Saturday, January 14, 2012

menulis dari hati

Posted by cahayaberbisikan at 11:42 PM
Ok,best tak tjuk entry aku kli ni??? Hmmm, "mnulis dri hati"... Tak tau la knp tbe2 aku dpt hidayah nk tulis pasal tu..ni mrupakan entry aku yg ke-2 utk blan januari ni...mmndgkan aku cti final sem 1 sblan so aku try praktikkn la mse yg ade ni..hahaha..klau asyik tdo kang, kne label hippo plak..hehehehe..tpi seriously aku mmg dh lme tak tdo wktu ptg beb...ok, zaman korg sklah dlu msti dh puas kn wt essay?? Tak kre la bi or bm..mmg perlukn kte wt essay kn?? Wat essay ni mmg le mmbosankan tpi smela mcm mkanan kn klau kte tak ske n tak biase mkn mknan yang 'pelik' cnthnye mcm ni...

ni keropok lekor rebus..1st time aku mkn..hehe..tak pnah seh sblum ni
tntula kte mcm nk tak nk je kn mkn..tpi cbe klau kte biasekn lme2 msti ske pnye...I'm talking from my experience guys...opps, rsenye sejarah pn perlukan kte wt essay kn?? Tpi takdela smpai kne wt essay cm bi or bm tu pnjg berjela2 smpai 350++ words...just kne wt essay fakta pasal tpik yg kte blajar..tmadun hwang ho, indus nbnyk lg la... Korg nak tau tak?? Even msuk u pn,aku ttap blajar sejarah..tpi bukan nme subjek tu sejarah la..tajuk dia up ckit "KENEGARAAN DAN PEMBANGUNAN MUTAKHIR" sedap tak?? Sedap kn?? Hehehe...mostly aku rse klau wt survey msti pratus org yg ske mnulis ni lbih ckit dri org yg ske mngira..hmm..mmg pn...lpastu biasenye mnulis ni sinonim dgn kaum perempuan beb..btul tak?? Yela,zman aku sklah dlu pnah kp aku label aku ske mnulis pnjg2 sbb dia kte aku jiwang..hahaha...well, tu la yg dktekn mnulis dari hati..klau kte ikhlas wt ssuatu tugas tu insyaallah allah akn bg kte idea yg tak putus2... Bnde tu jd kt aku sndri..tak taul a cm ne aku bleh dpt idea utk mnulis..once aku start mnulis, tgn aku tkkn bhnti..sng kte mcm aku ckp,mnulis dari hati or lbih sng mnulis dari kte hati n fikiran..tak sume org dpat cm tu...kn?? Bukanlah nk kte aku mnulis power dari korg...jawapannya mmg "TAK"...SEBABNYA aku mnusia biase n mmg tak lpas wt kesalahan..essay aku pn dlu bnyk tnde pen merah especially bi...hehehe..talking sincerely jela kn..tpi mmg seriously aku ske sngat2 bhse inggeris tu wlpn bhse tu dilabel sbgai bhse pnjajah oleh adik aku sndri..hahaha..aku kisah ap pn adik aku label cm tu..everyone have their own rght to choose what they like...kne ingt gak nnti wktu nk cari kje, bkn kte di interview dlm bhse mlayu tapi dlm bhse ap?? Bahasa penjajah tu jgak la kn?? BAHASA INGGERIS la ap lg...mlm ni tak tau la knp aku ad mood nk mnulis..ditemani lagu "ku ingin kamu".. Hahaha..jgn slah sgke ingt aku tgh jiwang coz dilamun angau ok..hahaha...tntg cnte?? Aku tak trse pn nk cncern psal tu thun ni..lgpn sape calon aku?? No one..sape la nk aku nikn?? Lebah?? Tak tau la kn..kitorg pn tak pnah declare pape..so nk mghrap tlmpau bnyak mustahil la kn...tpi kalau dah takdir n ktntuan allah aku tak mmpu la nk cegah kn?? Sebab allah tau ap yg terbaik utk kte kn??...hurmmm..no comment la psal ni..but i'm happy with him wlpn dia slalu bz n i admit yg i mmg rndu kt dia kdg2..trse cepat mse blalu kn?? 2011 dh mlbuhkn tirainye n skrg dh msuk ptgahan awl januari 2012 dh...aku pn dh smkin mndkati tarikh keramat aku dah..oppss jgn slh sgke plak ea?? Tarikh keramat tu bukan mksd tarikh aku khwin tpi tarikh birthday aku yg ke-20 ok...tarikh yg mne mak aku bertarung nyawa nak lhir kn lps mngandungkan aku slme 9bln 10 hari..actually, mak aku cte yang aku ni lahir lewat..klau nk diikutkan aku sepatutnya dah lahir pghjung thun1991..tpi due date aku lmbat plak n aku lahir thun 1992 plak.. Hehehe..papepn,tq mak..love u till akhirat n jannah..insyaallah..n tak lpe gak to my dad..yg bnyak dh brkorban utk kluarge..love u too!!!! ..tgk! once aku dh mrepek dh tak bleh bhnti dah..tu la yg aku kte mnulis dari hati...kne mnulis dgn ikhlas n jgn sia2kn ap yg terlintas dlm fikiran n hati sbb tu mgkin allah bg utk kte...hehehe..i'm not a motivator or a novelist ok..so anggap jela aku bckap just sbgai ske2 nak share dgn u all ok..hehehe...ok la till there ..assalamualaikum blogger...

0 comments on "menulis dari hati"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

my passion...my soul... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

I LOVE MISS CAHAYABERBISIKAN