Friday, December 23, 2011

siapalah kita jika dibandingkn dengan mereka

Posted by cahayaberbisikan at 5:49 PM
syukur alhamdulillah...ni la yg mampu aku ucpkan saat n tika ini kerana aku masih diberi peluang utk bernafas atas bumi milik allah ni...terima kasih yg tak terhingga jgak kpd heskim yg bagi aku nme "aja"...disebabakn nme ni diorg mmdah nk ingat nme panggilan aku..thanks to heskim tersayang.... a part from that aku nk panjatkn setinggi2 rse syukur cz program kitorg kt marang hari tu run smoothly wlpn tak dinafikan ad cacat celany ckit...tu la hakikat hdup... no one perfect...ok..straight to the point hari ni entry aku akn berkisar dgn pngalaman spnjg kt sne..smbil2 tu adela ckit nk share gmbar spnjng prgram kt sne...maaf dhulurkn dhulu andai kte entry ni membosankan or pape je..ok...utk program aku pgg jwtan ajk pngakutan n keselamatan merangkap ajk pnginapan...smggu sblum program mmgle scary time to us...mne takny...puan kitorg bising dgn sgle mcm hal...n time sblum g tu la bz dgn mcm..packing hamper la, g laminate tag nme la n mcm2 lg la..tpi alhamdulillah sume tu bjye dcyapkn sblum g sne..."ap yg pntg kerjasama"..hehehe..ok, jom tgk gmb sblum prgram... sedia...1,2,3..... jeng3


group aku tgh discuss

tgk diorg, uishhh bz tu bncg

sesi bungkus membungkus hamper

tnjuk skill ckit bgkus hamper

serious tak mke puan kitorg??

ok. tu la serba sedikit gmb sblum kitorg g marang...ad lg sbnrny tpi rseny klau nk upload sume smpai esk pn blum tntu hbis kot...hehehe...actually wktu kitorg wt kje ni ialah mse sehari sblum g marang..hahahaha...last minute work...cm tu la jdny...tpi ble sume get involve alhamdulillah everything run smoothly...itulah yg dktekn berkat kerjasama...kn???...wlpn hari khmis tu pnuh dgn klas tpi kitorg dh get ready dgn surat plpasan kuliah awl2...bkn ap, koko ni wajib g mmndagkn mrkah koko pmbrat dia 30%- 40% so klau tak g mkneny awl2 ah dh fail...bkn sngje ea tak nk g klas tpi nk wt cm ne kn?? ade tuntutan lain yg tpkse kitorg kne pnuhi..maaf ustazah...sbb tak g kelas ustazah mlm khamis tu... travellog 1: ok, korg nk tau tak mse mlm khmis tu mmg aku huru-hre...bkn sbb ap tpi okorg tau tak dhle kitorg kluar kelas dkt2 kol 7 cm tu the mmndgkn kitorg jln kaki blik hostel so smstnye smpai agak lewat la kn n lbih mngejutkan aku ble abag zai yg leader ajk aku hntr msj kne kmpul pkul 9mlm n bygknlah aku cm ne..mmg mcm lipas kudung la capai baju n kprluan lain dlm almari tu...hahahaha... mmg undeniable la yg aku tak packing bju sngat2.. just dh pack yg pntg2 je..seketika katil aku bersepah dgn laptop,baju,beg n mcm2 lg la...aku pn agk tkjut ble tgk bsepah smpai cm tu skli..kalu mak aku ad n tgk keadann wktu tu cnfirm aku kne ceramah free pnye...hahahah..yg pntg mak aku takde wktu tu...tpi aku kisah ap sbb wktu tu aim aku just nk kjar mse n nk make sure sume brg kprluan g sne tak tertinggal...naya aku kalau2 ad yg tercicir.. silap2 nnt tak mandi plak..kwang3..korg pnah ke smapai iron baju smbil pkai tudung?? msti tak pnah kn??? tpi tu la yg aku bjye wat dlm kedaan cm tu...aku n tak tau cm ne bleh jd cm tu...hahahahah..tpi aku pkai tdung sarung la...hehehe...aku pn lipat la ala kadar sume bju n sumbat je dlm beg bju aku tu...hahahah... n aku bjye bwak 2beg je wei..hahahah....1 beg baju n 1 lg beg mmg pnuh dgn sume ksut n sliper aku....then lpas je hbis solat aku pn cepat2 la capai sume beg baju n pkai sliper je g bilik mira kwn aku...yela, kitorg mmg 1 kelas n 1koko gak...nsib baik ble smpai je dpn kolej kdiaman kitorg ni bas smpai...syukur, tak pyah tggu lme2...lgpn mlm tu hujan gerimis kot..ok jom view gm2 kitorg sblum brtolak..check it out...


aku n mira dok bz bncg mslah ngre..heheheh



blablablabla..ntah ap ntah kitorg bz borak tu



antre kakak yg join jgak prgram ni



biasela kn klau bas tak dtg lg so kitorg pn wt le hal msg2...smbil2 tu ad gak le briefing utk agenda keesokan hrny ble smpai..yela, we hve to make sure sumeny fine la kn?? kne la jge nme baik u kot...kn3?? n wktu tu jgak kitorg dpt no kslmtan indvidu... no aku ialah 20..hehehehhe...hm.. ingtkn dlm pkul 10 tu bas kitorg dtgle ..tpi rpe2ny tak jgak..pngarah program kitorg 

cyap warn kitorg awl2.."korg jgn cari pasal dgn driver bas ea??" ...yela mse abg zai call driver tu dlm kol 10 dia smpai tpi 10.15 mlm pn diorg tak mncul2 lg...normal le tu kn..mne la ad org yg btul2 punctual dgn time..aku pn kdg2 tak punctual...heheheheh(baik ngaku)... hm..then tggu pnye tggu dlm pkul 10.30 tu la kitorg akhirnye btolak gak...jom tgk plak gmbar kitorg mse dlm bas..hahahah...



