Tuesday, January 31, 2012

friends are like a sunshine...

Posted by cahayaberbisikan at 6:21 PM
assalamualaikum n gd evening to all blogger..ok, today's topic is we gonna talk about friends..msti korg sume ad kawan kn?? tpu lah if org kte takde sbb dari umr kte 5 @ 6 thun kte dah ad kawan...i mean mse kte kt alam tadika lg la...can u imagine bdak umr 4 thun pn dh ad kawan la..tak kisahle kawan dlm dnia maya or reality..this is from my experience la...can u all imagine budak umr 3,4thun dah ade FACEBOOK a.k.a FB..kanak2 skrg ni pn lbih 'up' dari kte seh..aku sndri pn ad  FB  mse form 5 kot tak silap..korg pulak bila?? sblum tu aku just pnah dgr Fcebook tpi tak tau ap tu Facebook..org kampung la ktekan(not really la..heheh) klau korg nak tau kekuatan kawan dalam hidup kita mcm ni "A good friend is a connection to life, a tie to the past, a road to the future, the key to sanity in a totally insane world."
tgk, org lidi pn ad kawan tau
so bygknlah betapa besarny impak kawan ni dlm hdup kte ni..seriously talking la klau kita tkde kwn hdup kte mmg gler2 sunyi beb!! korg surely akn rse macam korg hidup kt dunia sorg2 je.. macam tu la...aku sndri pn ad kwan mse umr 3@4 thun..mse tu aku tggal dgn atuk aku kt kmpung..1st friend aku smestinya fiza a.k.a sepupu or lbih tepat lg makcik aku(tkkn nk pnggil makcik kot?? umr kitorg pn bze bpe thun je..)hehehe...bila dah darjah 1 kt sekolah rendah, lgila kita dpt knal ramai kawan..mse tu korg ingt tak ragam korg mcm mne??? mesti ad yg menangis bila mak ayh nk tgglkn korg kt sklah kn?? klau bleh nak berkepit dgn mak ayh, tehn cikgu pujuk korg gne kawan korg kn??? hahahah...tak pyah nak malu2 la ngaku..ni lah scene yg aku nmpak mse aku darjah 1.. so start darjah 1 tu la kita dah kumpul kawan2 kn?? bila naik skolah menengah lagilah banyak kita dpt kwn sbb kt skolah menengah tu la kita expose dgn kaum2 lain plak mcm chinese, india n so on la...mse aku form 1 dlu aku rpat dgn sorg bdak cne..nmenye yu cheng..hahahah...dia ni agak 'kecoh' la..n fasih la jgak ckp mlayu..so sng kn nk interact each other?? hehehe..then bila aku msuk matrik pn dpt kawan baru trmasuk sabah n sarawak..indah kn hidup ni?? takkn sunyi tanpa kawan...jom tgk gambar kwan2 matrik aku



last day for all tutorial, lab n lecture
so, hargailah kawan2 korg ye...yelah makin jauh kita pergi tu bmekne makin jauh kita terpisah dgn kawan kita semua..belum tentu kita dapat ulang kenangan mcam dlu2 lagi..klau waktu sklah dlu kita boleh g mkan sme2 kt kantin, dduk bergosip time cikgu takde kn?? tpi cuba pk balik, dapt ke kte buat tu sume lg skrg ni?? tkde lgsg kn??


me n nora

syaza,mira(standing),aku, melisa, nisa

me,murny, syaza
mira n umi
daya!!
aida, kila, aku(tdung ptih), serin(hjung skali)
ok, till there...bye u all..assalamualaikum

0 comments on "friends are like a sunshine..."

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

my passion...my soul... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

I LOVE MISS CAHAYABERBISIKAN