Sunday, April 24, 2011

hari ahad dtg lagi...huhu

Posted by cahayaberbisikan at 12:04 PM 0 comments
huhu...ape ntah aku berangan ni
masuk hari ni genapla 5hari aku dh bkmpung  kt rmah aku...huhuhu...kje aku tak lain spnjang dok rmah ni mstila tdo tak pn online n mnulis kat blog...kdg2 aku tlg la gak mak aku wat krje2 rmah...hehehe...best gak la dpt spend time dgn family...mklmla,sblm ni aku bnyk spend time kat kolej je,,,time cuti tula brula aku spend time dgn fmily tu pn tak lme adela dlm smnggu je...huhuhu...aku ingt msuk bln 5 ni nk wat azam baru...tpi tu rhsie la ye ap azam aku...hehehehe...mggu dpn nk g skolah...nk amk sijil spm...korang sume dh amik blum?? huhuhu...okla...chao...bye...assalamualaikum

Wednesday, April 20, 2011

i'm coming home

Posted by cahayaberbisikan at 8:18 PM 0 comments
Coming Home lyrics
Featuring: Skylar Grey

[Chorus]
I'm coming home
I'm coming home
tell the World I'm coming home
Let the rain wash away all the pain of yesterday
I know my kingdom awaits and they've forgiven my mistakes
I'm coming home, I'm coming home
tell the World that I'm coming

Back where I belong, yeah I never felt so strong
(I'm back baby)
I feel like there's nothing that I can't try
and if you with me put your hands high
(put your hands high)
If you ever lost a light before, this ones for you
and you, the dreams are for you

I hear "The Tears of a Clown"
I hate that song
I always feel like they talking to me when it comes on
another day another Dawn
another Keisha, nice to meet ya, get the math I'm gone
what am I s'posed to do when the club lights come on
its easy to be Puff, its harder to be Sean
what if the twins ask why I aint marry their mom (why, damn!)
how do I respond?
what if my son stares with a face like my own
and says he wants to be like me when he's grown
shit! But I aint finished growing
another night the inevitible prolongs
another day another Dawn
just tell Taneka and Taresha I'll be better in the morn'
another lie that I carry on
I need to get back to the place I belong

[ From: http://www.elyrics.net/read/d/dirty-money-lyrics/coming-home-lyrics.html ]

[Chorus]

[Verse 2]
"A house is Not a Home", I hate this song
is a house really a home when your loved ones are gone
and niggas got the nerve to blame you for it
and you know you woulda took the bullet if you saw it
but you felt it and still feel it
and money can't make up for it or conceal it
but you deal with it and you keep ballin'
pour out some liquor, play ball and we keep ballin'
baby we've been living in sin 'cause we've been really in love
but we've been living as friends
so you've been a guest in your own home
it's time to make your house your home
pick up your phone, come on

[Chorus]

[Verse 3]
"Ain't No Stopping Us Now", I love that song
whenever it comes on it makes me feel strong
I thought I told y'all that we won't stop
we back cruising through Harlem, Viso blocks
it's what made me, saved me, drove me crazy
drove me away than embraced me
forgave me for all of my shortcomings
welcome to my homecoming
yeah it's been a long time coming
lot of fights, lot of scars, lot of bottles
lot of cars, lot of ups, lot of downs
made it back, lost my dog (I miss you BIG)
and here I stand, a better man! (a better man)
Thank you Lord (Thank you Lord)

[Chorus]



h'mmmm...after a long time living separately with my family, now i'm going to stay back with them again...today my matriculation has finished...chemistry pper1 is our last paper today...nak tau tak 2,3 hari sblum blik,,aras kitorang bz la mncari lagu dirty money...ala yang coming home tu...ha...yg kat atas tu la liriknya...ahahahahaha...penat den mencari lirik ni...acecece...pdhal sgleny dhujung jari skrang ni...hahahahaha....so aku pn dpt la hidayah mnulis blog ni starting dgn litik lagu ni bersempna keberangkatan kitorang sume blik ke kmpung masing2...huhuhu....okla...ponat dah den nak mnulis ni...chao...huhu....ehhh,,,,assalamualaikum.....tatatititutu

Thursday, April 14, 2011

pspm datang lagi...

Posted by cahayaberbisikan at 8:11 PM 0 comments
hari ni hari ke-4 pspm...esok cti...huhuhu....tadi kitorang dah brhempas pulas jwb soaln exam fizik....huhuhu...hopefully dpt yg terbaik la...aku tak nk hmpekan hrpan fmily aku...

Sunday, April 3, 2011

kawan........

Posted by cahayaberbisikan at 10:04 AM 0 comments
Bukannya senang nak cari kawan yang baik .
Bukan senang juga nak menjadi kawan yang baik .
Kawan yang baik tak pernah mengumpat di belakang kawan baik nya.
Kawan yang baik tak pernah cemburu dengan kejayaan kawan baik nya.
Sebaliknya kawan yang baik lah yang paling banyak membantu kawan baiknya untuk mencapai kejayaan.
Kawan yang baik tak pernah mempengaruhi kawan baik nya untuk membuat perkara yang buruk dan sia-sia.
Kawan yang baik adalah orang yang selalu menasihati kawan baik nya untuk berbuat kebaikan. Kawan yang baik adalah orang pertama yang akan dicari bila tiba masa sedih atau gembira. Kawan baik menjadi tempat kita meluahkan perasaan yang tak dapat diluahkan kepada kawan biasa.
Kawan yang baik tak pernah memaksa kawan baik nya untuk sentiasa berada disisinya.
Kawan yang baik tak pernah melarang kawan baik nya untuk berkawan dengan kawan yang baik .
Kawan yang baik tak pernah cemburu jika kawan baik nya mempunyai ramai kawan baik, kerana kawan yang baik tahu apa yang paling baik untuk kawan baik nya.
Kawan yang baik akan sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan kawan baik nya di dunia dan di akhirat di dalam doanya.
Kita adalah kawan yang baik jika kita faham bahawa kawan baik kita bukanlah seorang yang sempurna.
Kita adalah kawan yang baik jika kita menjadi kawan yang baik kepada kawan baik kita.
Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak menghargai kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan sentiasa menghargai kawan baik nya.
Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak memberitahu perkara yang baik kepada kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan selalu menyampaikan perkara yang baik kepada kawan baik nya.
Kawan yang baik akan memanjangkan naskah ini kepada kawan-kawannya, bukan kerana terpaksa, bukan kerana suka-suka, tetapi untuk dijadikan pedoman oleh kawan-kawannya supaya dapat menjadi kawan yang baik kepada kawan baik nya.
Dan kalau kita nak dapat kawan baik yang baik, kita mesti lebih dahulu menjadi seorang kawan yang baik ...kepada kawan baik kita.
Dan semoga kita menjadi kawan baik yang baik..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

my passion...my soul... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

I LOVE MISS CAHAYABERBISIKAN