mak aku sb  dia suh aku n adk aku tlg g byrkn duit krte..korg nak nk tau tak gre2 aku jln mte tk cncntrate tgk dpan aku hmpir tjtuh tp nasib baik aku tak jtuh..smpat la ckit cver cun...hahahah...smlm bank mmg pnuh la dgn org..yela sbb isnin kn cnsider sbg cuti lg...1st destination smstnye JPN la...ya allah,kt c2 pn rmai org jgak...mmndgkn aku dh lme tak jjak kaki kt c2 so mmg le aku agk blur mse msuk dlm 2...aku tye adik aku then dia tye aku blik...adoiiii...1 ap pn tak bleh...hahahaha...aku pn dgn mke yg suci n mulus bgun la n jln g tye sorg kakak ug kje kt kaunter no.5 tu..korg nk tau aku tye ap??? ni la yg aku tye...."Kak klau sy nk wat ic bru nk amk borang kt ne????" pastu akak tu pn jwb le "ic adk knp?? rosak ke ap??" aku pn jwb le "takle,nk tkar almat " pas tu akak tu pn bgla 1 borg yg smte2 kne isi nm pnuh, no ic, almat baru n no tel je n stu lg dia kte tkan btg 'C'..wah jimat mse aku..nsib baik la kne isi ckit je kt borng tu...heheheh...skali tu aku tgk no glirn aku 3051...mak!!! jauh gler lg tu...skrg bru 1000 smthg...adoiii..aku pn mle la tpk almtny lpas zhor pn aku tak blik lg jwbnye....tpi tu kn just andaian smte2 je..tpi tak lgsg pn jd cm ap yg aku pk...aku dok kt dlm JPN tu tak smpai stgh jam pn...ehh,lpe plak nk bbgtau korg klau nk wat ic bru kne byar RM 10 ye...ic bru aku tu bleh amk lg 3mggu..wt smntre ni aku pkai ic aku yg 'cute' tu lg...then aku pn kluar ah dri c2 n g hong leong bank...yela nk byar duit krte bpak aku kot...nnti bsing plak bpak aku klau dia tau tak byar lg wlpn duit dh bg..tpi tu bkn tugas aku tpi adik aku la...aku jd minah pacak kt mtor je smlm...mak aiii pnas seh..tu la sape suh sombong tak nk ikut dia msuk kn?? at least dpat aircond..hahahah....ha pstu aku n adik aku pn aplgi pas tu g la ordr kfc..tpi tak mkn kt c2 pn...ktorg g mkn tmpat reakresi tnjg emas...ha,korg pnah dgr tak tmpat tu?? tmpt tu dkt2 dgn jeti marina...ala tmpat org naik bot plncong tu la....ok then mse tgh mkn tuaku tnmpm 2org bdak pmpn kcik..cmel la gak...diorg main buaian kt  tmpt tu...aku tringat plak wktu aku n akak aku kcik2 dlu,kitorg bleh main sme2 cm bdak tu tpi skrg ni ble dah bsar tk mcm tu lg pn...kdg2 lbh bnyk argue adela....lpas tu mse otw nak blik tu aku tnmpak la ade org mninggal bru lpas dkbumikan...bru la aku sdar dlm hdup ni sjauh mne kte prgi n stinggi mne kte terbang akhirnye tmpat yg kekal utk kte ialah bwh tnah...iaitu kematian yg mnunggu kte ble2 mse je...tnpe bleh kte lari or tangguh wlpn sesaat....al-fatihah wt insn yg mninggal smlam wlpn aku tak knal n tak pnah jmpe dia....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

my passion...my soul... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

I LOVE MISS CAHAYABERBISIKAN