Thursday, October 30, 2014

pedulikan mereka

Posted by cahayaberbisikan at 11:35 PM
Nak buat pape mesti la kena ambil mood dulu, barulah kerja yang berkualiti dapat dihasilkan (chaikkk,apa benda motivasi ntah aku melalut ni..tapi takpe sebab valid untuk diri aku je..korang2 jgn ikut ye).. well mid sem break just passed by a week ago.. hmmm, tapi aku tak habiskan pun cuti seminggu tu kar rumah.. sebabnya ada test dalam sehari untuk isnin tu..so aku decide la nak balik awal.. ayah aku pun pelik sebab dia pun mmg dh arif dgn ank perempuan sorg dia ni yang teramatla tak suka kalau kena balik bp awl2.. well tapi tu dulu la..semenjak officially dapat title final semester student ni, kena korbankan banyak benda terutamanya cuti.. hahahaha.. tak pe, just another 2 semesters to go..insyaallah.. hopefully, everything went well..ameen.. 
    so, sementara nak tunggu mood aku ni sampai(naik kereta api mungkin..lambat bebeno), aku decide la nak conteng2 blog aku tak berapa lawa ni dengan tulisan aku yang merepek mungkin... whateverr! apa ada aku kisah, my blog, my territory, my bla..bla..bla...(najwa,behave please!) mungkin pengaruh caffeine kot..hahaha..adrenaline rush.. ha, tgk, aku merepek lagi..tapi tu la..macam yang aku bgtau awal2 kt mukadimah blog tu..nak ambil mood la katakan..yela, i got one test more for OSHA.. i sorg je uall yg ambil utk subjek tu..budak2 rumah swe i ni ada yg dh ambil awal2 & ada yg drop.. aku?? takde pilihan..kena la ambil je.. well cakap test ni, mesti korg pun tahu kan keadaannye mcm mna?? ada yg prefer study last min & ada yg prefer study awal2 supaya at the end nanti takdela stress sgt so nnt bolehla just revise balik je & paling tak pun just skimming read je(tu mdm sv fyp aku yg bgtau la.. hm, aku??? aku tgh2 kot..hahaha..melalut lagi.. honestly, aku agak suka study awl2 sebenarnya tapi tu la, masa kadang2 takde..yela drpd 100% tu boleh dikatakan 70% busy dgn lecture class tiap2 hari plus assignment plus fyp plus bla,bla,bla, pastu 15% merepek+kacau orang lain, main2 + 15% lagi membuta.. well tidur itu nikmat! hahaha..bagi aku la..tapi semenjak aku ada insomnia ni, tidur tu dah kurang sikit la..mugkin 10% je..jadi la tu wlpn 5% decrement je..hohoho..well, it is depend on you which style do u prefer more..no one will stop yr preference..tapi tu la, normal la kan kalau tetiba nanti ada makhluk tuhan yang men'down'kan korg time study.. jangan risau, butakan mata dan pekakkan je telinga.. mesti korang pun dh terbiasa kan dengar dialog2 kulat mcm ni kan "kau study ni masuk ke?" .. lagi2 kalau time kt luar dewan kan?? the simple way is those kind of people may shift to the left or right as far as they can if they dont want to see any person reviewing their notes..hm, abaikan je bila diorg ckp mcm tu.. faham tak dengan istilah rezeki?? manalah tahu, yang last2 korg baca tu la yg dan2 terpampang keluar.. untung kan kalau dpt skor part tu? yela, mungkin part yang lain tu korg tak brape skor ke..naaa, nampak tak rezeki tu??? 

"...aku lalui sendiri dan aku hadapi semua. aku punya cara sendiri aku punya rasa dihati.."  fragmen:aku-DCT 
credit to google




#ok,chill!dahpenatmenaip,nakbasuhcawan&study#

0 comments on "pedulikan mereka"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

my passion...my soul... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

I LOVE MISS CAHAYABERBISIKAN