Tuesday, April 26, 2016

dilemma😣

Posted by cahayaberbisikan at 8:49 PM
ğŸŽ¶aku tersungkur menunduk meraung, dan tiada siapa bisa merasakan oh sakitnya hati iniğŸŽ¶

Well, lama rseny dh xupdate blog serba pink ni.. mklumla quite busy drpd zmn belajar dulu smpai la skrg ni.. sekarang ni dh xbz belajar but bz jge ank sdre plak.. senang kata aku ni babysitter la.. opps, yg tu part time je ok.. sementara nk tggu dpt permanent job ni.  

Hm, alhamdulillah..aku dh pun habis belajar & dh konvo pun.. thanks kpd smua yg mendoakan aku grad on time la.. alhamdulillah.. kalau ada rezeki plan nk smbung master plak.. insyaallah..doakan la ye.. tapi mungkin aku pilih bidang lain kot. 

Officially hbis bljr 2/7 thun lpas.. last paper on 24th jun. Yahamponnn, sehari hamekk kau gedebak gedebuk 2papers terus.. 3credit hours ok.. mak datuk! % utk fail tu trsgtla tggi ok.. dhla both paper wajib lulus klau nk grad.. tapi alhamdulillah, allah permudahkan jln utk aku grad. Lulus la both subjek tu.. 

Bila final year tu xpyah la dok nk meratap nasib xdpt study utk final sbb FYP ye.  Talking from my exp, mmg aku xd mse nk stdy.. mne nk stdynya klau fyp kau asyik nk "memanja" je.. tpi jgn ingt korg xyah study utk test & final trus. So, mkneny time kt klas tu korg buat2la fokus time lect ajar ye.  Xdpt catchup 100% at least 60% pn jdla.. selebihnya tny la kt kwn2 yg pro tu ok.. tu tips drpd aku la..

Well, lps je aku submit harbound thesis aku pn dgn rasminya boleh berhoyeahhh..lepas 1 bab psl fyp tp result final dop tubik lg.. haishhh, mereput la.. so aku pn lps kne bebel dgn adk llaki aku tu aku pn kje la part time as cashier.. tu pn just lbh kurg 2bulan jela..

Reason quit sbb aku xske mgmnt kt sne.  Ada ke patut org islam xboleh solat?? Gila kau??! Prinsip aku mudah je, "klau ko xnak solat jgn halang org lain nk solat". 2nd reason plak, sbb env kt sne trsgtla kuat berpuak2 ni.. yg tu mmg totally aku tak suka.. aku bkn kaki bodek or kipas ok.. 3rd reason tu biarlah rahsia aku dgn allah je la.. aku ni natural.. so aku pn amk la kptsn quit.. aslkn lepas convo fee + OP + attire utk mak ayh sudah.. dpt la beli 1 handbag aku design yg aku suka.. self reward sbb hsil kje sndri tu. 

So, skrg ni aku dilema plak.. tp aku rse i have my right to choose.. aku bkn demand nk gji smpai 4/5ribu sbln & mmg xpernah pn aku ltak kt resume smpai gaji cm tu tp tlg biarkan aku plih apa yg aku rse ssuai dgn aku.. ckup aku rse enjoy dgn ap yg aku buat. Aku rse trkilan sbb mostly diorg nk sgt2 aku kje dekat2 je.. sedangkn bukan aku xapply pn tmpt2 yg dkat muar ni tp korg tau la market krja skrg ni mcm mna.  Mgkin bkn rezeki aku kt sini.. takkanla aku nk melutut merayu plak.. bukan aku nk prgi jauh2 tu sbb nk lupakan family tp aku nk merantau utk bljr hdup berdikari & kenal tmpt org tu mcm mana.. 

Terkilan sangat bila xde sape support & faham kau.. lepastu dok balik2 tny soalan yg sme kt aku "bila nak kerja?? Xde sape nk tanggung kau kt rumah ni ok". Tp bila aku dpt job iv xnk plak bg pergi dgn alasan jauhla tu la ni la.. smpai tiap kali dpt iv, aku decline je.  Sedihh sangat.. aku bukn memilih xnk kerja biasa dulu tpi aku pegang prinsip setiap org ada hak kemanusiaan.. ni bila nk pergi solat pn kena marah & siap warning, what the heck with u ha?? So that make me trauma nk kerja biasa2 ni. Sumpah, dulu time aku jd sale assistant kt kedai hotlink mse thun 2011 pn aku selalu curi2 kluar sbb nk solat kt nearby masjid.  Yela, dhla rehat sejam je ok. So cm ne nk bhgikan wktu solat sdgkn krje drpd pkl 10pg-10mlm???  

Tolongla bagi restu.. without a bless from them how can i start building my career? 

#syg,i need u right now


0 comments on "dilemma😣"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

my passion...my soul... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

I LOVE MISS CAHAYABERBISIKAN