aishh, paan awl2 lg dh mkn..tyg brger ah tu





peace!!!





abg zai bce doa...aminnnnn





cbe cari mne 1 aku?? hhahahah




ok tula suasane mse dlm bas...mmg mcm2 ragam ah...tu blum lg ragam mse tgh tdo..mcm2 patern kot ad agkny...heheheh.. 



travellog 2: 
ok,skrg ni kte dh msuk part 2 plak...ok part 2 ni mse kitorg smpai kt bpkm ni....alhamdulillah lpas mgharungi pjlnan lbh kurang 9 jam akhirny kitorg slmat smpai dlm pkul 7 lbh pg jumaat tu...1st time aku tdo dlm bas yela slme ni tak pnah pn aku tdo dlm bas wlpn jln jauh seh..mmndgkn pjlanan tu bmle wktu mlm so almtny mmg aku tdo ah...tpi tk dpt la nkmat tdo mcm kt ktil tu...mmg skit pinggang ah...n tdo aym2 la...pg tu sblum g tmpat tu kitorg g srpan pg dlu...menu srpan pg aku mse tu nasi lemak n kari ikan tongkol + teh o suam...hehehehe...hm jom tgk gmbar wktu kitorg smpai..hri tu kitorg bmlam kt perkasa inn..best n satisfy dgn kmudhnny..
wktu baru smpai



sblum check in





mne 1 aku??




excited sblum check in




puan kitorg khusyuk tdo..

ni plak gmbar2 skitar aktiviti tu...





otw g tmpt tu


lunch dlu


suasne dlm dwn mkn


smntre mnunggu pserte prgram ke dlm dewan


peserta2 program kitorg


aku n kak mai mrgkap fasi group 3





sesi LDK



bakat melukis mereka





mereka insan terpilih





suai kenal..mereka ni pemalu


ok ni plak gambar waktu sukaneka...enjoy btul diaorg smpai tak nk stop lgsg






sesi aerobik..bedal je laaa


fasi n ajk bz set up


tiup jgn tak tiup


semangatnye...wlpn brkrusi roda tpi ttap nk involve


alala, naim n hamid...






ni la serba sedikit gambar utk aktiviti ptgny..mlmny plak kitorg ad sesi tgk movie tapi maaf gmbr takde utk dishare..mlm tu kitorg tgk movie magika..diorg mmg enjoy habis..tpi bkn tgk je tau..diorg kne extract ap pngjaran yg diorg dpt drpd movie tu...best time tu... 


travellog 3:
ok ni plak gambar mse hari ke-3 yg jge mrupakan hari trakhir kitorg bsme dgn diorg sblum kitorg brgkat balik esoknye...mse hri ni kitorg sume pkai tshirt wrne merah yg sme utk stiap ajk n fasi..jom layan gambar2 ni...
aerobik again


model..

here we go...

fasi2 yg happening

smngatny diorg aerobik

my group members
jom gotong royong
ap yg pntg kerjasama tpi i'm not allowed to do that
with them
lepak jap
ok ni la antre gmbar2 sekitar aktiviti yg dpat aku share sblum majlis pnutup mlmnye plak..klau korg nak tgk lg bnyak add me kt fb ye..insyaallah ad klpangan aku upload n share gmbr dgn korg ok...jom view gmbar2 skitar mjlis pnutp plak...Utk majlis pnutup, tema wrne kitorg ialah biru bg ajk prmpuan trmsuk fasi n hitam utk ajk llaki...here we go...






itu dia emcee kita


sesi pnyampaian hamper utk stiap aktiviti


pnyampaian plag uthm kpd pngetua bpkm



mreka yg teristimewa


mereka juga istimewa

menu utk mlm pnutup..bbq..yummy3

me n mira
with my group
with adawiyah
kenangan


brsme group lain
me with puan
with male member group
with emcee


oppsss....terupload la plak
ni la serba sedikit knangan yg dpt aku share dgn korg sume..diorg ni sume mmg insan istimewa..knp aku ckp cm tu?? klau kita yg tuhan bg ksmpurnaan dlm aggota fizikal ni  sndiri tak mmpu nk usung kwn g masjid  utk solat tpi mereka yg tak smpurna fizikal ni mmpu buat cm tu..tak rse segan n rendah diri ke kita?? klau kita lapar sngat. sggup ke kte tggu kwn yg lain utk mkn sme2?? tpi mereka wlpn lmbat cm ne pn kita diorg ttap tggu dgn muka yg manis tnpe rungutan utk mkn sme2 kte...bnyak kesedaran yg aku dpt drpd senario yg aku tgk spnjg aku ad kt tmpat yg mnrik ni...love at first sight...may allah bless u all dear...smge kita pnjg umr n dpt jmpe lg....

0 comments on "siapalah kita jika dibandingkn dengan mereka"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

my passion...my soul... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

I LOVE MISS CAHAYABERBISIKAN