Wednesday, October 12, 2011

knp aku rse nk nngis sngat2???

Posted by cahayaberbisikan at 7:56 PM
hri ni aku tk tau knp dgn aku...mood swing eventhough i am trying my best to cheer up my day...dpn diorg aku bleh knon2 snyum n ktwe tpi snyuman n ktwe tu just the fake one je...maybe depression is it?? don't know n not even knowing what has happen to me...mgkin dri aku tgh try adapt dgn keadan kt cni n mgkin tu la pnybabny aku jd cm ni...dlm hati aku ad rse tak kne,sedih n mcm2 lg la yg mgkin tak bleh trungkai dgn tulisan n kte2..what i'm doing rght now is trying to finish up my programming lab report...it is not easy like we thought..but what should i do now is not to give up early...trying n trying is the best solution...ptg tdi pny la aku bngang ble abg syafik snyap2 curi2 tgk aku cnteng2 je buku note waktu khdmat masyrkat...maybe, he is thinking yg aku tulis ap yg dia briefing or aku tgh tulis pape yg aku nk suggest...ha!!!.serve me right!! ntah le td mmg cm blur je..abg zai tye pape opinion pn aku bleh snyum je...truk kn?? tk mlmbgkn budak u btul...najwa...wake up...ingt ko ad tanggungjwb kat cni n ingt ap ko dh jnji dgn dri sndri...dh sjauh ni ko 'blari' n jgn bhnti slgi tak smpai kt 'tmpt tu'...bkn mudah najwa...ingt tak sglee susah sng yg ko dh tmpuh n lalui slme ni...org lain ad yg snsib baik mcm ko najwa...ingt impian ko...nk dpt well paying job, ad segale2ny hasil ushe n perit jerih dri sndri...mgkin ad org bnsib baik  yg blum kje dh ad sumeny tapi sume tu bkn hasil sndri n tak rse btape susahny nk dptkn bnde tu..."untung le kamu"....mggu ni dh ad 2 test..BEE n BEL...papepn msh blum tlmbt nk ushe... "MAN JADDA WA JADDA WA MAN ZARO'A HASADA"...


Terdampar jauh dihempas badai kuhanyut
Hati merintih terkunci mulut membisu
Perjalanan yang jauh bagai tiada sudahnya
Liku ranjau kutempuh dalam mencari jawapan
Di sudut kecil hatiku sering berkata
Apa yg terjadi ada hikmah sebaliknya
Kuberanikan diri menongkah arus yang deras
Demi hari esok ku relakan
Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh ku bangkit semula
Tuhan, hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan
Kini ku jauh memetik bintang di langit
Berakhir musim dingin kini mekar bunga indah
Tinggallah memori terpahat di dalam dada
Terjawab sudah segalanya

Aku hanya ingin merasa
Kemanisan hidup di dunia yang kudambakan
Tuhan hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan
Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh
Ku bangkit semula
Hanya titipkanlah doa
Agar permataku terus bersinar
Agar permataku terus bersinar

0 comments on "knp aku rse nk nngis sngat2???"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

my passion...my soul... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

I LOVE MISS CAHAYABERBISIKAN