Saturday, February 28, 2015

how life be

Posted by cahayaberbisikan at 4:42 PM 0 comments
alhamdulillah, i'm just done with my 1st week of class for this semester 8. hope that it will went well through this semester.. can't wait to have my "jubah day".. 

do pray for me ya!

life taught us to be prepared with anything that may happen into this life. sorrow, joy, happiness is one of the "ingredients" of life that would make our life merrier.. just like rome empires' itself was not developed in one day and it took a few decades to be built.

same goes to our life. life is like a long vacation. but the term vacation here referred to yourself.

the first one isn't necessary to be the winner.. ahaaaa!

this is true.. 

actually, i just had joined a tag & win contest.. at first me and my housemate just wanna have fun tagging 4 others friend's name. from this contest we can have a chance to win 10 pcs of jubah..ahahaha..

here is the converstion goes between us at first before joining the contest

she: wa, nanti jgn lupa join contest tag n win bellaammara. malam ni last dah.

me: oh, yeke? sat ha..


at the beginning, we just having fun by tagging our friend's name, but it turn into craziness to tag fast.. it is quite a good and a healthy competition. stay up one whole night because we are crazy fighting with other participants to see who is the fast one tagging the friend's names.

around 5am, the bellaammara announce the winner for the tag & win contest. we just knew it around 5minute later due the wifi connection. my housemate informed to me first. i can't stop laughing when see her funny face when she know the news.

she: wa, bellaammara dh screenshot sape menang.

me: oh yeke? sape? (tpi tak scroll insta lg)

she: waaa! nama wa ada sekali tapi yang first sekali! kita tak menang la..

me: ha???!(double triple shocked)

tapi takde rezeki.. yang penting happy joining the contest! peace yo! 

moral: The first one is not necessarily the winner


spotted my name at the 1st one..

#do follow BELLAAMMARA for their super duper gorgeous muslimah attire design collection


Friday, February 20, 2015

lambai-lambai kat semester 8

Posted by cahayaberbisikan at 12:43 PM 0 comments
uhuk uhuk uhuk uhuk

mak aihhhhhh, banyaknya habuk(sambil tangan lap habuk)

ngenggggg

cliche sangat tu..

well, alhamdulillah..
hari ni genaplah 5 hari berkampung semula kat rumah sewa ni.. balik awal sebab kengkonon nak siapkan psm awal sikit la

tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

hampehhhhh, sebabnya

mood belum mari wehhh....
yela, keadaan kiri kanan rumah sewa aku yang takde orang..semester start 23hb ni, mana taknya diorg yang lain tu still berjimba kat rumah masing-masing nun sana ha. 

well,hampir sebulan jugakla stay kt rumah nun sana ha.. sesi menggemukkan badan yang memang sedia ala-ala "sado" ni ha..hahaha..

hm, sebulan tu jugak la i jadi bridesmaid majlis wed kawan sekolah dolu-dolu

"TAHNIAH SYAZA SEBAB DAH JADI ISTERI ORANG.. HAPPY 1ST MONTHSARY" 

rasa mcm tak percaya pun ada..yela, rasanya macam baru semalam je habis spm, lepas tu memasing sibuk apply kerja partime sana-sini. termasuk la aku..

la ni pumpang-pumpang, aku dah tinggal 1 semester je lagi sebelum officially graduate.. tak sabarnya nak konvo.. pakai jubah, dapat bunga.

actually, dulu aku ni tersangatla takde keinginan nak masuk universiti melainkan dengan sebab semata nak pakai baju konvo tu dengan dapat bunga bebanyak je

haaa, nampak tak betapa jahiliahnya aku time dolu-dolu...

siap cakap kat ayah aku lagi..

"ayah, nanti time org konvo nak jangan lupa bagi bunga bebanyak tau"

heuheu, la ni bila umur makin meningkat baru la ada misi dan visi dalam hidup. lalalalala..

alhamdulillah, aku dah pun selamat dengan status umur "23 tahun"..
tua dah mak nakkkk..

apa-apa pun semoga allah perkenankan doa aku supaya dapat grad on time plus grad dengan 3 pointer ke atas la.. ameen..

u all doakan i ye..

lots love...

opppsss, lupa! ni ha sekeping dua gambar majlis untuk tatapan u all yang tercinta sempena majlis kahwin kawan i tu ye.. here we go! taraaa

credit : mira
free style by the bridemaids gang!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

my passion...my soul... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

I LOVE MISS CAHAYABERBISIKAN