Friday, September 16, 2011

akhirnye aku bglar mahasiswi uthm...

Posted by cahayaberbisikan at 2:00 PM
first of all, let me say the most magical word which is alhamdulillah...hmm, sbb dh hmpir seminggu lbih aku kt bumi batu phat ni wlaupn aku ni org muar n takde la jauh sngat pn just around l hour tp aku mmg le ank yg bkn sng2 bleh kluar hang out or pape...so mmg dh lme dh tak jejajk kaki kt cni sblm ni..tu pn jejak kaki kt  cni smle mse nk bka akaun bank muamalat...hahahah...mmg truk aku kn?? nme je org johor tapi g batu pahat pn takde...wht type of person am i??? 

hahahah..well,tak kisah pn nk kte ap...sblum tu credit to my lovely friend fasli 4 his willingness to lend his laptop to me...aku blogging ni pn gne laptop dia la ni...hhehehe...sumeny gre2 aku tak bwk lptop n ade tu ha kt rmah include my abg 'broad'...hehehe...ehhhh...rsenye dh jauh mnympang dari crte yg asal ni....actually aku nk share story  n exprience aku spnjg kt cni...i mean after being a uthm student's...first day mse dftar tu mmg le ade 1001 rse dlm hati n dri ni...rse cm nk blik pn ade...yela,aku bkn le bdk sklah lg or lbh specificnye aku dh jd student u dh skrg ni..mstila kne work harder n more to be a success student..kt cni tak bleh main2 lg n kne serius kt ap je...

wt mse ni aku tak nk le tlbat dgn cple2 100%...tkut bleh tjbak dgn dosa plak nnt..aku pn mnsie biase n sometime tljak kot...lets start dgn mse dftar tu..korg nk tau tk mse kt kaunter bank muamalat tu diorg bleh kte aku byr kt uthm just rm34.50 je...logik ke??? tu sume gre2 sistem bank la...sape kte sistem tu totally correct??? nasib baik la org tu g tye pgwai dia n those people said that nnt bnde tu akn reverse so mmg yg 34.50 tu just balance dari duit yg aku byr yran tu je...settle dah mslah...pas tu amik gmb plak..almak!!! bruk seh gmb aku...gmbr mse kt matrik dlu lg cun kot..heheheh..mklmle dh2 pnat cm tu then kne amk gmb mmgle mke tu cm cekodok je...apepun gmb tu dh jd kt matrik aku pn n nk tak nk kne pkai utk 4thun beb...pape jela..lgpn takde la bruk mne pn (sedapkn dri je)....

hm then g dftar g dftar utk klej kdiaman dh...mmg sblm dftar aku dh tau aku kne kt TDI or specific lg kolej kediaman tu dr.ismail...korg nk tau??? mak datuk tmpat tu dkt gler dgn kilang...bygkn aku pny tgkap mghdap kilang tu n mse yg sme gak mghdap tasik...ohhh god, 2 pmndgn dlm 1 mse...interested kn??? huhhh...bnyk le aku pnye interested ek?? dh le lpas hjan je sume tmpt bau asp kilang tu je...pncemaran btul la..aku dpt bli G4d-213..mak datuk mmg aku dpt exercise free tiap2 hari...mne taknye..kne naiktrun tgge utk stahun yela pas sthun kne cri rmah swe la plak..tpi  tkpe..think +ve..yela dpt krgkn lmak beb...hahhaha...ok...pastu dlm pkul 5lbh tu kitorg ade briefing plak utk MHS...mak aiii, mmg pnt gler wlpn tak sestraight orientasi matrik ....bygkn kitorg kne brebut naik bas n orientasi hbis dlm pkul 12lbh mlm...hmmm nk tak nk kne la jgk...kdg2 dpt duduk n kdg2 tak dpt dduk kt dlm bas tu...normal la tu kn...mhs hbis ahad lpas dh...

ok jom msuk kt mggu stdy plak..1st day mmg le pnat kne pgg map n mse yg sme gak kne jln kai cari tmpat..mmg sbjik cm foreigner dah..hahaha...kt cni coursemate aku smstnye fyn.farah,bazilah,ola,mira...tu je yg aku tau...nk djdikn crite mse 13hb tu aku dgn fyn bleh spai kt perwira..hahahah...mmg jauh seh...sumenye gre2 slh naik bas kot...heheh normal la tu kn...pas tu hujan plak tpi driver bus tu lgsg tak nk hntar kitorg blik TDI pn...3kli kitorg tkar bas..smpai basah bju kne hjan...truk btul seh..tp tula nmeny pnglaman kn?? tak henti2 kjar kte..tnpe pnglamn tak lgkap la hdup kte ni..ok stop dlu la..nnt aku cntnue lg...ngntuk dh ni...

0 comments on "akhirnye aku bglar mahasiswi uthm..."

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

my passion...my soul... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

I LOVE MISS CAHAYABERBISIKAN