Sunday, April 5, 2015

alahamdulillah, for until now

Posted by cahayaberbisikan at 10:42 PM
well, rasanya dah lama tak update blog.. memang pun! kehidupan sebagai pelajar tahaun 4 semester akhir ni amatla mencabar.. mencabar dari segi pngurusan masa, urusan kelas and lain2...memandangkan kedaan sekarang yang agak busy dengan psm plus with test.. assignment tu pun mula dah lecturer nak membuahkan putik2 bunga cinta.. kat kelas dah mula la dok ckp psl assignment..huahuahua.. please,please,please.... im wishing so much that all those assignment will go away.

ok, nak lari sekejap dari segala benda alah mak nenek tu..

now, nak share apa yang aku buat sepanjang past few months until la this evening.


ok, officially ptg tadi aku 1st time join kwn aku berkaraoke..hahahaha.. well, bukan selama ni takde kwn2 lain ajk but, they never succeed to pujuk me la senang kata.. hahaha.. nak dijadikan cerita, puncanya ialah sebab kwn aku si miss"H" ni sedih and frust sbb markah test dia yg "menggembirakan" sgt tu.. kalau kena kat batang hidung aku pun mmg confirm aku sedih tahap guling-guling.. yela, sape je yang tak sedih + frust bila something yang yang kita dh work all out tetiba lain plak result yg kita dapat kn??
memang rasanya tu sakit la...

so, untuk release stress tu dia pun ajak la pergi karaoke.. instant plan ja pun sebenarnya semua tu.. aku pun on jela.. yela, dah sem last pun ni.. tak tau la klau lepas ni ada peluang nak buat benda2 cm ni lagi.. mungkin lepas ni dah busy dgn kerjaya plak ke..

perancangan sambung master???

jawapannya: 

ada! tapi tu la.. aku aim nak fokus kat family aku plak.. kalau tuhan dah tentukan rezeki aku sambung belajar, insyaallah jalan tu ada..

ok, sesi berkaraoke jemah berlangsung selama 2jam ja pun.. ha, 1st time i pegang mic semata sebab nak menyumbang suara ala-ala itik serati i ni.. huahua... ade la dalam 4,5 buah lagu i sumbangkan suara.. 

nowwww, nak throwback la plakkk.


alhamdulillah, for everything i had untill now.. tuhan perkenankan permintaan aku walaupun ambil masa yang lama..

doppp ehhh, bukan i dapat kereta ke iphone.. tapi, ada little things yang aku dah lama berhajat then dah dapat sekarang.

tapi tu la, umur 23tahun baru dapat.. takpe, masa bukan penentu.. yang penting kita berjaya juga dapatkan.

ok, nak tahu apa benda alahnya tu???

okla, i reveal la apa ke bendanya tuhhh:

1. tiffany & co. bracelet.. hargaa?????  biarla rahsiaaaaa..

2. lipstick.. ala..bukan jenama mahal pun.. nyx ja pun.. tu pun sebab mak i dah banyak kali cakap, 

"umur tu 20an, cubalah make up sikit2.. tak pun belajo la pakai lipstick."

opppsss, i bukan pakai merah terang menyala macam makngahhh ye cu'ollls.. kaler nude ja..

3.1TB WD hard disk.. huahua.. sekian lama mengidam, akhirnya dapat jugak.. ha, yang ni agak pokai dah i.. tapi dapat harga sebelum GST walaupun i beli masa 1/4/2015.. hahahaha

4. syukur, sebab allah bagi aku curahkan kasih syg kat makhluk ciptaan dia yang lain.. aku berpeluang jaga and membelek belai bunga ros.. i beli satu pasu kaler cream.

tapiiiii, takdir allah tu dah cantik untuk aku, mungkin ada hikmah.. genap semingu lebih, dia layu.. tapi aku redha walaupun memula tiap2 malam bergenang air mata.. sayu tengok keadaan dia.. selalu dok marah diri sendiri dengan dialog ni:

"aku beli dia dengan niat nak jaga & berkasih sayang dengan pokok plak, tapi aku sendiri yang bunuh dia"

mungkin cuaca tak sesuai.. memandangkan sekarang ni BP tahap panas melampau..tq kat mak, ain & roomate sbb selalu pujuk bila aku tak boleh terima hakikat.

5. berpeluang memiliki jam tangan "marc jacob henry skeleton".. harga??? jeng jeng.. tqqq sayang

6. ?????? nanti laaa, tak ingat dahhh..

"belajar hargai diri sendir.. biarkan mulut2 liar melontarkan segala nista.. kita berhak bahagia"


Image result for syukur

ok, sekian coretan untuk malam ni..

#testdahmelambaknajwa

0 comments on "alahamdulillah, for until now"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

my passion...my soul... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

I LOVE MISS CAHAYABERBISIKAN