Thursday, October 16, 2014

it is a facts!

Posted by cahayaberbisikan at 11:04 AM
well, it has been 1 month i didn't post anything since the last entry..quite busy preparing the FYP project proposal and class..i'm hoping so much that my proposal will be accepted..  this is my final year of study. hopefully i can finish it by next semester.. ameen.. as this is my final year, so it can be said that my course subject are getting "tough"..no more electronic lab session instead of MTA lab.. i think most of the university are having their convocation ceremony and so do my university..  ok, lets "run" away from the normal topic.. what say if we talk about anything about ourselves.. sometime sharing would be better..and i would like to share 20 facts about me. 

20 facts:

  1. really love Zantedeschia aethiopica... hahah, sound like a chronic disease name right?well it just a scientific name of a flower or simply call calla lily.. a nice flower with a nice smell.
  2. really love cats, hamster or anything that are cute..cat with super dupper big tummy would be my first concerned..IDK why, but i do love so muchhhh fat and lazy cat
  3. HIGH OBSESSION WITH RIBBON OR BOW.i can deny that most of my shoes have a bow.. HAHAHAHA
  4. an ASAM PEDAS lover.. i can help myself when i see this dish..SUPERB BEST
  5. A FAN OF SEMBONIA, NAUTINI & CR2 shoes brand..can't take my eyes off with this brand.. i do have a few pairs of shoes with this brand(it doesn't mean that i want to showoff that im loaded person type but when the thing comes to the shoes matter, i would probably choose the best one for me..kalau beli yang biasa, pakai sebulan dua confirm dah nazak la..).. KASUT @ SHOES jela yg i akan beli yg agak mahal sikit.. i tak minat kat handbag2 ni.. but sometimes i don't stick strictly with that brands as i would considered about the design too..other brand will be ok but those brand still will be my 1st consideration and list..
  6. no shoes with other colours except black, beige, cream, nude, white...
  7. really love backpack with plain design and colour.. black or dark blue will be ok.. PINK will be considered and to be think many times..hahaha
  8. a lover and a big fan of analog diamante rose gold watch + white leather..can't let my eye off with this stuff.. tak kisahla kena marah berapa kali dengan mak ayah sbb beli design yg lebih kurang sama asalkan aku happy..hahahhaha
  9. chocolate lover.. toblerone oh toblerone
  10. ada 3 gambar yang mesti aku tengok sebelum nak tdo.. 1st mak ayah, 2nd gmb konvo fasli yg ada aku kt sblh dia(motivation la katakan) + gmb konvo adik aku yg diapit mak ayah semestinya..
  11. suka drive sorang-sorang tapi setakat ni aku berjaya buat sekali dua jela.. sebab masing2 sibuk dok tanya aku nk ke mana klau ternampak aku pegang kunci kereta.
  12. love neatness.. so tak yah nak pelik kalau kt dpur tu aku terlebih rajin kemas sbb aku mmg tak suka buat org lain sakit mata tgk bersepah-sepah dgn bekas2 makanan yg kosong tanpa di basuh..sorry to say, kalau nk jadi penternak kulat yg berjaya sila gunakan bekas anda sendiri ya.. and ternakla seberapa banyak pun kt bilik anda sendiri.. yg ni mungkin aku ter'adapt' perangai mak ayah aku..tak suka bersepah/MESSY! ..kalau aku boleh "senangkan" mata korang, so please buat benda yang sama juga ye... tapi aku tak kisah kalau u all buat sepah kt tempat sendiri okkk.. yang ni memang adik-adik aku selalu kena marah or bebel dengan aku.. peace(y)
  13. DISLIKE CHEATER!! maksudnya, kalau dh tau diri tu berjanji itu dan ini, makanya tolonglah tunaikan..maklumla melayu ni memang mudah lupa.. so pandai-pandaila take noted ye!
  14. love watching cartoon movie or anything that have no terrorism and Violence.. buat semak kepala je kalau tgk movie ada unsur2 macam tu.
  15. love baking, patching and beading so much.. tak taula kenapa tapi tu la fav all the time aku..biasanya yg jdi mangsa kena makan semestinya family aku..hahaha..kalau patching and beading plak, tu aku apply kt most baju aku la..cantik ke tak, nasib aku la..
  16. reading novel... lagi tebal lagi bagus sebab aku 'kurengg' sikit layan novel yang nipis-nipis ni..tapi kalau setakat nak lepas gian baca novel tu, boleh la novel yg nipis-nipis.. i'm a big fan of melur jelita.
  17. LOVE TO LOOK AT THE SKY.. don't have any idea why i love to do that so much..
  18. can be talkative(hnye valid bila aku dengan org yang sngt rapat dengan aku je) & a quiet person at the same time.
  19. A LOVER OF CARTOON PRINTED T-SHIRT.. yang ni memang natural habit aku sejak dari kecik..mak aku dah tegur banyak kali tapi aku tetapla beli tshirt ada kartun-kartun ni,, umur bukan penghalang aku nak pakai baju mcm tu..
  20. BREAD LOVER.. my life would be incomplete without a bread.. nasi bukan tak makan cuma i'll take in small amount..

0 comments on "it is a facts!"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

my passion...my soul... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

I LOVE MISS CAHAYABERBISIKAN