Monday, December 22, 2014

masih kurang..

Posted by cahayaberbisikan at 9:13 PM
     mungkin, masa aku tulis entry ni aku dalam mood yang bercampur aduk..dont know how exactly i feel & dont even know how to describe it...apa yang aku rasa saat ni ialah diri aku ni sangat useless..iam so sorry..sampai saat umur aku hampir menginjak 23tahun, masih takde satu benda pun yang mampu aku banggakan hasil usaha sendiri.. kalau orang lain, mungkin umur macam aku ni dah ada kereta sendiri, pekerjaan yang tetap..tapi aku???? ijazah pun belum lepas lagi nak dapat.. masih terkial-kial pi kelas, buat assignment pun loqlaq-loqlaq..entahla.. 

      being a second daughter of family is not something so awesome..but i'm glad & thankful for everything i had all this while..well said, i just have a sister that already get married.. automatically, i'll the one whom my family hope for gaining a better life,future..macam pak dengan mak lain la, kalau sorg anak dah kahwin, mestila diorang harap anak diorang yang sorang lagi tu mampu walaupun tak banyak tapi at least boleh repay diorang balik.. well, aku sebagai anak pun memang ada perasaan yang sama, yela takkan nak senang sorang-sorang plak lepas dah berjaya ada ijazah and kerja bagai.. tapi aku tahu,

aku anak yang banyak menitiskan keringat mereka,
masih kurang jasa aku terhadap mereka,
aku anak yang banyak menyusahkan mereka,
masih kurang yang aku beri kepada mereka,
aku anak yang mungkin kurang dalam tutur kata,
masih kurang kemaafan darinya,

saat ada yang menuding jari kepadaku,
aku sedar kerdilnya aku,
tanpa ada seorang yang cuba memahami,
tanpa ada seorang yang cuba mendengar cerita,
tanpa ada seorang yang cuba berkongsi rasa,
masih kurang dalam semuanya.

aku manusia biasa cuma,
aku manusia terkadang kecewa,
aku manusia biasa yang punya rasa dihati,
masih kurang SEMUANYA,
aku sedar itu..



0 comments on "masih kurang.."

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

my passion...my soul... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

I LOVE MISS CAHAYABERBISIKAN