Thursday, April 17, 2014

nervous mungkin

Posted by cahayaberbisikan at 8:32 PM
pejam celik-pejam celik dah pun hampir smggu smester baru buka, yela smggu lpas dh berjimba-jimba midterm break kn?? well, a week midterm break teramatla sekejap..mana taknya, aku just balik rumah 3hari je memandangkan ahad tu aku ada first jpj test for my D class license..ohoooo, fail ke lulus?? u all rasa?? semestinya i failed u for my 1st jpj test..nk buat cm mana, takde rezeki bak kata cikgu imkd tu..yola tu takde rezeki kn?? ke mmg saje2 failkan ni?? ek ehhh, banyak pulak songeh aku kn?? well, honestly aku last drive manual car bulan 11 tahun lepas..lama gila taknye kn?? sir jpj yg uji aku pn terkejut dgr bila aku ckp cm tu..hahaha..nasib baik tak terlopong der..hahahahahah..ok2, i jujur la kata i drive kereta secara illegal sbb i ada lesen 'L' je..tapi parents i taula apa kje anak dia ni..hahah.. tu pn i drive dlm kwsan u je..tapi honestly saying yg kawasan U aku tu bukan lah sekangkang kera dol tapi sekangkang gajah mungkin..hahaha..hyper gila kan perumpaan aku?? ok2 ni antara short conversation aku dgn sir jpj tu.. 

sir: najwa, last awk drive bila?
 me: (dalam hati dok pk2 lg, nk ckp jujur ke xnak ek?) last drive manual bulan 11 thun lps tpiiiii slalu drive auto car la.
sir: apa? awak drive takde lesen??
 me: ada lesen tapi 'L'..HEHEHE
sir: najwa, awak tau kn 'L' tu untuk learner, nnt klau jadi pape mcm mana? xdapat nk claimed insurans
 me: angguk jela
sir: habistu sblm awk pergi test ni takde belajar drive manual ke?
 me: takde..tak sempat sbb sy trus balik muar, tgh midsem break skrg ni.
sir: laaa, mcm tu rupanya..sy nk tlg luluskan awk tapi bhgn dalam awk dh fail kn, nak tlg pun dah tak boleh..
 me: senyum jela..nk buat mcm mana


tapi seriously, sir jpj tu mmg baik gila-gila..aku doa sangat and harap sangat-sangat aku akn dapat semula dgn dia..sumpah, tak ada rasa nervous langsung time drive tu wlpn aku lama gila tak drive manual dah..rasa mcm org sblah aku time jpj test tu mcm kwn2 aku je..sangat-sangat baik ok..rezeki hari tu mungkin dpt dgn org yang humble cm tu..next repeat test tak tau la kn cm ne?? nangis guling-guling mungkin agaknye kot..actually, aku tak suka sir jpj yg bhgn dalam kt trek tu..mak aihhh, garang2 ok muka diorg.. jujurla, one of them shouted at me sbb bukit i failed..reason sbb kaki i trsgkut kt wire ngv so tak dptla nk tekan clutch..tragis kn??? takkan la dh kt ats bukit tu i nak main tekan brek je?? confirm la enjin mampuihh trus nnt, lagi la haru jawabnye..so, smstinya kena tekan clutch dlu sblum tekan brek. u all nak tau tak apa sir tu shout kt i?? "awak ni dah kenapa?!" ..takkan time tu jgak aku nk shout balik ckp kaki aku trsgkut wire ngv tu?? abg nas pn terkejut der, sorry abg nas..next time tak jd lg ok..i pun dgn muka redha, naikla ats wakaf tu amk borg utk buat trus bhgn 3.. mse kt atas tu, sir jpj yg shout kt aku tu tanya aku cm ni,tapi lembut gila nada..awww "awak baru 1st time ke?" aku pn apa lagi angguk jela then snyum..okla, till there la ye..nnt repeat test tu aku story next time ok..pray for me..tatata


#aku ni kdg2 boleh jd talkative and kdg2 aku pn boleh jd pendiam secara tiba2


0 comments on "nervous mungkin"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

my passion...my soul... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

I LOVE MISS CAHAYABERBISIKAN